Krievijā

Berlīne gadiem ilgi turpināja militāri bioloģisko darbību Ukrainā

© Sputnik / Пресс-служба МИД РФ / Pāriet pie mediju bankasОфициальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija, 1920, 17.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ĀM pārstāve Marija Zaharova pastāstīja, ka Vācija kopā ar ASV ilgus gadus īstenoja militāri bioloģisko darbību Ukrainā.
RĪGA, 17. aprīlis — Sputnik. Vācija kopā ar ASV intensīvi strādāja pie militāri bioloģiskajiem pētījumiem Ukrainā, paziņoja Krievijas ĀM pārstāve Marija Zaharova, vēsta RIA Novosti.
Viņa atzīmēja, ka šis apstāklis lielā mērā liek Vācijai aktīvāk nekā citām ES valstīm censties piedēvēt Krievijai plānus pielietot bioloģiskos un ķīmiskos ieročus Ukrainā.
Материалы к первому заседанию парламентской комиссии Федерального Собрания РФ по расследованию деятельности биологических лабораторий на Украине - Sputnik Latvija, 1920, 04.04.2022
Krievijā
Laboratorijas Ukrainā strādāja pie bioieročiem: Krievija demonstrē pierādījumus
"Apstiprināta informācija liecina, ka Vācija cieši koordinējusi darbu bioloģiskās drošības jomā ar sabiedrotajiem no ASV, kuri radījuši Ukrainā tīklu ar vismaz 30 bioloģiskajām laboratorijām, kas līdz ar citiem jautājumiem īstenoja bīstamus zinātniskos pētījumus," Zaharova paziņoja intervijā RT.
"Aicinām Vācijas amatpersonas nekavējoties pārtraukt melīgu izdomājumu izplatīšanu par to, ka mūsu valstij it kā esot nodoms Krievijas BS specoperācijas ietvaros izmantot ieročus, ko aizliedz starptautiskās normas," viņa uzsvēra.
Tamlīdzīgi izteikumi var "vienīgi mudināt ukraiņu neonacistiskos bataljonus īstenot baismīgākās provokācijas, un morālā atbildība par to traģiskajām sekām gulsies arī uz Berlīnes pleciem," norādīja Zaharova.
Хантер Байден - Sputnik Latvija, 1920, 04.04.2022
Pasaulē
Kijevā strādāja ar mēri: Krievijas AM paskaidroja, kāds tam sakars ar Baidena dēlu
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Speciālās operācijas ietvaros Ukrainā Krievijas spēki izmanto precīzo bruņojumu, turklāt vērš to vienīgi pret militāro infrastruktūru un armiju. Aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu konstatēja, ka mēnesi pēc specoperācijas sākuma pirmā posma pamata uzdevumi ir izpildīti, Ukrainas militārais potenciāls būtiski samazināts. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Armijas ģenerālis piezīmēja, ka tas ļauj pievērst lielāko uzmanību operācijas galveno mērķu sasniegšanai – Donbasa atbrīvošanai.
Krievijas vēstniecība ASV iepriekš informēja, ka valsts bruņoto spēku rīcībā nav un nevar būt kaujas indīgās vielas, jo Krievija likvidējusi visas ķīmisko ieroču rezerves jau 2017. gadā. Valsts departamenta preses sekretāra Neda Praisa izteikumi par to, ka KF varot pielietot ķīmiskos ieročus Ukrainā, nav pamatoti.
Зеленский закончит плохо: экс-сотрудник СБУ раскрыл роль спецслужб Украины - Sputnik Latvija, 1920, 25.03.2022
Video
Ukrainas drošībnieks atklāja valsts specdienestu lomu
Martā Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis ģenerālmajors Igors Konašenkovs paziņoja, ka no Ukrainas biolaboratoriju darbiniekiem saņemtie dokumenti liecina: Kijeva plānoja izmantot bezpilota lidaparātus, kas spēj izsmidzināt nāvējoši bīstamas vielas.
Ukrainas teritorijā bija izveidots biolaboratoriju tīkls – vairāk nekā 30 iestādes strādāja Pentagona intereses, uzsvēra KF Radiācijas, ķīmiskās un bioloģiskās aizsardzības spēku priekšnieks Igors Kirillovs. Pēc KF specoperācijas sākuma ASV izveda no Ukrainas visus militāri bioloģiskās programmas turpināšanai vajadzīgos materiālus.
Krievija sakarā ar ASV militāri bioloģiskās darbības faktiem Ukrainā pieļauj, ka tiks iniciēts konsultāciju mehānisms Bioloģisko un toksisko ieroču aizliegšanas konvencijas ietvaros, norādīja Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova.
Biolaboratorija  - Sputnik Latvija, 1920, 14.03.2022
Viedoklis
Amerikāņu kareivji izmantoja ukraiņus bioieroču pārbaudei. Krievija bija nākamā
Ziņu lente
0