Pasaulē

Dānijas premjere: ukraiņu bēgļiem ir jāatgriežas dzimtenē

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasБеженцы из Мариуполя во дворе школы села Никольское Донецкой области, в которой расположен пункт временного размещения, 26 марта 2022 года
Беженцы из Мариуполя во дворе школы села Никольское Донецкой области, в которой расположен пункт временного размещения, 26 марта 2022 года  - Sputnik Latvija, 1920, 30.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dānijas premjerministre Mete Frederiksena ir pārliecināta, ka bēgļiem no Ukrainas ir jāatgriežas dzimtenē.
RĪGA, 30. marts – Sputnik. Dānijas premjerministre Mete Frederiksena paziņoja, ka bēgļiem no Ukrainas nevajadzētu integrēties dāņu sabiedrībā – viņiem jāatgriežas dzimtenē, tiklīdz parādīsies tāda iespēja, un jāattīsta pašiem sava valsts, vēsta RIA Novosti.
"Bēgļa gaitas – tas nav uz ilgu laiku, tāpēc jums ir jāatgriežas un jāpalīdz savas dzimtenes atjaunošajā, kad jums parādīsies tāda iespēja. Tas ļauj mums palīdzēt citiem bēgļiem," premjeres teikto citēja Dānijas radio.
Рукопожатие - Sputnik Latvija, 1920, 28.03.2022
Latvijā
Rīgas dome noslēgs līgumus ar rīdziniekiem, kuri izmitina bēgļus no Ukrainas
Pagājušajā nedēļā Dānijas parlaments apstiprināja likumu, kas bēgļiem no Ukrainas piešķirt tādas pašas tiesības kā Eiropas Savienības pilsoņiem, kā arī likumu par uzturēšanās atļauju piešķiršanas īpašo kārtību bēgļiem no Ukrainas.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Bruņotie spēki vēršas tikai pret militāro infrastruktūru un Ukrainas armiju, civiliedzīvotājus nekas neapdraud. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Taču nav ne runas par Ukrainas okupāciju, uzsvēra Putins.
Tukša klases telpa  - Sputnik Latvija, 1920, 19.03.2022
Viedoklis
Ukraiņu bēgļiem Latvijā paziņoja, kādā valodā mācīsies viņu bērni
Ziņu lente
0