Krievijā

Krievijas prezidents paskaidroja: valstij nebija citas izvēles, kā vien operācija Ukrainā

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин выступает перед работниками космодрома Восточный
Президент РФ Владимир Путин выступает перед работниками космодрома Восточный - Sputnik Latvija, 1920, 14.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nav ne mazāko šaubu, speciālās militārās operācijas mērķi Ukrainā tiks īstenoti, uzsvēra Krievijas prezidents Vladimirs Putins.
RĪGA, 14. aprīlis – Sputnik. Sadursme ar nacionālisma un neonacisma spēkiem, ko Rietumi rūpīgi izaudzinājuši Ukrainā, bija neizbēgama – speciālās operācijas cildenie mērķi tiks īstenoti, paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.
"Es atklāti nosaucu (specoperācijas – red.) mērķus, mērķi ir absolūti saprotami, tie ir cildeni. Galvenais mērķis – palīdzēt cilvēkiem Donbasā, Donbasa tautas republikās, ko esam atzinuši," teica Putins.
Президент РФ Владимир Путин и президент Беларуси Александр Лукашенко на пресс-конференции на космодроме Восточный - Sputnik Latvija, 1920, 13.04.2022
Krievijā
Krievija un Baltkrievija būvēs savu dzīvi pašas: prezidenti pavēruši "iespēju logu"
Valsts vadītājs konstatēja, ka Krievija bija spiesta sākt specoperāciju, jo Kijevas režīms, Rietumu mudināts, atteicās izpildīt Minskas protokolus, kuru mērķis ir Donbasa problēmu miermīlīga risinašana. Bija vienkārši neiespējami tālāk ciest genocīdu, kas turpinājās astoņus gadus, uzsvēra Putins.
"Ukrainu sāka pārvērst par placdarmu pret Krieviju, sāka audzēt tur sen jau uzdīgušos nacionālisma un neonacisma dīgļus. Speciāli audzināja neonacismu, un Krievijas sadursme ar šiem spēkiem bija neizbēgama, viņi tikai izraudzījas laiku uzbrukumam," atzīmēja Krievijas prezidents.
Putins atklāja, ka tālākie notikumi parādija, cik dziļi Ukrainā iesakņojušās nacionālisma un neonacisma idejas: "Neonacisms kļuva par dzīves faktu lielā un mums tuvā valstī."
"Tas ir acīmredzami. (Specoperācijas sākums – red.) bija neizbēgams, tas bija vienīgi laika jautājums. Tas, ko mēs darām, no vienas puses glābjot cilvēkus no genocīda, no otras puses – sperot soļus pašas Krievijas drošībai, - ir skaidrs, ka mums nebija citas izvēles," paskaidroja Krievijas prezidents.
"Tas ir pareizs solis. Un nav ne mazāko šaubu, ka mērķi tiks īstenoti," uzsvēra Putins.
Tāpat prezidents pauda viedokli arī par specoperācijas gaitu Ukrainas teritorijā.
"Mēs zinām, ka šodien mūsu oficieri piedalās speciālajā militārajā operācijā Donbasā, Ukrainā, atbalsta Donbasa tautas republikas, rīkojas vīrišķīgi, pareizi, efektīvi un rezultatīvi pielieto mūsdienīgāko bruņojumu ar unikālām īpašībām, kam nav analogu," norādīja Krievijas valsts vadītājs.
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija, 1920, 12.04.2022
Politika
"Mēs esam uzstājīgi": sarunas ar Ukrainu Krievija turpinās bez pauzes specoperācijā
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu konstatēja, ka mēnesi pēc specoperācijas sākuma pirmā posma pamata uzdevumi ir izpildīti, Ukrainas militārais potenciāls būtiski samazināts. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Armijas ģenerālis piezīmēja, ka tas ļauj pievērst lielāko uzmanību operācijas galveno mērķu sasniegšanai – Donbasa atbrīvošanai.
Ziņu lente
0