Politika

Krievijas vēstnieks ASV: pastāv tiešas militāras konfrontācijas risks ar ASV

© Sputnik / Алексей Агарышев / Pāriet pie mediju bankasПосол РФ в США Анатолий Антонов на избирательном участке в посольстве РФ в Вашингтоне.
Посол РФ в США Анатолий Антонов на избирательном участке в посольстве РФ в Вашингтоне. - Sputnik Latvija, 1920, 13.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstnieks Vašingtonā Anatolijs Antonovs apsūdz rietumvalstis par asinsizliešanas provocēšanu, piegādājot Kijevas režīmam bruņojumu.
RĪGA, 13. aprīlis — Sputnik. Rietumvalstu rīcība Krievijas specoperācijas fonā ir bīstama un provokatīva – tā var novest pie Krievijas un ASV tieša militārā konflikta, paziņoja Krievijas vēstnieks Vašingtonā Anatolijs Antonovs, vēsta RIA Novosti.
"Rietumvalstis tieši piedalās pašreizējos notikumos, jo turpina apgādāt Ukrainu ar ieročiem un munīciju, tādējādi provocējot tālāku asinsizliešanu," diplomāts paziņoja sarunā ar amerikāņu izdevumu "Newsweek".
В Польше размещен батальон НАТО - Sputnik Latvija, 1920, 08.04.2022
Viedoklis
NATO samits zem B-52 spārniem – bezdibenis paveras acu priekšā
Vēstnieks atzīmēja, ka "Minskas protokolu bojāeju" izraisīja Kijevas režīma nacionālistiskais neprāts un revanšisma nosmaņojums, - tas izvēlējies ātras militarizācijas ceļu. Pie tam NATO valstis sāka Ukrainas militāru apgūšanu, piesūknēt to ar bruņojumu, bet prezidents Vladimirs Zeļenskis vienaikus informēja par plāniem iegūt kodolieročus.
"Mēs brīdinām, ka tādi soļi ir bīstami un provokatīvi, jo vērsti pret mūsu valsti," uzsvēra Antonovs. Pēc diplomāta domām, tas var novest ASV un Krieviju uz tiešas militāras konfrontācijas ceļa.
Diplomāts piezīmēja, ka jebkuras ieroču un militāras tehnikas piegādes, transporta konvoji Ukrainas teritorijā kļūs par likumīgu militāro mērķi Krievijas Bruņotajiem spēkiem.
Танк Т-90МС на международном военно-техническом форуме - Sputnik Latvija, 1920, 05.04.2022
Viedoklis
ASV pagrūž Eiropu zem tanka kāpurķēdēm
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Speciālās operācijas ietvaros Ukrainā Krievijas spēki izmanto precīzo bruņojumu, turklāt vērš to vienīgi pret militāro infrastruktūru un armiju. Aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu konstatēja, ka mēnesi pēc specoperācijas sākuma pirmā posma pamata uzdevumi ir izpildīti, Ukrainas militārais potenciāls būtiski samazināts. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Armijas ģenerālis piezīmēja, ka tas ļauj pievērst lielāko uzmanību operācijas galveno mērķu sasniegšanai – Donbasa atbrīvošanai.
Российские десантники демонстрируют переносные противотанковые управляемые ракеты NLAW, захваченные в бою против украинских военнослужащих на Украине. Стоп-кадр видео - Sputnik Latvija, 1920, 01.04.2022
Viedoklis
Rietumu bruņojums Ukrainai tiek piegādāts ar mērķi karot "līdz pēdējam ukrainim"
Ziņu lente
0