Politika

Serbijas prezidents: Belgrada turpinās draudzīgas attiecības ar Maskavu

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasПрезидент республики Сербии Александр Вучич
Президент республики Сербии Александр Вучич  - Sputnik Latvija, 1920, 18.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Serbijas prezidents Aleksandrs Vučičs paziņoja Krievijas vēstniekam, ka Belgrada vēlas saglabāt draudzīgas attiecības ar Maskavu.
RĪGA, 18. aprīlis – Sputnik. Serbijas prezidents Aleksandrs Vučičs, kurš nesenajās prezidenta vēlēšanās izcīnīja uzvaru ar aptuveni 60% vēlētāju atbalstu, pieņēma apsveikumus no Krievijas vēstnieka Serbijā Aleksandra Bocana-Harčenko, stāsta RIA Novosti.
Krievijas diplomāts apsveica Serbijas valsts vadītāju ar atkārtotu uzvaru vēlēšanās.
Vučičs pateicās Krievijas vēstniekam par apsveikumu un apliecināja, ka Serbija savā Eiropas ceļā turpinās saglabāt tradicionālo draudzību un partnerattiecības ar Krieviju.
Уборка пшеницы в Краснодарском крае - Sputnik Latvija, 1920, 10.03.2022
Pasaulē
Cenas lido debesīs: Serbijas prezidents stāsta par Rietumos gaidāmo pārtikas krīzi
Tikšanās gaitā viņi pārrunāja Krievijas un Serbijas attiecību attīstību, ieskaitot sadarbību enerģētikā.
"Gazprom" līgums ar "Srbijagaz" beidzas 31. maijā. Saskaņā ar to bija paredzēts piegādāt 6 miljonus kubikmetru gāzes no Krievijas diennaktī par 270 dolāriem par tūkstoš kubikmetriem.
Iespējams, drīz sāksies pārrunas par jaunu līgumu, ko puses plāno noslēgt uz 10 gadiem. Pārrunas skars piegādes apjomus, cenu un citas nianses.
Krievijas vēstnieka tikšanās laikā ar Serbijas prezidentu runa bija arī par Krievijas speciālo operāciju Ukrainā. Vučičs konstatēja, ka cer uz drīzu konflikta izbeigšanu un mieru.
Участники народного митинга в поддержку России в Белграде - Sputnik Latvija, 1920, 08.03.2022
Foto
Belgradā notika tautas mītiņš Krievijas atbalstam
Atgādināsim, ka Serbijas iedzīvotāji pauž atbalstu Krievijai. Martā Belgradā aizritēja mītiņi, kuros piedalījās desmitiem tūkstošu cilvēku. Cilvēki skandēja "Serbija ar Krieviju", nesa Krievijas karogus, tika izvērsts 20 metrus garš Krievijas karogs. Mītiņa dalībnieki demonstrēja arī plakātus "Krievu karavīrs atkal atbrīvo Eiropu no fašisma".
Diemžēl Serbija nobalsoja par Krievijas izslēgšanu no ANO Cilvēktiesību padomes. Vučičs atklāja, ka Serbija bija spiesta tā rīkoties, jo pretējā gadījumā sankcijas būtu draudējušas arī Belgradai.
Ziņu lente
0