Viedoklis

Kijevas režīms pūlas komandēt saimniekus

© Sputnik / Pāriet pie mediju bankasБрошенная Вооруженными силами Украины военная техника в Херсонской области
Брошенная Вооруженными силами Украины военная техника в Херсонской области - Sputnik Latvija, 1920, 02.04.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kijeva pieprasa aizvien smagāka bruņojuma piegādes no koletīvajiem Rietumiem. Ne jau armijas panākumiem cīņas laukā, bet gan ar mērķi pakāpeniski ievilkt ASV un NATO militārā konfliktā ar Krieviju.
Aste nevar luncināt suni, marionetes nevar uzspiest savu gribu saimniekiem. Tomēr Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis noskaņots optimistiski, stāsta militārais analītiķis Aleksandrs Hroļenko.
Debatēs Pārstāvju palātas Bruņoto spēku komitejā 30. martā tika apspriests Ukrainas vadības "neatliekamo vajadzību" saraksts. Piemēram, padomju laikā ražoto trieciennieku Su-25 piegādes, ko amerikāņiem vajadzēs pameklēt pie sabiedrotajiem un partneriem. Runa ir par vairākiem desmitiem cīņasspējīgu mašīnu.
Колонна НМ ДНР в районе Мариуполя - Sputnik Latvija, 1920, 31.03.2022
Viedoklis
"Tā ir uzvaras atslēga". Lūzuma brīdis Krievijas specoperācijā
Kopš sērijveida ražošanas sākuma 1991. gadā rūpnīcās Ulanudē un Tbilisi no konveijera nonākuši vairāk nekā 1300 trieciennieki Su-25. Šīs lidmašīnas modifikācijas manītas bijušās PSRS republiku, Bulgārijas, Ungārijas, Slovākijas, Maķedonijas, Peru, vairāku Āfrikas un Tuvo Austrumu valstu Gaisa spēkos.
Ja izdosies organizēt Su-25 partijas piegādi Ukrainai, rodas divas neatrisināmas problēmas – bāzes aerodromi un apmācīti lidotāji (nav ne viena, ne otra). Tātad lidmašīnām līdzi jāsūta ārvalstu piloti un NATO bāzes.
Marta pēdējās dienās Kijevas režīms pamatīgi noslogojis Vašingtonu ar uzstājīgiem lūgumiem piegādāt simtiem tanku un lidmašīnu. Ar tankiem grūtības radās tūlīt pat: "partneri" uzskata, ka viņu lidaparāti ir pārāk sarežģīti, lai tos UBS speciālisti tos ātri apgūtu, bet T-72 padomju modifikācijas no Austrumeiropas valstīm ir pārlieku labi pamanami mērķi transportēšanas stadijā.
Работа расчетов ОТРК Искандер при нанесения ударов по военным объектам ВСУ - Sputnik Latvija, 1920, 30.03.2022
Viedoklis
Krievijas specoperācijas izšķirošais posms Ukrainas austrumos
Palikusi neizspēlēta kombinācija ar trim desmitiem poļu iznīcinātāju MiG-29 – komandieri Varšavā un ASV bāzē Vācijā nolēma neriskēt. Pat 100 bezpilota lidaparātu – trieciena "kamikadze" Switchblade-300 un Switchblade-600 piegādes Ukrainai amerikāņi apsprieda divas nedēļas, ņemot vērā "inventarizācijas un modalitātes problēmas". Taču kaujas apstākļos simt dronus var likvidēt pāris dienu laikā.
UBS bruņojums un tehnika strauji kūst Krievijas armijas triecienos – kopš speciālās militārās operācijas sākuma likvidētas 124 lidmašīnas un 77 helikopteri, 216 zenītraķešu kompleksi, 341 bezpilota lidaparāts, 1815 tanki un citas bruņumašīnas, 195 zalves uguns reaktīvās sistēmas, 762 lauka artilērijas iekārtas, 1689 speciālās militārās autotehnikas vienības. Šī statistika padara bezjēdzīgas jebkādas bruņojuma piegādes Ukrainai. Turklāt rietumvalstu bruņojums nesola nekādu tehnoloģisko pārākumu.
30. martā Valsts departamenta pārstāve Selesta Vollandere dāvāja cerību: turpinās pārrunas ar Slovākiju par PGA kompleksu S-300 nodošanu Ukrainai. vienlaikus ASV un Lielbritānijā paziņoja, ka nevar garantēt Ukrainas drošību. Kijevas režīms gaida daudz vairāk un vēl aizvien cer ievilkt NATO karstajā karā.
 Вице-президент Джо Байден во время выступления в Вашингтоне  - Sputnik Latvija, 1920, 29.03.2022
Pasaulē
Ukraina vajadzīga Baidenam kā palīgmateriāls cīņā pret Krieviju

Visu – karam ar Krieviju!

Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis pieprasa no amerikāņu kolēģa Dzo Baidena "īpašu atbalstu aizsardzībā" un katru dienu aicina visas pasaules valstis karā ar Krieviju. Aizvakar viņš pieprasīja, lai Norvēģijas parlaments nodotu mobilos zenītraķešu kompleksus NASAMS un pretkuģu raķetes Harpoon. Vakar iegalvoja Austrālijas parlamentam, ka jāpastiprina pret Krieviju vērstās sankcijas.
Vienlaikus Zeļenskis pieprasa Ukrainas vēstniekiem visā pasaule nevis uzlabot attiecības ar citām valstīm, bet gan likt tām sastrīdēties ar Krieviju. Par "nesekmību" jau atsaukti vēstnieki Gruzijā un Marokā. Kijevai pat izdevies sabojāt ASV mijiedarbību ar Persijas līča valstīm.
Zeļenskis deklarēja: "Brīvībai nevar būt bruņota sliktāk nekā tirānija." Tomēr avīze "Washington Post" atzīmēja, ka Ukrainas pilsoņi "aizvien biežāk saskaras ar nepatīkamu patiesību": Ukrainas armija izvieto militāro tehniku dzīvojamo māju tuvumā, izmanto civiliedzīvotājus kā dzīvo vairogu, un ukraiņu "brīvības" upuru skaits aug. Ukrainas prezidenta ofisa vadītāja radošais padomnieks Aleksejs Arestovičs uzskata, ka valsts militārā doktrīna paredz "totālas aizsardzības" principu.
Солдаты ВСУ - Sputnik Latvija, 1920, 24.03.2022
Viedoklis
Ukrainā atklāti runā par plāniem slepkavot krievu bērnus
Šī aizsardzība sagrauj Ukrainas pilsētas, to iespējams novērtēt kā genocīdu. Ne velti liela daļa pilsētnieku, ko ar varu mājās tur nacionālisti, meklē jebkuru iespēju evakuēties uz Krievijas teritoriju.
Ukrainas seja pasaulē izskatās mežonīgi, tomēr tumsonība ir likumsakarīga – Kijevas režīms mantojis savu agresīvo un "vienreizīgo" radītāju īpašības. Tāpēc Ukraina saņēma atļauju piedalīties Ziemeļatlantijas padomes sēdē 6.-7. aprīlī NATO valstu ārlietu ministru līmenī.
Vienlaikus Donbasā sāk vārīties lielais "katls", kurā ieslēgts UBS grupējums – 60 tūkstoši kareivju. Viņus glābt nav iespējams. Dņepras labais krasts pauž bažas: "Mi-6 nodeva prezidenta ofisam jaunus datus par Krievijas militārās kampaņas otro posmu. Tagad Kremlis neplāno apstāties pie Luganskas un Doņeckas republiku, kā arī Krimas atzīšanas, - Krievijas BS vēlas ieņemt visu kreisā krasta Ukrainas teritoriju. Šim nolūkam plānots līdz 9. maijam ielenkt un sagraut austrumu fronti, bet vasaras kampaņā iziet pie Dņepras." Britu prognožu kompetences un ticamības līmeni novērtēsim tuvākajā laikā.
Истребители-перехватчики МиГ-31К с гиперзвуковыми ракетами Кинжал - Sputnik Latvija, 1920, 23.03.2022
Viedoklis
"Kinžalu" brīdinājums NATO "miernešiem" Ukrainā
ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērešs norādīja, ka karadarbība Ukrainā ir "katastroda, kas satricina starptautiskās kārtības pamatus". Viņš atgādināja, ka 2021. gadā kara dēļ bēgļu gaitās devušies 84 miljoni cilvēku, bet gadu iepriekš globālie militārie izdevumi pieauguši līdz 2 triljoniem dolāru. tamlīdzīgu parādību iniciatori un beneficiāri ir zināmi. Ukraina nav ne pirmais, ne pēdējais ASV un NATO agresīvās ārpolitikas upuris.
Lasiet militārā analītiķa Aleksandra Hroļenko kanālu Telegram https://t.me/AKhrolenko
Ziņu lente
0