Viedoklis

Buča: Krievijai naidīga provokācija ar trīskāršu zemtekstu

© REUTERS / MARKO DJURICAПрезидент Украины Владимир Зеленский в Буче, 4 апреля 2022 года
Президент Украины Владимир Зеленский в Буче, 4 апреля 2022 года  - Sputnik Latvija, 1920, 06.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukraiņu teritoriālās aizsardzības vai nacionālās gvardes pastrādātās mierīgo iedzīvotāju slepkavības Kijevas apgabalā nozīmē asiņainu inscenējumu sērijas sākumu dienvidslāvu Srebreņicas stilā.
Krievijai naidīgās provokācijas ciniski organizētas Ukrainā ar mērķi paplašināt Rietumu bruņojuma piegādes un dēmonizēt Krieviju. Kijevas režīma "Bučas" ir izdevīgas Savienotajām Valstīm, kas trača aizsegā pūlas nostiprināt ekonomisko un militāro hegemoniju Eiropā un pavirzīt NATO tālāk uz austrumiem, norādīja militārais analītiķis Aleksandrs Hroļenko.
Vakar Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vasilijs Ņebenzja paziņoja, ka 3. aprīlī Bučā notika operācija "ar svešu karogu" un sniedza žurnālistiem pārliecinošus pierādījumus par Kijevas režīma un tā rietumvalstu sponsoru organizētu inscenētu provokāciju.
Максим Григорьев назвал организаторов украинской провокации в Буче - Sputnik Latvija, 1920, 05.04.2022
Video
Kas patiesībā noticis Bučā? Kādi noziegumi nevar palikt nesodīti
Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs 5. aprīlī atzīmēja, ka jebkādas apsūdzības Krievijai par situāciju Bučā ir "teicami režisēts traģisks šovs".
Krievijas vienības pameta Buču 30. martā, kad tika pasludināti kārtējā pārrunu raunda rezultāti. Nākamajā dienā, 31. martā Bučas mērs Anatolijs Fjodoruks publicēja priecīgu videoierakstu par pilsētas "atbrīvošanu". Līķu ielās nebija. Domājams, provokācijas scenārijs vēl nebija nobriedis.
Ukrainas Nacionālās gvardes speciālo uzdevumu pulks 2. aprīlī attīrīja Buču no "Krievijas pakalpiņiem". Tajā pašā dienā Ukrainas IeM vadītāja padomnieks Antons Geraščenko publicēja tīrīšanas video resora vietnē. Par to stāstīja ukraiņu mediji. Drīz vien informācija no tīkla pazuda, taču vietnes ekrānuzņēmums saglabājās. Līdz 3. aprīlim Bučā nebija nekādu "zvērību" vai "slepkavību", līķi uz ceļiem nevāļājās.
Bučas tīrīšanā 2. aprīlī piedalījās arī Kijevas teritoriālā aizsardzība – tīmeklī parādījās Bocmaņa un Beļeņuka video sižets. Viens no viņiem aiz kadra atļāva apšaut civiliedzīvotājus bez zilajām saitēm. Ja uzgriezīsiet skaļumu līdz maksimālajam, ieraksta noslēgumā dzirdami vārdi: "Lūdzu, nenogaliniet. Negribu!" un divi šāvieni.
Domājams, Buču iedzīvotājus šāva 2. aprīlī, trīs dienas pēc Krievijas karavīru aiziešanas no Kijevas apgabala. Nogalināja tos, ko uzskatīja par "okupantu aģentiem". Civiliedzīvotāju slepkavošana ir banderiešu stils.
Jāpastāsta sīkāk par minētajām zilajām saitēm uz piedurknēm: Krievijas karavīri Bučā nesāja baltas apsaites. Tādas darināja arī vietējie, lai droši parvietotos pa ielām. Vēlākajos video ierakstus un forogrāfijās visi līķi vai dzīvi cilvēki, kas tēlo līķus, redzami ar baltām saitēm. Piemēram, labi pazīstamajā Antona Geraščenko video ierakstā, kas tapis 4. aprīlī (37. sekunde).
Domāju, civilie vienkarši nepaspēja nomainīt apsaites – nezināja, ka atgriezušies "savējie".

Banderiešu tradīcijas

Provokatīvais, noziedzīgais un nemākulīgais iestudējums "Srebreņica Bučā" atgādināja, kā UBS, UNG un zemessargi visu martu aktīvi apšāva viens otru Kijevā un citviet Ukrainā ārpus karadarbības zonas. Panikas un saskaņas trūkuma dēļ vienā kaujā Vasiļkovā – 14 nogalināti cilvēki.
Līdzīgā kaujā – zemessargi pret speciālo uzdevumu vienību kādā Kijevas rajona administrācijas ēkā – vairāki nogalinātie un ievainotie abās pusēs. Neapdomīgā ieroču (automātu, ložmetēju, granātmetēju, PZRK) dalīšana visiem gribētājiem deva sacu rezultātu: zemessargi panikā likvidēja vairākas ukraiņu speciālo uzdevumu vienības grupas no UBS 72. brigādes.
Выборы президента США - Sputnik Latvija, 1920, 30.03.2022
Viedoklis
Baidens palūdzis Dieviņu novākt Putinu. Atbilde nebūs ilgi jāgaida
Iepriekš labi pazīstamais nacionālists Sergejs Bondars stāstīja, kā zemessargi notriekuši ukraiņu helikopterus un bezpilota lidaparātus. Tādiem "speciālistiem" nenācās grūti nošaut simt neapbruņotus civilos Kijevas piepilsētā. Bet pēc tam darbu sāka Krievijai naidīgās propagandas mašīna.
Rietumu mediji, negaidot kaut mazākās ekspertīzes rezultātus, kā pēc komandas nāca klajā ar spriedumu, klausītāji un skatītāji bezrūpīgi sagremoja.
4. aprīlī ASV prezidenta padomnieks nacionālās drošības jautājumos Džeiks Sallivans paziņoja par Krievijas "kara noziegumiem" un jaunu sankciju perspektīvām. Ar augstu amatpersonu bezatbildīgajiem izteikumiem Savienotās Valstis kurina "vispasaules protestu", proti, limitrofu histēriju.
Vašingtona veicina atteikšanos no Krievijas energonesējiem un Krievijas diplomātu masveida izraidīšanu no rietumvalstīm. Aizvien ticamāki kļūst skaļi un Krievijai naidīgi lēmumi NATO samitā.
Бойцы батальона “Азов” приняли присягу в Киеве перед отправкой на Донбасс - Sputnik Latvija, 1920, 28.03.2022
Viedoklis
Rietumu mediji klāsta: "Azov" nav nacisti – viņi taču nav vācieši
Baltais nams pūlas dēmonizēt Krievijas armiju. Lielbritānija divas reizes izmantoja sadomātus ieganstus, lai netiku sasaukta ANO Drošības padomes ārkārtas sēde par situāciju Bučā pēc Krievijas iniciatīvas – Kijevas režīma acīmredzamie meli tūlīt sabojās ASV un NATO nepieciešamo sižetu informācijas un politikas laukā.
Šajā fonā Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs uzsvēra: "Patiesību par notikumiem šajā pilsētā Rietumi mēģinās slēpt aiz demagoģijas par Ukrainas krīzes dabu. Krievija pieprasīs, lai Ukrainas spēku noziegumi nepaliktu nesodīti."
Rietumu "partneri" nevar uzrādīt Krievijai nekādas oficiālas un konkrētas apsūdzības. Kijevas režīma radītie meli izšķīst acu priekšā. Turku izdevums "Aydınlık" stāsta: "Bučas pēdas ved uz Kijevu" un atzīmē, ka "krievu slaktiņa" propaganda sākās četras dienas pēc Krievijas spēku aiziešanas, bet uz līķiem redzamas svaigas asinis.
Tomēr amerikāņu kontrolētie mediji vēl aizvien apsūdz krievus par "zvērībām" un neliekas manām īsto ukrainas realitāti – ar spīdzināšanu un slepkavībām.
Боец Народной милиции ЛНР на позиции - Sputnik Latvija, 1920, 28.03.2022
Viedoklis
Ukrainas galvenais ierocis – meli un liekulība

Krievija neatkāpsies aiz Urāliem

Ukrainas fašisma stāsts turpinās. Vadībā jauns skandāls par to, kā tīmeklī "noplūdusi" zvēriskā izrēķināšanās ar Krievijas desantnieku grupu, kuri nonāca lamatās Kijevas apgabalā armijas atvilkšanas gaitā 30. martā. Gūstekņiem sasēja rokas, pārgrieza rīkles, nobeidza ar šāvieniem un to visu nofilmēja.
Ukrainas vadība uzskata, ka Kijevu diskreditē nevis slepkavu rīcība, bet gan "satura vizualizācija", jo Rietumi taču seko Ženēvas konvencijas ievērošanai.
Ukraiņu Telegram-kanāli, ziņojot par sagūstīto Krievijas kareivju slepkavošanu, atzīmē vien to, ka UBS Ģenerālštābs to nekontrolē, jo sižets "var informatīvi aizklāt Buču". Nekādas seku analīzes nav.
Jāpiezīmē, ka kara noziegumus "protokolējuši" paši noziedznieki, viņu vārdi ir zināmi: "Gruzīnu leģiona" kaujinieks Teimurazs Hizanišvili, kijevietis Aleksejs Antoņuks un tāds Aleksejs Kucirins. Spriežot pēc telefoniem un adresem, visi dzīvo Ukrainā, diviem no viņiem ir ģimenes.
Krievijas AM noskaidroja, ka 4. aprīlī Moščuna ciemā (23 km uz ziemeļrietumiem no Kijevas) UBS 72. galvenā psiholoģisko operāciju centra kareivji atkal organizējuši iestudētu ierakstu par Krievijas spēku vardarbības rezultātā bojāgājušiem iedzīvotājiem – tālākai publikācijai Rietumu medijos
Колонна российской военной техники на шоссе в окрестностях Херсона - Sputnik Latvija, 1920, 26.03.2022
Pasaulē
Krievija sākusi cīņu ar Rietumiem par pasaules nākotni
Prāta miegs rada briesmoņus – līdzīgi projekti tiek īstenoti Sumā, Konotopā un citviet.
Kijevas režīma pirmais klauns un galvenais nelietis atbalsta Maidana laiku tradīciju – ukraiņi plaši lieto narkotikas, pildot Rietumiem svarīgus uzdevumus. Pat elitārās desanta grupas lieto marihuānu un amfetamīnus.
"Kaifa" brīdī nav nekā neiespējama vai aizliegta. Vakarējie Ukrainas karavīru mēģinājumi pielietot indīgas vielas pret Donbasa civiliedzīvotājiem ir itin loģiska lieta Rietumu radītās nacistiskās valsts "berserkiem". Kijevas marionetes nikni aizstāv ASV intereses un upurē civilos līdz ar Ukrainas nākotni.
Pēc šiem sižetiem Zeļenska patētiskā demagoģija ANO sēdē aizkustinas vien nedaudzus. Pat "ziemeļatlantiskajā" Turcijā saprot: "Krievijas specoperācijas Ukrainā mērķis – pārraut NATO ielenkumu." Protams, Krievija neapstāsies pusceļā.
Lasiet militārā analītiķa Aleksandra Hroļenko kanālu Telegram https://t.me/AKhrolenko
Ziņu lente
0