Pasaulē

"The Guardian": Rietumi iekļuvuši pašu sankciju lamatās

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteКапитолий во время подготовки к инаугурации в Вашингтоне
Капитолий во время подготовки к инаугурации в Вашингтоне  - Sputnik Latvija, 1920, 28.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Energonesēju cenu augšupeja veicinās investīcijas ieguves nozarē, kas savukārt var negatīvi sekmēt pāreju uz zaļo enerģiju.
RĪGA, 28. marts — Sputnik. ASV un to sabiedroto sankcijas pret Krieviju novedīs pie tā, ka Rietumvalstis iekļūs pašu lamatās, raksta "The Guardian".
"Krievijas vērtība pārspēj tās izmērus, kā 11. pasaulē lielākās ekonomikas. Krievijas naftas, gāzes un ogļu pārorientēšana no ASV un ES uz Āzijas importētājiem kļūs par lielu ekonomisko satricinājumu," teikts publikācijā.
Komentējot Krievijas lēmumu noteikt nedraudzīgām valstīm norēķinus par kurināmo rubļos, raksta autors uzskata, ka energonesēju cenu augšupeja veicinās investīcijas ieguves nozarē, kas savukārt var negatīvi sekmēt pāreju uz zaļo enerģiju. Izdevums atgādināja, kā Krievija ir svarīgāko derīgo izrakteņu avots. Turklāt vairākas Āfrikas valstis importē no Krievijas vairāk nekā trešdaļu savu kviešu.
"Vašingtonai ir spiediena svīres uz pasaules finanšu sistēmu, taču bieži vien ASV nevar noteikt mērķus," atzīmēts publikācijā. Pie tam "The Guardian" uzsvēra, ka Krievija spēj izstrādāt jaunas tehnoloģijas un tādējādi izrauties no "ģeopolitiskā sprostā".
Тележка для товаров около магазина - Sputnik Latvija, 1920, 29.03.2022
Viedoklis
"Gaidāmi grūti laiki". Sankcijas saldē eiropiešus
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Ziņu lente
0