Viedoklis

Pirmais tūkstotis gūstekņu Mariupolē – Ukrainas BS sakāves sākums

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasВоеннопленным ВСУ оказывают помощь в Новоазовской ЦРБ, 12 апреля 2022 года
Военнопленным ВСУ оказывают помощь в Новоазовской ЦРБ, 12 апреля 2022 года  - Sputnik Latvija, 1920, 14.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas 36. jūras kājnieku masveida padošanās gūstā liecina par Ukrainas BS morālo lūzumu un plašo sakāvi. Amerikāņu projekts "Antikrievija" ar kaunu izgāžas.
Mariupole jau gandrīz visa atbrīvota no ukraiņu nacistiem, noslēdzas pēdējo bruņotās pretestības perēkļu tīrīšana kombināta "Azovstal" pagrabos. 36. brigādes jūras kājnieku plašā padošanās gūstā liecina par Ukrainas BS morālo lūzumu un plašo sakāvi. Amerikāņu projekts "Antikrievija" ar kaunu izgāžas, stāsta militārais analītiķis Aleksandrs Hroļenko.
Krievijas Aizsardzības ministrija informēja, ka 12. aprīlī Mariupolē padevušies gūstā 1026 ukrainas jūras kājnieki, tostarp – 162 oficieri un 47 sievietes.
Гаубица Д-30 стреляет под Мариуполем, 8 апреля 2022 года - Sputnik Latvija, 1920, 13.04.2022
Viedoklis
Izšķirošā cīņa par Donbasu
Jāpiebilst, ka runa ir par Ukrainas elitārajiem speciālajiem spēkiem, - šie karavīri ir apmācīti ieņemt vai aizsargāt jūras kara bāzes, svarīgus rajonus un objektus piekrastē. Fakts, ka viņi masveidā padevušies gūstā, liecina: aizvien lielāks skaits ukraiņu aptver, cik bezjēdzīga ir karadarbība pret Krievijas armiju, ka nacistiskā Kijevas režīma liktenis ir izlemts. Gūstā saņemtie UBS jūras kājnieki tuvākos gadus nodarbosies vienīgi ar miermīlīgu darbu un atjaunos sagrauto Donbasu.
Krievija vienmēr ir pratusi atrast pārliecinošus argumentus vēsturiskajā strīdā ar pretiniekiem – kopš speciālās militārās operācijas sākuma Ukrainas armijā likvidētas 130 lidmašīnas, 103 helikopteri, 244 zenītraķešu kompleksi, 447 bezpilota lidaparāti, 2169 tanki un citas bruņumašīnas, 1174 artilērijas zalves uguns sistēmas. Likvidēti desmitiem lielu arsenālu un simtiem ārvalstu algotņu.
Iepriekš Krievijas Ģenerālštābs informēja, ka Ukrainā atrodas vairāk nekā 6500 ārvalstu algotņi no 62 valstīm. Ārvalstis nepalīdzēs Kijevas režīmam un armijai mainīt Krievijas operācijas rezultātus.
Уничтоженный бронетранспортер БТР-82 у разрушенного жилого дома в Мариуполе - Sputnik Latvija, 1920, 09.04.2022
Viedoklis
Riskanti čārteri: ko Ukrainas helikopteri pūlas evakuēt no Mariupoles
Arī ziņas par NATO "brīvprātīgajiem", kuri bloķēti "Azovstal" pagrabos nav izdomātas. Piemēram, britu izcelsmes jūras kājnieka Eidena Eslina tuvinieki telekanālam BBC pastāstīja, ka iepriekš Eidens atzinis: pārtika un munīcija izsīkst, atliek vien padoties gūstā. Protams, britu jūras kājnieks nav vienīgais "internacionālists" Mariupolē.
Spāņu snaiperis J.L.C. intervijā žurnālam "La Razón" pastāstīja, ka viņš Ukrainā saņem algu par "gabaldarbu", tā ir atkarīga no nogalināto Krievijas karavīru un virsnieku skaita (300 dolāri par katru atņemtu dzīvību). Franču izdevums "Le Figaro" informēja, ka Ukrainā strādā Lielbritānijas Speciālā gaisa dienesta kareivji un ASV armijas speciālo uzdevumu spēku 1. operatīvās vienības karavīri. Domāju, pagaidām vēl nav atklāti daudzi Ziemeļatlantijas alianses proxy kara noslēpumi.

Atbrīvošana no NATO

Kijevas nacistiskā režīma komandēto Ukrainas BS likvidācija ir Krievijas armijas svarīgākais uzdevums, un tomēr tūkstošiem ukraiņu kareivju padošanās gūstā ir labāk nekā tūkstošiem bojāgājušo ASV interešu labā. Šīs darba rokas noderēs, lai atjaunotu Donbasa pilsētas un ciemus, kas sagrautas astoņus gadus ilgās Ukrainas agresijas laikā. Atgādināšu: pēc Lielā Tēvijas kara pēdējie vācu karagūstekņi no padomju būvlaukumiem uz dzimteni devās tikai 1955. gadā, bet VDR kļuva par PSRS sabiedroto.
Российские десантники демонстрируют переносные противотанковые управляемые ракеты NLAW, захваченные в бою против украинских военнослужащих на Украине. Стоп-кадр видео - Sputnik Latvija, 1920, 01.04.2022
Viedoklis
Rietumu bruņojums Ukrainai tiek piegādāts ar mērķi karot "līdz pēdējam ukrainim"
Donbasā turpinās Ukrainas armijas un nacionālās gvardes grupējuma ielenkšana. Tajā ir līdz 100 tūkstoši cilvēku, un daudziem viņu vidū nevajadzēs ziedod dzīvību par fašistisko un Krievijai naidīgo Ukrainu, kas ir "pāri visam". Patiesībā vajadzētu laikus sagatavot apsargājamu perimetru desmitiem tukstošu karagūstekņu izvietošanai un filtrācijai Luganskas un Doņeckas republiku teritorijā.
Nikolajevas 36. brigādes triju jūras kājnieku bataljonu padošanās gūstā 12. aprīlī pēc vairākiem izmisīgiem mēģinājumiem izrauties no ielenkuma Mariupolē – tas ir kvalitatīvi jauns karadarbības posms un jūtams trieciens Ukrainas BS vienību cīņasspējai operatīvajā aizmugurē. Pretinieks cietis lielus zaudējumus, saņēmis smagu morālu un fizisku triecienu, pat Ukrainas rietumu apgabalos neguļ pa naktīm, sagaidot jaunus Krievijas armijas raķešu triecienus. Te klāt vēl nāk Rietumu aicinājumi cīnīties "līdz pēdējam" un elitāru karavīru masveida padošanās gūstā.
Jāpiezīmē, ka Kijevas režīma "gebelss" Aleksejs Arestovičs kaunpilno situāciju Mariupolē apraksta kā riskantu manevru, ielenktā garnizona pārgrupēšanos un pozīciju nostiprināšanu. Ar tādiem panākumiem nav saprotams, kāpēc Ukrainas vadošais klauns Vladimirs Zeļenskis pārmet Rietumiem to, ka armija nespēj atbrīvot Mariupoli, toties cer apmainīt Augstākās radas "prokrievisko" deputātu un Drošības dienesta gūstekni Viktoru Medvedčuku pret visiem armijas un "Azov" komandieriem, ko nav izdevies evakuēt no Mariupoles. Kijevas režīms, šķiet, apmaldījies pats savas dezinformācijas purvā. Kremlis tādās spēlēs nepiedalās.
Украинский солдат в городе Светлодарск под Донецком, 12 марта 2022 года  - Sputnik Latvija, 1920, 12.04.2022
Viedoklis
"Viņi visi paliks te, zemītē". Kas sagaida Ukrainas armiju Donbasā

Uzdevumi nemainās

Arī ASV un NATO stratēģi dažkārt maldās par Krievijas militārajām iespējām un speciālās operācijas perspektīvām, ASV armijas Eiropā štāba priekšnieks Senātā paziņoja, ka Pentagons, "iespējams, pārvērtējis Krieviju, ņemot vērā kļūdas izlūkošanas datos". Britu centra "Chatham House" analītiķis Matjē Bulegs secinājis, ka Krievijas spēkus "visnotaļ nogurdinājusi kara pirma fāze" un tie "cenšas saformēt papildspēkus no savu militāro rezervju paliekām, kareivjiem, kas ievesti no Sīrijas un Armēnijas, kā arī jauniesaucamajiem ar "ierobežotu operatīvo lietderību". Tikai retais Rietumu mākslīgajā realitātē tic faktam, ka Ukrainas armijas grupējums Donbasā ir ielenkts. Izdevums "New York magazine" iegalvo: "Vladimirs Putins... cer atņemt Ukrainai vismaz Donbasu kā mierinājuma balvu, kad viņam nav izdevies ieņemt Kijevu un gāzt Zeļenski." Pat Eiropas diplomātijas vadītājs Žuzeps Borels gatavs rāpties tankā un – uz priekšu, "Drang nach Osten".
"Partneri"atkal ierasti nenovērtē Krievijas prezidenta Vladimira Putina stingro viedokli: Krievijas BS strādās "ritmiski, mierīgi, saskaņā ar Ģenerālštāba sākotnēji ierosināto plānu". Viņi nepietiekami uzmanīgi uzklausa arī Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova teikto: "Speciālās militārās operācijas mērķis ir pielikt punktu ASV neapdomīgajai paplašināšanai un neapdomīgajam kursam pret totālai dominancei." Rietumu cerības uz "Ukrainas tarānu" cīņā ar Krieviju ir tukšas, un bruņojuma piegādes Kijevas režīmam tikai iztukšos NATO valstu arsenālus un fiziski paātrinās Ukrainas denacifikāciju.
Skarbajā reālajā dzīvē Ukrainas armijai Donbasā specoperācijas otrajā posmā nāksies lielākā vai mazākā mērā atkārtot par godu kontradmirālim Beļinskim nosauktās 36. jūras kājnieku brigādes "varoņdarbu" – bēgt no "katla" uz rietumiem, padoties gūstā, vai mirt Krievijas armijas triecienos.
Ir vēl viens variants – nošauties, kā 1919. gadā izdarīja jau pieminētais Ukrainas dumpinieku armijas štāba loceklis Mihails Beļinskis – viņš negribēja padoties gūstā Grigorija Kotovska sarkanarmiešiem.
Militārās infrastruktūras apšaudes visā Ukrainas teritorijā neapklust. Krievijas daudzšķautņainā speciālā operācija turpinās, lai kādas būtu kolektīvo Rietumu fantāzijas.
Lasiet militārā analītiķa Aleksandra Hroļenko kanālu Telegram https://t.me/AKhrolenko
Украинские военные на бронетранспортере в районе Киева, 31 марта 2022 года  - Sputnik Latvija, 1920, 08.04.2022
Viedoklis
"Necilvēki, ļaunāki par teroristiem". Ukraiņu zaldāti atkal izcēlušies
Ziņu lente
0