Latvijā

Latvija aizliedz uzpildīt benzīnu Baltkrievijā? Iedzīvotāji stāsta sociālajos tīklos

© Sputnik / Евгений Одиноков / Pāriet pie mediju bankasЗаправка автомобиля на одной из автозаправочных станций.
Заправка автомобиля на одной из автозаправочных станций. - Sputnik Latvija, 1920, 27.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar neparastu brīdinājumu saskārušies ceļotāji, kas šķērso robežu ar Baltkrieviju – Latvijā atgādina, ka kaimiņvalstī aizliegts iegādāties naftas produktus par personīgai lietošanai.
RĪGA, 27. aprīlis — Sputnik. Bezvīzu režīms, ko izsludinājusi Baltkrievija Latvijas un Lietuvas pilsoņiem, radījis neredzētu ažiotāžu. Stāsta, ka pie robežām veidojušās automašīnu rindas un autobusa biļetes uz Minsku jau izpirktas gandrīz uz visiem reisiem.
Tomer autovadītāji saskārušies ar neparastu brīdinājumu – uz Latvijas robežas viņus it kā brīdinot par to, ka naftas produktu iegāde personiskai lietošanai Baltkrievijā ir aizliegta.
Šo ziņu grupā Facebook* atklāja Genādijs, kurš tomēr nav varējis noskaidrot, cik stingri robežsargi kontrolē automašīnas degvielas tvertnes saturu.
© Социальные сети Фото из социальных сетей
Фото из социальных сетей - Sputnik Latvija, 1920, 27.04.2022
Фото из социальных сетей
Spriežot pēc komentāriem, gadās visādi. Dažkārt robežsargi pat izmēra degvielas daudzumu, iebraucot Baltkrievijā, lai salīdzinātu ar līmeni mājupceļā, bet citreiz pat neskatās.
Daži sociālo tīklu lietotāji brīdinājumu apšaubīja.
"Tajā papīrā pat punkts nepareizi norādīts. Lūk, kur ir tas punkts, bet tas viss ir ar dakšām ūdenī rakstīts. Pirmkārt, ne vārda par personīko lietošanu, otrkārt, domājams, runa ir par degvielas iegādi atsevišķā tvertnē un tās tālāks imports. Nekādu skaidrojumu, kā to var apstrīdēt, ka nevar savā automašīnā iebraukt ar pilnu bāku. Turklāt 4. punktā teikts, ka tas neattiecas uz nepieciešamības gadījumiem. Ai, piedodiet, uzpildīt mašīnu – tas ir nepieciešami! Tātad tie ir tīrie murgi!" raksta Vika.
Пограничные столбы на латвийско-белорусской границе - Sputnik Latvija, 1920, 17.04.2022
Baltijā
Latvijas un Lietuvas iedzīvotājiem atļauta iebraukšana Baltkrievijā bez vīzas
Citi atzīmēja, ka uz robežas pat lūdz parakstīt papīru par to, ka ceļotājs informēts par aizliegumu uzpildīt degvielu Baltkrievijā.
"Vakar braucām. Uz Latvijas robežas parakstījām papīru par to, ka esam informēti par aizliegumu uzpildīt degvielu Baltkrievijā. Neviens nemērīja, cik degvielas ir bākā. Turp stāvējām 3 stundas. Baltkrievi laida pa 2 automašīnām. Atpakaļceļā – 2 robežas stundas laikā. Uz mūsējās pat muitnieki nepienāca. Kaut kā tā," atcerējās Juļa.
Citiem autovadītājiem nav tā paveicies.
"Jums vakar paveicās, bet manus paziņas sūtīja atpakaļ noliet degvielu," piezīmēja Sņežana un pastāstīja, ka izbraucot pārbaudītāji pat fotografējuši degvielas līmeni bākā.
© Социальные сети Фото из социальных сетей
Фото из социальных сетей - Sputnik Latvija, 1920, 27.04.2022
Фото из социальных сетей
Atgādināsim, ka Baltkrievijas Valsts robežsardzes komiteja paziņoja: bezvīzu akcija ilgs no 15. aprīļa līdz 15. maijam. Robežas šķērsošanai vajadzīga tikai derīga pase, veselības apdrošināšana, nauda, PĶR testi vai sertifikāts par vakcināciju pret Covid-19.
Taču Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs aicināja tautiešus neapmeklēt Baltkrieviju, kuras valdība uz mēnesi ieviesusi bezvīzu režīmu Lietuvas pilsoņiem, kā arī Latvijas pilsoņiem un nepilsoņiem.
* Meta (sociālie tīkli Facebook un Instagram) darbība Krievijā aizliegta kā ekstrēmistiska
Канистры с бензином - Sputnik Latvija, 1920, 13.04.2022
Baltijā
Lietuvas un Latvijas iedzīvotāji brauc uz Baltkrieviju pēc produktiem, benzīna un kūdras
Ziņu lente
0