Latvijā

Ukraiņu meli ietekmēs Latvijas iedzīvotājus: KF vēstniecība par diplomātu izraidīšanu

© Sputnik / Андрей ТатарчукЗдание генконсульства РФ в Лиепае
Здание генконсульства РФ в Лиепае - Sputnik Latvija, 1920, 08.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstniecība Latvijā komentēja Rīgas lēmumu par KF diplomātu izraidīšanu.
RĪGA, 8. aprīlis — Sputnik. Tūkstošiem Krievijas un Latvijas pilsoņu cietīs Rīgas nedraudzīgo soļu dēļ, kas nolēmusi pārtraukt divu Krievijas diplomātisko pārstāvniecību darbību un izraidīt 13 darbiniekus, konstatēja Krievijas vēstniecība, komentējot lēmumu.
Diplomātiskā misija paziņoja, ka 5. martā Krievijas vēstnieks tika izsaukts uz Latvijas ĀM, kur saņēma informāciju par Krievijas ģenerālkonsulātu slēgšanu Daugavpilī un Liepājā, kā arī šo pārstāvniecību 13 darbinieku izraidīšanu.
Буча, 4 апреля 2022 года  - Sputnik Latvija, 1920, 06.04.2022
Pasaulē
Krievijas AM par jauniem Ukrainas meliem pēc Buču šablona: zināmi autori un lokācijas
"Latvijas valdības lēmums tiek saistīts ar iepriekš tiražētajiem Ukrainas propagandas meliem par to, ka Kijevas apgabalā it kā noticis civiliedzīvotāju genocīds," atzīmēja vēstniecībā.
Diplomātiskā misija uzsvēra, ka KF diplomāti ieradušies Latvijā ar mērķi attīstīt labas kaimiņu attiecības abu valstu iedzīvotāju interesēs, viņi nav īstenojuši nekādas darbības, kas neatbilstu Vīnes konvencijai par diplomātiskajām attiecībām, kā arī Latvijas drošības interesēm.
"Vietējo varasiestāžu darbību rezultātā cietīs tūkstošiem Krievijas un Latvijas pilsoņu, kā arī personu bez pilsonības, kas dzīvo LR teritorijā. Daudzi no viņiem sasnieguši cienījamu vecumu un nevarēs nokļūt Krievijas vēstniecībā Rīgā, lai saņemtu nepieciešamos konsulāros pakalpojumus (pases noformēšana, izziņas, notariālas darbības, konsultācijas sociālās apgādes un pensiju jautājumos utt.).
Gribētos uzsvērs, ka šīm Rīgas nedraudzīgajām un nepamatotajām darbībām sekos Krievijas Federācijas atbilde," teikts publikācijā.
Максим Григорьев назвал организаторов украинской провокации в Буче - Sputnik Latvija, 1920, 05.04.2022
Video
Kas patiesībā noticis Bučā? Kādi noziegumi nevar palikt nesodīti
Atzīmēsim, ka līdztekus vēstniecībai Maskavā Latvijai ir divas pārstāvniecības Krievijā – ģenerālkonsulāts Sanktpēterburgā un konsulāts Pleskavā, bet Kaļiņingradā ir vēstniecības konsulārās nodaļas kanceleja.

Inscenējums Bučā

Ukrainas valdība un mediji izplatīja videoierakstu, kas it kā nofilmēts Bučas pilsētā Kijevas apgabalā. Tajā uz ceļa guļ bojāgājušie. Pēc tam tika apsūdzēti Krievijas karavīri, taču rodas šaubas par ieraksta patiesumu - līdzās līķiem uz zemes nav asiņu, daži "bojāgājušie" kustina rokas, ieskatoties operatora automašīnas aizmugures skata spogulī, rodas iespaids, ka viens no "līķiem" maina pozu, tiklīdz mašīna pabraukusi garām. Taču dažiem bojagājušajiem ap piedurkni apsietas baltas lentītes, un, iespējams, viņus nogalinājuši Ukrainas kareivji vai zemessargi.
Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Bučā, ko Krievijas karavīri pametuši jau 30. martā, un laikā, kad apdzīvoto vietu kontrolēja Krievijas BS, neviens vietējais iedzīvotājs nav cietis vardarbīgu darbību rezultātā. Resors uzsvēra, ka 31. martā Bučas mērs Anatolijs Fjodoruks apstiprināja, ka pilsētā Krievijas karavīru nav. Tobrīd viņš nepieminēja nevienu uz ielas nošautu cilvēku.
Бойцы батальона “Азов” приняли присягу в Киеве перед отправкой на Донбасс - Sputnik Latvija, 1920, 28.03.2022
Viedoklis
Rietumu mediji klāsta: "Azov" nav nacisti – viņi taču nav vācieši
AM norādīja, ka līķi, kuru attēlus publicēja Kijevas režīms, nav sastinguši, viņiem nav raksturīgo līķu plankumu, uz ievainojumiem – nesarecējušas asinis, lai arī no iedomātās izrēķināšanās laika esot pagājušas vismaz četras dienas.
Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka Krievija kategoriski noraida jebkādas apsūdzības par saikni ar cilvēku bojaeju Bučā un norāda: starptautiskajiem līderiem nevajadzētu nākt klajā ar sasteiktām apsūdzībām – jāuzklausa Maskavas argumenti.
Ziņu lente
0