Latvijā

NATO bataljona pastiprināšana Latvijai izmaksās dārgi

© Sputnik / Sergey MelkonovСолдаты американской армии у десантной машины M2 Bradley
Солдаты американской армии у десантной машины M2 Bradley - Sputnik Latvija, 1920, 26.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunajiem NATO karavīriem vajadzēs būvēt kazarmas, taču būvdarbu izmaksas būtiski pieaugušas pret Krieviju vērsto sankciju dēļ.
RĪGA, 26. aprīlis — Sputnik. Latvijai nāksies daudz paveikt, lai sagatavotos jauno militāro sabiedroto uzņemšanai, konstatēja Saeimas deputāts, bijušais aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis intervijā pārraidei "900 sekundes" telekanālā TV3.
Politiķis pievērsa uzmanību tam, ka Latvija daudz dara savas drošības stiprināšanai, taču darbs jāturpina. Viņš pauda cerību, ka gaidāmajā NATO samitā tiks pieņemti svarīgi lēmumi Baltijas valstu drošībai.
Amerikāņu karavīri sagatavo tankus Abrams iekraušanai - Sputnik Latvija, 1920, 24.02.2022
Baltijā
ASV un Kanāda sūtīs papildspēkus uz Baltijas valstīm
Bergmanis atgādināja, ka Ādažos dislocētais NATO bataljons tuvākajā laikā būtiski paplašināsies.
Iepriekš NATO vērsās pie Dānijas ar oficiālu lūgumu nosūtīt uz Latviju militāro vienību NATO aizsardzības spēju stiprināšanai. Dānijas parlaments šo ierosinājumu atbalstīja.
Dāņu bataljons – apmēram tūkstoš karavīri – būs gatavs pievienoties Latvijā dislocētajam NATO kontingentam maija sākumā. Tāpat Dānija piešķirs NATO izlūkošanas lidmašīnu, fregati un PGA mobilo radaru.
ASV GS lidmašīnas - Sputnik Latvija, 1920, 21.10.2021
Politika
Kremlis pauž satraukumu: NATO spēku skaits Baltijas valstīs un Polijā ir dubultojies
Bergmanis intervijas laikā uzsvēra, ka jāpaveic pietiekami daudz, lai uzņemtu sabiedroto spēkus. Viņš atgādināja, ka patlaban tas nav vienkārši, jo augušas būvdarbu izmaksas, un 1500 karavīru uzņemšana no dažādām valstīm jau iepriekš kļuvusi par īstu pārbaudījumu.
Viņš pastāstīja, ka līdztekus papildspēku uzņemšanai rit virkne citu pasākumu, piemēram, Zemessardzes pastiprināšanai.
Pret Krieviju vērsto sankciju rezultātā Latvijā krasi augušas būvmateriālu cenas: betona un bituma cenas augušas apmēram par 30%, bet daži metāla izstrādājumi – divkārt. Būvfirmas "Tilts" vadītājs Sergejs Gridņevs iepriekš paziņoja, ka būvmateriālu cenu katastrofālā pieauguma dēļ celtniecības tirgum Latvijā draud sabrukums.
Atgādināsim, ka sporta centrs, kas Ādažu armijas bāzē tika uzbūvēts 2020. gadā NBS un NATO karavīru vajadzībām, izmaksāja vairāk nekā 19 miljonus eiro.
Польские военнослужащие на параде в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 24.09.2021
Pasaulē
Baltkrievijas AM: Polijas teritorija pārvēršas par ASV placdarmu
Ziņu lente
0