Video

Kijeva gatavo provokāciju, lai apsūdzētu Krieviju masu slepkavībās

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Aizsardzības ministrija uzzinājusi: Kijeva gatavo provokāciju, lai apsūdzētu Krieviju par slepkavībām Irpenē.
RĪGA, 11. aprīlis — Sputnik. Kijevas režīms gatavo provokāciju, lai apsūdzētu Krieviju par Irpenes pilsētas iedzīvotāju masu slepkavībām, brīdināja Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis ģenerālmajors Igors Konašenkovs, vēsta RIA Novosti.
"Ukrainas Drošības dienesta darbinieki plāno izvest Ukrainas artilērijas apšaudēs bojājājušo vietējo iedzīvotāju līķus no pilsētas slimnīcas morka Poļevaja ielā un nogādāt uz pagrabu vienā no ēkām Irpenes austrumu nomalē. Pēc tam Pušča-Vodickas meža masīvā UBS organizēs inscenētu akciju ar apšaudi un it kā "Krievijas izlūku grupas likvidāciju", kas esot ieradusies Irpenē, "lai nogalinātu Krievijas kara noziegumu lieciniekus," viņš pastāstīja.
Подробный разбор: в чем прокололись организаторы украинской провокации в Буче? - Sputnik Latvija, 1920, 08.04.2022
Video
Bučas provokācijas organizatori pieļāvuši kļūdas: detalizēta analīze
Kā "neapstrīdamus pierādījumus" plānots uzrādīt nacionālistu nogalināto Krievijas karagūstekņu līķus.
"Šī ciniskā iestudētā akcija organizēta tālākai videomateriālu izplatīšanai ar Rietumu mediju starpniecību," piebilda ģenerālmajors.
Viņš pievērsa žurnālistu uzmanību tam, ka Krievijas vienības pametušas Irpeni vairāk nekā pirms nedēļas.
Ukrainas valdība un mediji izplatīja videoierakstu, kas it kā nofilmēts Bučas pilsētā Kijevas apgabalā. Tajā uz ceļa guļ bojāgājušie. Pēc tam tika apsūdzēti Krievijas karavīri, taču rodas šaubas par ieraksta patiesumu - līdzās līķiem uz zemes nav asiņu, daži "bojāgājušie" kustina rokas, ieskatoties operatora automašīnas aizmugures skata spogulī, rodas iespaids, ka viens no "līķiem" maina pozu, tiklīdz mašīna pabraukusi garām. Taču dažiem bojagājušajiem ap piedurkni apsietas baltas lentītes, un, iespējams, viņus nogalinājuši Ukrainas kareivji vai zemessargi.
Ko UBS slēpa Zaporožjes AES - Sputnik Latvija, 1920, 10.03.2022
Video
Ko UBS slēpa Zaporožjes AES?
Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Bučā, ko Krievijas karavīri pametuši jau 30. martā, un laikā, kad apdzīvoto vietu kontrolēja Krievijas BS, neviens vietējais iedzīvotājs nav cietis vardarbīgu darbību rezultātā. Resors uzsvēra, ka 31. martā Bučas mērs Anatolijs Fjodoruks apstiprināja, ka pilsētā Krievijas karavīru nav. Tobrīd viņš nepieminēja nevienu uz ielas nošautu cilvēku.
Vēl vienu provokāciju Ukrainas režīms organizēja pirms dažām dienām, pūloties apsūdzēt Krieviju par raķešu triecienu pa dzelzceļa staciju Kramatorskā un vairāk neka 50 cilvēku bojāeju. AM noraidīja šīs apsūdzības, paskaidrojot, ka notikuma vietā palikušas raķetes "Točka U" atlūzas. Krievijas BS jau sen vairs neizmanto šādus šāviņus – trieciens izdarīts no UBS pozīciju puses.
Savukārt Krievijas ĀM atzīmēja, ka tāda necilvēcīga Kijevas režīma rīcība apstiprina: speciālās militārās operācijas uzdevumi – Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija – ir pamatoti.
Буча, 4 апреля 2022 года  - Sputnik Latvija, 1920, 06.04.2022
Pasaulē
Krievijas AM par jauniem Ukrainas meliem pēc Buču šablona: zināmi autori un lokācijas
Ziņu lente
0