Pasaulē

Mediji: amerikāņi sākuši zagt benzīnu

© Unsplash / Khamkéo VilaysingАвтозаправочная станция
Автозаправочная станция - Sputnik Latvija, 1920, 10.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Telekanāls ABC pastāstīja: pret Krieviju vērsto sankciju rezultātā aug degvielas cenas, tāpēc amerikāņi esot spiesti zagt benzīnu.
RĪGA, 10. aprīlis — Sputnik. Degvielas cenu straujais pieaugums ASV pēc lēmuma atteikties no Krievijas energoresursiem izprovocējis benzīna zādzību vilni, paziņoja telekanāls "ABC News".
Saskaņā ar tā rīcībā esošajām ziņām, pēdējā laikā degvielas zādzības fiksētas vismaz desmit štatos, stāsta RIA Novosti.
Металлические канистры - Sputnik Latvija, 1920, 09.04.2022
Latvijā
Latvijā aizvien biežāk zog degvielu
Piemēram, Teksasā vietējam iedzīvotājam nozagti vairāk nekā pieci tūkstoši litru benzīna, Pensilvānijā sieviete konstatēja, ka viņas automašīnas benzīna bāka ir tukša – tajā izurbts caurums.
Atrodas arī nekaunīgāki avantūristi – viņi apzog degvielas uzpildes stacijas, konstatēja ABC News.
Iepriekš ASV prezidents Džo Baidens aizliedza naftas un citu energonesēju importu no Krievijas. Tas vēl padziļināja problēmas naftas cenu jomā – tās auga jau vairākas nedēļas un pārsniedza simt dolārus par barelu.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Автомобили стоят в очереди на АЗС в Киеве - Sputnik Latvija, 1920, 16.03.2022
Latvijā
Degvielas cenas Latvijā pārspēj rekordus: jauni faktori sekmēs augšupeju
Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Bruņotie spēki vēršas tikai pret militāro infrastruktūru un Ukrainas armiju, civiliedzīvotājus nekas neapdraud. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Taču nav ne runas par Ukrainas okupāciju, uzsvēra Putins.
Savukārt rietumvalstis uzsākušas jaunu sankciju spirāles loku, kas tiek plests plašumā kopš 2014. gada. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādīja, ka sankcijas ir nopietnas, taču atgādināja – Krievija tām gatavojusies savlaicīgi. Viņš piebilda, ka kompetentie resori analizē ierobežojumus un koordinē darbu, izstrādājot atbildes pasākumus, kas atbilst Krievijas interesēm.
Ziņu lente
0