Pasaulē

Ukraina vajadzīga Baidenam kā palīgmateriāls cīņā pret Krieviju

© AP Photo / Cliff Owen Вице-президент Джо Байден во время выступления в Вашингтоне
 Вице-президент Джо Байден во время выступления в Вашингтоне  - Sputnik Latvija, 1920, 29.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu žurnālists Grīnvalds paudis, ka ASV izmanto Ukrainu kā palīgmateriālu.
RĪGA, 29. marts — Sputnik.ASV prezidents Džo Baidens izmanto Ukrainu kā palīgmateriālu konfrontācijai ar Krieviju, raksta savā blogā amerikāņu žurnālists Glens Grīnvalds, vēsta RIA Novosti.
Viņš atzīmēja, ka kopš 2014. gada Vašingtona ne tikai veicināja Kijevas aktīvu militarizāciju, bet arī sūtīja militāros padomniekus un izlūkošanas dienestu darbiniekus UBS apmācībai. Lielākā daļa bruņojuma, ar kuru Amerikas Savienotās Valstis piesūknēja republiku, nonāca neonacistu bataljonu rokās, kas bija integrēti tās armijā, atgādināja autors.
Пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков - Sputnik Latvija, 1920, 27.03.2022
Krievijā
Peskovs: ne jau Baidenam būs lemt par Krievijas valdību
"Tas viss izskatās kā NATO de factoekspansijas veids bez oficiālas dalības aliansē," saka Grīnvalds.
Žurnālists uzskata, ka ASV pastiprināja Ukrainas militārās spējas, lai izmantotu to kā proxy ilgstošai cīņai ar Krieviju.
Astoņu gadu laikā ASV valdība pārtrauca jebkuras diskusijas par to, ka jāvienojas ar Maskavu un jāizvairās no konfrontācijas Austrumeiropā. Turklāt Rietumu politologus un ekspertus, kuri sauca Ukrainu par Krievijas dzīvībai svarīgu interešu sfēru, apsūdzēja par patriotisma trūkumu un prokrievisku noskaņojumu, atgādināja Grīnvalds.
"Rezumējot varu teikt, ka Baidena administrācija <…> riskē izprovocēt divu spēcīgāku kodolvalstu karu," pārliecināts žurnālists.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Bruņotie spēki vēršas tikai pret militāro infrastruktūru un Ukrainas armiju, civiliedzīvotājus nekas neapdraud. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Taču nav ne runas par Ukrainas okupāciju, uzsvēra Putins.
Президент США Джо Байден - Sputnik Latvija, 1920, 26.03.2022
Pasaulē
The Guardian: Baidena prezidentūra ir nolādēta
Ziņu lente
0