Latvijā

"Nosauca par nacistu": pārdevēja sadusmojusi Nacionālā bloka priekšsēdētāja vietnieku

© Sputnik / Sergey MelkonovРижский Центральный рынок
Рижский Центральный рынок - Sputnik Latvija, 1920, 21.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālā bloka priekšsēdētāja vietnieka Imanta Parādnieka vādu divkauja ar pārdevēju no Rīgas Centrāltirgus novedusi līdz policijas izsaukumam – meitene palūdza politiķi runāt krieviski.
RĪGA, 21. aprīlis — Sputnik. Nacionālā bloka priekšsēdētāja vietnieks, prezidenta padomnieks demogrāfijas jautājumos un bijušais Saeimas deputāts Imants Parādnieks, iepērkoties Rīgas Centrāltirgū, iesaistījās īstā nacionālā un valodu konfliktā.
© Twitter / Screenshot: Imants ParādnieksСкриншот поста в Twitter
Скриншот поста в Twitter  - Sputnik Latvija, 1920, 21.04.2022
Скриншот поста в Twitter
Zivju paviljonā politiķis nolēma nopirkt garšvielas, taču saskārās ar nesapratni. Uzbeku meitene aiz letes pieklājīgi, taču uzstājīgi palūdza klientu runāt krieviski, jo latviešu valodu viņa nesaprot. NA nopietni iesaka ieviest visdažādākos ierobežojumus imigrantiem, turklāt konsekventi kurina nacionālo naidu starp etniskajām kopienām Latvijā, un tās pārstāvis pēc tādas nekaunības vienkārši pārskaitās. Viņš izvilka telefonu, sāka filmēt pārdevēju, bet pēc tam padalījās sašutumā.
© Twitter / Screenshot: Imants ParādnieksСкриншот поста в Twitter
Скриншот поста в Twitter  - Sputnik Latvija, 1920, 21.04.2022
Скриншот поста в Twitter
"Runājiet krieviski!" pieprasa pārdevēja Centrāltirgus Zivju paviljonā "Asianspices" stendā.
1. Tas jau pēc Valsts policijas ekipāžas apmeklējuma, kuru izsaucu pēc tam, kad šī persona uz lūgumu vismaz sasveicināties latviski, nosauca par "nacistu"…Epiteti netrūka…
2. Fragments no personas skaidrojuma ar Valsts policiju, kas viņai "ļauj" saukt par "nacistu" to, kurš atļaujas aicināt vismaz uzrunāt viņu valsts valodā. Svarīgākais ir beigās - viņa gadiem te strādā (!!!) un "te ir ļoti daudzi latvieši, kuri nezina krievu valodu, bet viņi cenšas!"
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija, 1920, 15.04.2022
Krievijā
Marija Zaharova norāja Latvijas ārlietu ministru par centieniem apvainot Krieviju
Parādnieks konstatēja, ka latvieši, kas cenšoties pielāgoties šādiem cilvēkiem, arī ir līdzatbildīgi par tādu naidīgu attieksmi, un tamlīdzīgi gadījumi ir ne tikai Valsts policijas kompetencē. Politiķis nespēja saprast, kā tāds cilvēks var apkalpot klientus, un pauda pārliecību, ka jautājums ir Valsts drošības dienesta ziņā, jo publiski nosaukt par nacistu, viņa ieskatā, ir naida izpausme, it īpaši ņemot vērā sarunas kontekstu.
Atliek vien augstu novērtēt pārdevējas drosmi, kas iesaistījās strīdā ar pazīstamo NA pārstāvi un ļoti pieklājīgi paskaidroja viņam, ka uzbeku valodā tādiem cilvēkiem ir apzīmējums – ne riebeklis, bet puveklis.
Bijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs  - Sputnik Latvija, 1920, 15.02.2022
Latvijā
"Patriots Latvijā ir tas, kurš cīnās pret krieviem": Ušakovs kritizē Levitu
Spriežot pēc video ieraksta, pārdevēja paskaidroja, ka nesaprot latviešu valodu, tāpēc palūdza sazināties krieviski, bet politiķis uzstāja, tāpēc viņa atteicās sarunāties un pieklājīgi atvadījās. Vēlāk policistiem viņa paskaidroja, kāpēc nosaukusi klientu par "nacistu". Šajā tirdzniecības vietā viņa strādā jau vairākus gadus un sastop daudz latviešu, kuri arī neprot krievu valodu, taču "viņi cenšas"
Jāpiezīmē, ka konflikta sākums, spriežot pēc visa, ierakstā nav iekļuvis, un grūti teikt, kāda patiesībā bija politiķa un pārdevējas saruna.
© Twitter / Screenshot: Imants ParādnieksСкриншот поста в Twitter
Скриншот поста в Twitter  - Sputnik Latvija, 1920, 21.04.2022
Скриншот поста в Twitter
Pēc Parādnieka publikācijas sociālajos tīklos sākās vētra – komentētāji vienbalsīgi sāka apvainot meiteni (lielāko daļu repliku nav iespējams pat citēt) un prasīt, lai viņa vācoties uz savu Uzbekistānu. Tiesa, neizskatās, ka Imants Parādnieks, ka jau viņš ir tāds nikns "naida valodas" apkarotājs, būtu asi reaģējis – nodzēsis aizvainojošos un naidu kurinošos komentārus vai vērsties to aspektā policijā.
"Neatstāj šo situāciju pašplūsmā. Tādas nacistu stervas jāpārmāca," publiciste un nacpatriote Elita Veidemane pamācīja politiķi.
"Iedomājies - viņa ir studente, kuru mēs šeit laipni esam uzņēmuši, lai dotu iespēju iegūt augstāko izglītību! Vairākus gadus jau "studē"… Un uzturēšanās atļauja tiek pagarināta. Lai sētu naidu un "krievu pasauli"…!" šausminājās Imants Parādnieks.
Meitene ar krievu valodas mācību grāmatām  - Sputnik Latvija, 1920, 05.02.2022
Latvijā
Nacistu argumentācija: LKS sašutusi par Latvijas prezidenta izteikumiem par krievu valodu
Ziņu lente
0