Viedoklis

Krievijas specoperācijas izšķirošais posms Ukrainas austrumos

© Sputnik / Пресс-служба Минобороны РФ / Pāriet pie mediju bankasРабота расчетов ОТРК "Искандер" при нанесения ударов по военным объектам ВСУ
Работа расчетов ОТРК Искандер при нанесения ударов по военным объектам ВСУ - Sputnik Latvija, 1920, 30.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Operatīvā situācija Ukrainā atgādina šaha kombināciju, kad figūru un bandinieku uz dēļa vēl ir daudz, taču partijas iznākums ir skaidrs.
Krievijas Bruņotie spēki turpina uzbrukumu Ukrainā vairākos stratēģiskajos virzienos. Operācijas pirmā mēneša optimistiskie rezultāti un jaunais posms aprīlī sola precīzo raķešu triecienu skaita un spēka pieaugumu pret UBS infrastruktūru un rezervēm visā Ukrainas teritorijā. Pēc Mariupoles katla likvidācijas Krievijas spēku prioritāte būs Donbasā ielenktā UBS grupējuma demilitarizācija, uzskata militārais analītiķis Aleksandrs Hroļenko.
27. martā Krievijas BS vienības ieņēma vairākas apdzīvotās vietas Ukrainas ausrumos, iespiedās par diviem kilometriem 95. desanta brigādes aizsardzībā un nonāca pie Novoselovkas dienvidu robežas Slavanskas apkaime.
Латвийский военный во время парада в честь Дня независимости Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 26.03.2022
Viedoklis
"Baltijas tīģeri" gatavojas lēcienam bezdibenī
LTR vienības uzbrukumā pavirzījās uz priekšu par 5 kilometriem. Turpinās cīņasspējīgākā Donbasā dislocētā ukraiņu grupējuma ielenkšana un sašķelšana. Hipotētiskais izrāviens uz rietumiem vai palīdzība no Dņepropetrovskas ir gandrīz izslēgta, vairāk nekā 200 km garais ceļš pa stepi Krievijas aviācijas uzbrukumu apstākļos UBS vienībām bez pretgaisa aizsardzības nav pārvarams.
Dienas laikā likvidēti 36 militārie pretinieka objekti visā Ukrainas teritorijā. Krievijas spēki likvidējušivienu Ukrainas GKS iznīcinātāju Su-27 (Doņeckas apgabalā) un četrus bumbvedējus Su-24 (Čerņigovas apgabalā) kā arī 19 bezpilota lidaparātus.
Kopš speciālās militārās operācijas sākuma likvidēti: 308 droni, 1713 tanki un cita bruņutehnika, 170 reaktīvās zalves uguns sistēmas, 715 lauka artilērijas un mīnmetēju iekārtas, kā arī 1557 speciālās militārās autotenikas vienības. Statistika liecina, ka UBS demilitarizācija turpinās ātri. Karadarbībai turpinoties, Ukrainas centrā un rietumos iespējama Krievijas BS smagās bruņutehnikas, armijas aviācijas un radioelektroniskās cīņas līdzekļu intensīvāka pielietošana.
Uzmanības centrā joprojām ir Kijeva, kuras dienvidu pusē Krievijas spēki noslēdz blokādes loku. Ukrainas informācijas avoti atzīmē uzbrūkošo Krievijas spēku augošo potenciālu: "Ir pilsētas, kur tanku ir tik daudz, ka veidojas tanku sastrēgumi." Aktīvāk strādā visas Krievijas grupējuma vienības, ieskaiotot jūras spēkus (precīzie raķešu triecieni).
Военная техника ВСУ с простреленным лобовым стеклом - Sputnik Latvija, 1920, 24.03.2022
Viedoklis
Ukrainas valstiskumu visvairāk apdraud Polijas "otrā fronte"
Ukrainas armijas un nacionālās gvardes garnizoni Odesā un Nikolajevā jau ilgi gaida Krievijas diversantu grupas, desantu no jūras vai uzbrukumu no sauszemes. Ukrainas krasta tuvumā lielā steigā uzstādītie mīnu lauki dreifē uz Rumānijas, Bulgārijas un Turcijas pusi (šo valstu jūras spēki atraduši četras mīnas).
Dezorganizācijas un paniska noskaņojuma fonā Ukrainas armijas, gvardes un teritoriālās aizsardzības vienības sistemātiski, ikdienas un daudzviet apšauda viena otru, kā arī spīdzina, kropļo un apšauj karagūstekņus. Valsts aizsargi pārvēršas par nekontrolējamām teroristu un slepkavu bandām – tas liecina, ka Kijevas režīms lokās agonijā.

Šahs un mats

Operatīvā situācija Ukrainā atgādina šaha kombināciju, kad figūru un bandinieku uz dēļa vēl ir daudz, taču partijas iznākums ir skaidrs. Pēc amerikāņu saimnieku lūguma Kijevas režīms vienkārši stiepj garumā laiku un ciniski izlej slāvu asinis – pirms neizbēgamās kapitulācijas ar Maskavas noteikumiem (citādi pat nevar būt, jo Krievija ir upurējusi pārāk daudz proxy karā ar ASV un aliansi Ukrainas teritorijā).
Ukrainas prezidenta ofiss sitemātiski baro iedzīvotājus ar dezinformāciju par to, ka cīņu intensitāte krītas, ka Krievijas uzbrukumi un raķešu triecieni kļūstot vājāki.
Evakuētie Mariupoles iedzīvotāji - Sputnik Latvija, 1920, 20.03.2022
Viedoklis
Mariupoles katls – Ukrainas armijas un NATO sakāves modelis
Ar tādu vērtējumu nesakrīt Ukrainas BS Ģenerālštāba atskaite 28. martā: frone strauji virzās no Izjumas (Harkovas apgabals) uz dienvidiem (proti, UBS vienības bēg), aug Krievijas uzbrukums Zaporožjes virzienā, Ukrainas aizsardzība pie Kijevas šķīst pa šuvēm, un drīz vien tiks pārgrieztas galvenās transporta artērijas.
Vienlaikus iekšlietu ministra padomnieks Vadims Deņisenko prognozē Krievijas BS raķešu triecienu skaita pieaugumu pa Ukrainas militāro infrastruktūru un degvielas rezervēm, ieskaitot arsenālus un naftas bāzes rietumos, - tie pārtrauks slepenās piegādes no Polijas un citām NATO valstīm.
Ārvalstu militārajiem ekspertiem šķiet, ka Krievija rada lielu armijas vāzi pie Kijevas, lai turētu saspringtu galvaspilsētas garnizonu un politisko varu.
Būtu loģiski pieļaut, ka Krievijas pastāvīgās armijas bāzes var tapt par jaunās, miermīlīgās, kaimiņiem nekaitīgās Ukrainas elementu, kad beigsies speciālā operācija (līdzīgi ASV armijas bāzu leģitīmajai un stabilizējošajai klātbūtnei Vācijā un Japānā).
Уничтоженная военная техника Вооруженных сил Украины в Херсонской области - Sputnik Latvija, 1920, 18.03.2022
Viedoklis
Ukraina nestājas NATO, kas mēģina iegūt Ukrainu
Domāju, Gostomeļas lidosta pie Kijevas uz ilgu laiku kļūs par Krievijas desantnieku bāzes punktu, ņemot vērā divpusējos līgumus pēc Krievijas BS speciālās operācijas Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai.
Vai iespējams rīkoties citādi, ja kolektīvie Rietumi pieteikuši Krievijai jaunu auksto karu, plāno tuvākajā laikā piegādāt UBS bruņojumu 800 miljonu dolāru vērtībā, gatavi karot"līdz pēdējam ukrainim" pat pēc Kijevas sakāves, un jau lolo Ukrainas pārapbruņošanas plānus pēc Krievijas specoperācijas? Nesen Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons paziņoja, ka Rietumi esot gatavi "nostiprināt Ukrainas dzeloņcīkas adaras, lai padarītu to nākotnē nesagremojamu" Krievijas spēkiem.
Ukrainas denacifikācija nav nekāda metafora. Nesen kļuva zināms, ka video ierakstos, kuros atainota sagūstīto Krievijas kareivju spīdzināšana un nošaušana, redzami nacistu bataljona "Azov" kaujinieki Harkovas apkaimē. Izpildītāji identificēti, taisnīgā atmaksa ir vien laika jautājums. Tādiem noziegumiem nav noilguma, un UBS ģenerālis Valērijs Zalužnijs arī atbildēs par sev padoto deģeerātu slēpšanu.
NATO speciālisti un viņu pakalpiņi drošības dienestā gatavo cirku ar indīgu ķīmisko vielu pielietojumu Ukrainā. Atbilstoši Irākā un Sīrijā izstrādātajai shēmai – pirms amerikāņu spārnoto raķešu masveida trieciena pa neatkarīgo valstu teritorijām.
Военная техника ВСУ с простреленным лобовым стеклом - Sputnik Latvija, 1920, 15.03.2022
Viedoklis
Karsti krievu "sveicieni" amerikāņu algotņiem Javorovskas poligonā
Tomēr diezin vai kāds Eiropā un ASV vēl lolo ilūzijas par iespējām "savaldīt" Maskavu ar militāriem līdzekļiem un primitīvām provokācijām. Krievija nevienam neļaus nesodīti sarīkot "ķīmisku šovu" netālu no savām robežām. "Kinžalu" atmaksa nekavēsies. Tieša NATO sadursme ar Krieviju Ukrainā praktiski garantē kodoleskalāciju. Tas būs ASV un viņu sabiedroto vēstures noslēgums.
Lasiet militārā analītiķa Aleksandra Hroļenko kanālu Telegram https://t.me/AKhrolenko
Ziņu lente
0