Krievijā

"Dāvana NATO": Krievijā pirmo reizi palaista jaunā starpkontinentālā raķete

© Sputnik / Министерство обороны РФ / Pāriet pie mediju bankasЗапуск ракеты «Сармат» с космодрома «Плесецк»
Запуск ракеты «Сармат» с космодрома «Плесецк» - Sputnik Latvija, 1920, 21.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šodien "Sarmat" ir spēcīgākā raķete ar lielāko darbības rādiusu pasaulē. Šim kompleksam nav analogu, un tie nav saskatāmi arī perspektīvā.
RĪGA, 21. aprīlis – Sputnik. Krievijā valsts izmēģinājumu ietvaros noticis starpkontinentālās ballistiskās raķetes (SBR) "Sarmat" pirmais starts. Prezidents Vladimirs Putins apsveica armiju ar sekmīgo startu, bet "Roskosmos" vadītājs Dmitrijs Rogozins nosauca to par dāvanu NATO.

No Arhangeļskas līdz Kamčatkai

Krievijas Aizsardzības ministrija pastāstīja, ka stacionārās SBR "Sarmat" starts noticis 20. aprīlī no kosmodroma "Pļesecka" Arhangeļskas apgabalā.
"Starta uzdevumi izpildīti pilnā apjomā. Apstiprinātas aprēķinātās īpašības visos raķetes lidojuma posmos. Mācību kaujas bloki nogādāti noteiktajā rajonā Kuras poligonā Kamčatkas pussalā," paziņoja AM.
Šis starts ir pirmais valsts izmēģinājumu programmā, norādīja Aizsardzības ministrija.

Analogu nav

Prezidents Vladimirs Putins apsveica armiju ar sekmīgo raķetes "Sarmat" izmēģinājumu.
Запуск ракеты «Сармат» с космодрома «Плесецк» - Sputnik Latvija, 1920, 23.12.2021
Viedoklis
Kodolieroči Baltkrievijā: "Iskanderi", "Cirkoni" vai "Sarmati"?
"Godājamie biedri, es apsveicu jūs ar starptautiskās ballistiskās raķetes "Sarmat" sekmīgu palaišanu. Tas ir liels, ievērojams notikums Krievijas armijas bruņojuma perspektīvo sistēmu attīstībā," Putins uzrunāja karavīrus pa videosakariem.
Prezidents atzīmēja, ka jaunajam kompleksam piemīt izcilas taktiski tehniskās īpašības un tas var pārvarēt visus mūsdienīgos pretraķešu aizsardzības līdzekļus.
"Analogu tam pasaulē nav un nebūs vēl ilgi," konstatēja Krievijas valsts vadītājs.
Putins īpaši uzsvēra, ka, radot "Sarmat", izmantoti tikai Krievijā ražoti mezgli, komponentes un detaļas.
"Protams, tas vienkāršos kompleksa sērijveida ražošanu aizsardzības rūpniecības kompleksa uzņēmumos, paātrinās tā nodošanu stratēģiskajiem raķešu spēkiem," teica Putins.

Dāvana NATO

Koncerna "Roskosmos" ģenerāldirektors Dmitrijs Rogozins no savas puses Krievijas SBR "Sarmat" izmēģinājumus nosauca par "dāvanu NATO".
Запуск ракеты «Сармат» с космодрома «Плесецк» - Sputnik Latvija, 1920, 03.04.2021
Viedoklis
Kāpēc Krievijas "Sarmat" vajadzētu lidot pāri abiem planētas poliem
"Bet mēs šodien – šajā ievērības cienīgajā dienā esam pasnieguši dāvanu NATO un visiem ukronacisma sponsoriem! Slava Krievijai!" uzrakstija Rogozins savā Telegram kanālā.
Publikāciju viņš papildināja ar "Sarmat" starta video ierakstu.
"Sarmat"izstrādāts Makejeva vārdā nosauktajā centrā. Tā ražošana notiks "Krasmašā". Abi uzņēmumi iekļauti "Roskosmos" perimetrā.

Spēcīgākā raķete pasaulē

Krievijas Aizsardzības ministrija informēja, ka jaunā raķete spēj likvidēt mērķus lielā attālumā, izmantojot dažādas lidojuma trajektorijas, un garantēti pārvarēt jebkuras esošās un perspektīvās pretraķešu aizsardzības sistēmas.
Корвет Тихоокеанского флота Совершенный - Sputnik Latvija, 1920, 04.01.2021
Viedoklis
Trieciena arsenāls. Kādus jaunumus Krievijas armija saņems 2021. gadā
"Pateicoties raķetes energomasas īpatnībām, principiāli paplašinājies tās militārā aprīkojuma diapazons gan no kaujas bloku skaita, gan arī to tipa viedokļa, ieskaitot planējošos hiperskaņas blokus. Patlaban "Sarmat" ir spēcīgākā raķete ar lielāko darbības rādiusu, kas būtiski palielinās mūsu valsts stratēģisko kodolspēku militāro jaudu," paskaidroja resors.
Perspektīvās smagās klases raķetes ar sadalāmo galvas daļu izmēģinājumi ļāvuši novērtēt shematiski konstruktīvos un tehnisko risinājumus, kas izmantoti, radot raķešu kompleksu "Sarmat".
Pēc izmēģinājumu programmas noslēguma raķešu komplekss "Sarmats" nonāks Stratēģisko raķešu spēku bruņojumā un nomainīs SBR "Vojevoda". Užurskas raķešu vienībā Krasnojarskas novadā turpinās darbi galvenā raķešu pulka pārapbruņošanai, uzsvēra Krievijas AM.
Учебно-боевой пуск межконтинентальной баллистической ракеты «Тополь-М» - Sputnik Latvija, 1920, 29.07.2020
Viedoklis
"Viņiem tāda nav": Krievijas ierocis, kas visvairāk satrauc ASV
Ziņu lente
0