Video

Tiešā tēmējumā palaida "Stinger": Mi-24 pilots pastāstīja par cīņu Gostomeļā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas spēku unikālā operācija Gostomeļas lidostas ieņemšanai – aculiecinieka stāstā.
Krievijas GKS pilots Oļegs Jesmans pastāstīja, kā 20 helikopteru grupa nodrošinājusi stratēģiskā objekta – Gostomeļas lidostas ieņemšanu Kijevas apgabalā.
Lidotājs pastāstīja, ka Mi-24 grupai dota pavēle nodrošināt desanta izsēdināšanu no Mi-8. "Jau pirmajā lokā tiešā tēmējumā pret mani palaida "Stinger". Tajā brīdī attālums bija ļoti mazs, lēmuma pieņemšanai atlika sekundes daļas. Es vienkārši sapratu, ka vajag kaut kā izdzīvot. Liku helikopterim mazliet nošķiebties uz kreiso pusi, ieraudzīju, ka raķete trāpīs man dzinējos, un tālāk ar krasu manevru uz labo pusi izvairījos no raķetes," pastāstīja Jesmans.
Pilots paskaidroja, ka raķete sprāgusi astes sijas rajonā un pārsitusi blokus. Iekārtas un autopilots atteicās darboties, taču helikopters bija spējīgs turpināt apšaudi.
Pēc uzbrukuma Jesmana mašīnai viņa padotais pilots Artjoms Sokolovs fiksēja un likvidēja ukraiņu apšaudes punktu, kas palaida raķeti.
"Sastājāmies tā saucamajā uguns karuselī. Tas ir Afganistānas variants – kaujas kursā vienmēr ir helikopteris, kas atklāj uguni. Man šķiet, tā mēs radījām haosu pretinieka spēkos. Kad tuvojās desanta grupa, nebija nekādas apšaudes ne pa desanta helikopteriem, ne pa mums," atzīmēja Sokolovs.
Neskatoties uz lidaparātu bojājumiem, Mi-24 piloti sekmīgi izpildīja uzdevumu un nodrošināja sekmīgu desanta izsēdināšanu Gostomeļā.
Ziņu lente
0