Baltijā

Krievijas ĀM pieprasa Igaunijai atbrīvot žurnālisti Čeriševu

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasЗдание Министерства иностранных дел РФ и Большой Кремлевский дворец.
Здание Министерства иностранных дел РФ и  Большой Кремлевский дворец. - Sputnik Latvija, 1920, 08.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ĀM oficiālā pārstāve uzsvēra, ka Igaunijas pienākums ir atbrīvot Sputnik Meedia žurnālisti Jeļenu Čeriševu.
RĪGA, 8. aprīlis – Sputnik. Apsūdzības, ko izvirza Igaunijā aizturētajai ziņu aģentūras Sputnik Meedia vadītājai Jeļenai Čeriševai, robežojas ar absurdu, paziņoja Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova, vēsta RIA Novosti.
Iepriekš vēstīts, ka 6. aprīlī Igaunijas specdienesti aizturējuši informatīvā portāla Sputnik Meedia vadītāju, Krievijas pilsoni Jeļenu Čeriševu.
Бывшие журналисты Sputnik Эстония создали собственное независимое СМИ - Sputnik Latvija, 1920, 03.02.2021
Video
Sputnik Igaunija bijušie žurnālisti nodibinājuši neatkarīgu izdevumu
"Uzskatām, ka šīs valsts varasiestāžu sniegtais pamatojums Krievijas pilsones brīvības atņemšanai, - "starptautisko sankciju pārkāpšana" – robežojas ar absurdu. Muļķīgi izskatās apsūdzības par portāla darbības uzturēšanu pēc sankcijām, lai arī ļoti labi zināms, ka tas bloķēts kopš marta sākuma un tehniski nespēj piekļūt informācijas laukam," teikts Zaharovas komentārā, kas publicēts ĀM portālā.
Ministrijas pārstāve atgādināja, ka Čeriševa pastāvīgi, jau vairākus gadus saskārusies ar smagu spiedienu no Igaunijas valsts aparāta puses. Pēc viņas vārdiem, administratīvais un tiesiskais spiediens kļuvis par iemeslu Krievijas medija "Sputnik" likvidācijas iemeslu 2020. gadā, bet tagad – arī igauņu medija – Sputnik Meedia likvidācijai.
"Pieprasām, lai Tallina nekavējoties atbrīvotu Krievijas žurnālisti, nodrošinātu viņas tiesības un brīvības, kā arī nepieļaut tamlīdzīgus izlēcienus nākotnē," paziņoja Zaharova.
Руководитель представительства МИА Россия сегодня в Эстонии, шеф-редактор Sputnik Эстония Елена Черышева рассказывает об особенностях интернет-журналистики - Sputnik Latvija, 1920, 23.06.2020
Sputnik Igaunija vadītāja pastāstīja EDSO sanāksmē par "vārda brīvību" igauņu gaumē
Krievijas ĀM pārstāve uzsvēra, ka igauņu vārda brīvības "aizstāvji" iebiedēšanas taktiku nomainījuši pret "valsts teroru". Piespiedu kārtā izolē cilvēkusi, kuri pieturas pie alternatīva, no oficiālās līnijas atšķirīga viedokļa. Tamlīdzīga izturēšanās ne tikai neatbilst Igaunijas pamata saistībām cilvēktiesību ievērošanas aspektā, bet arī uzskatāmi demonstrē Igaunijas pārvēršanos par policejisku valsti, kur pilsoņi un ārvalstnieki ik brīdi var saskarties ar vajāšanu par saviem uzskatiem," secināja Zaharova.
Ziņu lente
0