Baltijā

Lietuvā aizturēti apmēram 1000 Krievijas vagonu, kas devās uz Kaļiņingradu

© Sputnik / Виталий Аньков / Pāriet pie mediju bankasЖелезнодорожная станция
Железнодорожная станция - Sputnik Latvija, 1920, 19.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvā aizturēti dzelzceļa sastāvi no Krievijas, turklāt tiek saņemtas ziņas par līdzīgu situāciju Somijā naftas kravu cisternu tranzīta apstākļos.
RĪGA, 19. aprīlis — Sputnik. Lietuvā aizturēti aptuveni tūkstoš vagoni, kas devās uz Kaļiņingradu, vēsta avīze "Kommersant", atsaucoties uz Dzelzceļa transporta operatoru savienības vēstuli Transporta ministrijai.
"Saskaņā ar Lietuvas varasiestāžu prasību tiek veikta ilgstoša (7-14 dienas vai vairāk) pārvadājamo preču nomenklatūras pārbaude, noskaidrotas ziņa par pārvadājuma apmaksu no sankciju ievērošanas viedokļa. Tādējādi būtiski aizkavējas kravu un tukšā ritošā sastāva tranzīts," teikts paziņojumā.
Грузовик, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 12.04.2022
Latvijā
Eksperts pastāstīja par autopārvadājumu slēgšanas bēdīgajām sekām
Atzīmēts, ka vandāļi regulāri bojā vagonus, taču, šķērsojot robežu, šis fakts nekādi netiek fiksēts.
Līdzīga situācija radusies arī naftas produktu cisternu tranzītā caur Somijas teritoriju.
Aprīļa sākumā Eiropas Savienība apstiprināja piekto pret Krieviju vērsto sankciju pakotni, ņemot vērā speciālo militāro operāciju Ukrainas denacifikācijai un demilitarizācijai. Cita starpā aizliegta ogļu un citu cieto fosilo resursu iegāde, imports vai nodošana no Krievijas. Tas attiecas arī uz reaktīvo degvielu, kvantu datoriem, mūsdienīgiem pusvadītājiem, elektroniku, programmatūru. Bez tam sankcijas aizliedz kokmateriālu, cementa, minerālmēslojuma, jūras produktu un alkohola importu no Krievijas.
Kremlī šos ierobežojumus nosauca par ekonomisko karu, tomēr uzsvēra, ka bija gatavi tādiem notikumiem. Krievijas Banka īsteno pasākumus situācijas stabilizācijai valūtas tirgū; ieviesti norēķini par gāzes piegādēm nedraudzīgām valstīm Krievijas valūtā. Vienlaikus valdība sagatavojusi plānu pretestībai ierobežojošajiem pasākumiem, kas ietver apmēram simt iniciatīvas. Tā finansējuma apjoms sastādīs apmēram triljonu rubļu.
Граница между Калининградской областью Российской Федерации и Польшей. Архивное фото  - Sputnik Latvija, 1920, 03.04.2022
Krievijā
Kaļiņingrada atbildēja uz Polijas un Baltijas aicinājumiem slēgt robežas ar Krieviju
Ziņu lente
0