Krievijā

Krievija ieviesīs norēķinus rubļos par gāzes piegādi Eiropai

© Sputnik / Евгений Одиноков / Pāriet pie mediju bankasПрибытие двух танкеров со сжиженным газом проекта «Ямал СПГ" в Китай
Прибытие  двух танкеров со сжиженным газом проекта «Ямал СПГ в Китай  - Sputnik Latvija, 1920, 24.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents uzdevis ieviest norēķinus rubļos par gāzes piegādēm nedraudzīgām valstīm.
RĪGA, 24. marts — Sputnik. Krievija pieņēmusi lēmumu ieviest norēķinus rubļos par gāzes piegādēm nedraudzīgām valstīm, paziņoja RIA Novosti.
"Mums vairs nav nekādas nozīmes piegādāt Savas preces Eiropas Savienībai, Savienotajām Valstīm un saņemt apmaksu dolāros, eiro, vairākās citās valūtās. Tāpēc esmu pieņēmis lēmumu visīsākajā laikā veikt pasākumu kompleksu, lai pārvestu apmaksu – sāksim ar to, ar mūsu dabasgāzi – pārvestu maksu par mūsu dabasgāzi, kas tiek piegādāta tā saucamajām nedraudzīgajām valstīm, - Krievijas rubļos. Proti, atteikties no visu sevi sakompromitējušo valūtu izmantošanas tādos norēķinos," viņš atzīmēja.
Valsts vadītājs uzsvēra, ka piegādes tiks veiktas saskaņā ar līgumos noteiktajiem apjomiem un cenām.
Atbilstošā direktīva tiks nosūtīts "Gazprom".
Šajā fonā Krievijas valūtas kurss palielinās, dolārs krities zem 100 rubļu atzīmes.
24. februārī Krievija sāka Ukrainas demilitarizācijas un denacifikācijas militāro operāciju. Atbildei rietumvalstis izsludināja vērienīgas sankcijas pret Maskavu, vispirms – banku sektorā un mūsdienīgās produkcijas piegāžu jomā. Daži zīmoli paziņoja, ka pārtrauc darbu valstī.
Здание Парламента в Будапеште, Венгрия - Sputnik Latvija, 1920, 22.03.2022
Pasaulē
Ungārija neatbalsta ierosinājumu uzlikt sankcijas Krievijas energoresursiem
Kremlis to nosauca par ekonomisko karu, kādam līdzīgs vēl nav redzēts. Valdība paziņoja, ka bija gatava tamlīdzīgam notikumu pavērsienam, un apliecināja – visas sociālās saistības tiks izpildītas pilnā apjomā. Krievijas Banka strādā, lai stabilizētu situāciju valūtas tirgū. Iepriekš premjerministrs Mihails Mišustins informēja, ka valdība sagatavojusi plānu, lai pretotos ierobežojošajiem pasākumiem, kas ietver aptuveni simt piedāvājumus. Tā finansēšanas apjoms sastādīs apmēram triljonu rubļu.
Iepriekš Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja dekrētu, kas paplašina reģionālo valdību pilnvaras sociāli ekonomiskajā sfērā. Dokuments uzdod palielināt sociālās izmaksas, nodrošināt infividuālu atbalstu pilsoņiem, nodrošināt pirmās nepieciešamības preču cenu stabilitāti, kontrolēt situāciju darba tirgū un samazināt administratīvās barjeras, ar ko saskaras uzņēmēji. Tāpat prezidents informēja, ka pieņemts lēmums palielināt pensijas, iztikas minimumu un algas no budžeta algotajiem darbiniekiem.
Сенатская площадь в Хельсинки - Sputnik Latvija, 1920, 21.03.2022
Pasaulē
Krievijas importa pārtraukšana draud ar transporta kolapsu Somijā
Ziņu lente
0