Krievijā

Deviņi gadi stingra režīma un liels naudas sods: tiesa pasludināja spriedumu Navaļnijam

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasТрансляция выездного заседания Лефортовского суда Москвы, где оглашается приговор Алексею Навальному (слева)
Трансляция выездного заседания Лефортовского суда Москвы, где оглашается приговор Алексею Навальному (слева) - Sputnik Latvija, 1920, 23.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Blogeris Aleksejs Navaļnijs atzīts par vainīgu krāpniecībā ar ziedojumiem, kā arī tiesneša aizvainošanu lietā par neslavas celšanu veterānam.
RĪGA, 23. marts - Sputnik. Blogerim Aleksejam Navaļnijam piespriesta brīvības atņemšana uz deviņiem gadiem, sodu izciešot stingra režīma kolonijā, un naudas sods vairāk nekā miljons rubļu apmērā. spriedumu pasludināja Maskavas Lefortovas rajona tiesa izbraukuma sesijā Vladimiras apgabalā.
Tiesa izskatīja lietu par krāpniecību un tiesas aizvainošanu pret Alekseju Navaļniju, kurš jau izcieš sodu Pokrovas pilsētas kolonijā.
"Brīvības atņemšana – 9 gadi... stingra režīma. Naudas sods – 1,2 miljoni rubļu... Brīvības ierobežošana uz 1,5 gadu," tiesneses Margaritas Kotovas vārdus citēja RIA Novosti.
Valsts apsūdzība pieprasīja Navaļnijam brīvības atņemšanas termiņus uz 13 gadiem kopā, naudas sodu 1,2 miljonu rubļu apmērā, kā arī soda izciešanas režīma nomaiņu no vispārējā pret stingru.
Офис PNB Banka в Даугавпилсе - Sputnik Latvija, 1920, 29.12.2021
Latvijā
Bordāns, Jurašs un... Navaļnijs palīdzēja aplaupīt Latvijas pensionārus?
Debatēs piedalījās pats Navaļnijs un viņa advokāti. Piemēram, advokate Olga Mihailova lūdza "pieņemt vienīgo iespējamo tiesas lēmumu – attaisnojošu spriedumu". Pēc tiesas sēdes advokāte informēja, ka spriedums tiks pārsūdzēts.
Pēc viņas vārdiem, līdz ar jauno spriedumu Navaļnijam ieslodzījuma vietā nāksies pavadīt vēl apmēram deviņus gadus. Līdz brīdim, kad spriedums stāsies spēkā, notiesātais paliks Pokrovas kolonijā, piebilda Mihailova.
Lieta par krāpšanos pret blogeri tika ierosināta pirms gada. Izmeklēšanas rīcībā esošās ziņas liecina, ka Navaļnijs nolaupījis un personīgām vajadzībām iztērējis daļu naudas, kas ziedota Krievijā aizliegtajai ekstrēmistiskajai organizācijai – ārvalstu aģentam "Korupcijas apkarošanas fonds".
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija, 1920, 06.09.2021
Krievijā
Zaharova pastāstīja par Navaļnija finansēšanas shēmu no ārvalstīm
Lietas otrā epizode attiecas uz apvainojumiem, ko blogeris izteica tiesnesei Verai Akimovai, kad tā lēma par spriedumu blogerim par Lielā Tēvijas kara veterāna Ignāta Artjomenko apmelošanu – saskaņā ar procesa rezultātiem Navaļnijam tika piespriests naudas sods 850 tūkstošu rubļu apmērā.
Navaļnijs nonāca ieslodzījuma vietā pērnā gada februārī, kad nosacītais sods lietā par "Iv Roše" līdzekļu laupīšanu tika nomainīts pret brīvības atņemšanu uz 3,5 gadiem vispārēja režīma kolonijā, jo reģistrēti vairākkārtēji pārbaudījuma termiņa noteikumu pārkāpumi.
Navaļnija nosacītā sodāmība saistīta ar vairāk nekā 16 miljonu rubļu izšķiešanu ("Kirovļes" lieta) un vairāk nekā 30 miljonu rubļu laupīšanu ("Iv Roše" lieta). Navaļnijs neatzīst savu vainu nevienā lietā un apgalvo, ka viņu vajājot politisku motīvu dēļ.
Aleksejs Navaļnijs - Sputnik Latvija, 1920, 09.09.2021
Pasaulē
Par KF zagtiem miljardiem: L.Volkovs ASV nodibinājis Korupcijas apkarošanas fonda klonu
Ziņu lente
0