Pasaulē

Eiropieši nevēlas upurēt, lai "sodītu" Krieviju

© AFP 2023 / MANDEL NGANПрезидент США Джо Байден
Президент США Джо Байден - Sputnik Latvija, 1920, 27.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izrādījās, ka eiropieši nav gatavi maksāt par atteikšanos no Krievijas gāzes
RĪGA, 27. marts — Sputnik. Eiropieši negatīvi novērtēja ASV prezidenta Džo Baidena paziņojumu par nepieciešamību upurēt, lai atteiktos no Krievijas gāzes, vēsta RIA Novosti. Savu sašutumu viņi pauda komentāros mikroblogošanas vietnē Twitter.
Preses konferencēs laikā Briselē Baidens atzina, ka Krievijas gāzes piegādes ierobežojuma sekas negatīvi ietekmēs Eiropas valstis. Tā ir augsta cena, bet tā ir "obligāta", paziņoja amerikāņu līderis.
Государственный флаг США у американского посольства в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 23.03.2022
Viedoklis
"Veimāra vai Zimbabve?" Amerika pareģo savu nākotni
Amerikāņu žurnālists un aplāžu autors Karls Dža publicēja Twitter ASV prezidenta uzstāšanos fragmentu ar parakstu: "Atteikšanās no Krievijas gāzes kaitēs Eiropai, bet tā ir cena, ko Baidens ir gatavs maksāt." Publikāciju komentēja vairāki simti komentētāji.
"Viņš ne tikai ir gatavs, lai ES samaksātu šo cenu, bet arī cer uz to," raksta viens no lietotājiem.
"Piedodiet, bet kopš kura laika Baidens pārstāv Eiropas intereses?" interesējas cits.
"Amerikāņu SDG neaizstās Krievijas gāzi, turklāt pastāvīga enerģijas cenas augšupeja noslīcinās ekonomiku. ES valstu līderiem būs jāpērk gāze par rubļiem," piebilst komentētājs.
"Domāju, ka draudi bankrotēt un badināt savus tirdzniecības partnerus ir Amerikas plāna daļa," ironiski atzīmē Twitter lietotājs.
Здание Парламента в Будапеште, Венгрия - Sputnik Latvija, 1920, 22.03.2022
Pasaulē
Ungārija neatbalsta ierosinājumu uzlikt sankcijas Krievijas energoresursiem
"Vai Baidens pārdos ES gāzi par zemāku cenu? Vai ASV vienkārši grib piepelnīties?" rezumē sekotājs.
Pēdējā laikā Eiropā arvien skaļāk skan aicinājumi samazināt atkarību no Krievijas energoresursiem. Pilsoņiem ieteic pazemināt temperatūru telpās un samazināt ātrumu uz ceļiem.
Vladimirs Putins 23. martā paziņoja par lēmumu ieviest norēķinus rubļos par gāzes piegādēm nedraudzīgām valstīm. Valsts prezidents uzsvēra, ka piegādes tiks veiktas saskaņā ar līgumos noteiktajiem apjomiem un cenām.
Šis lēmums kļuva par atbildi uz jaunām pret Krieviju ieviestajām sankcijām sakarā ar Ukrainas demilitarizācijas un denacifikācijas militāro operāciju. Rietumi tai skaitā ir bloķējuši Krievijai piekļuvi daļai no zelta un valūtas rezervēm, pēc Krievijas finanšu ministra Antona Siluanova teiktā, runa ir par 300 miljardiem dolāru.
Bijušais ASV Donalds Tramps  - Sputnik Latvija, 1920, 13.03.2022
Viedoklis
"ASV līderi ir stulbi". Kāpēc Tramps atbalsta Krieviju un uzbrūk Baidenam
Ziņu lente
0