Pasaulē

Ungārija neatbalsta ierosinājumu uzlikt sankcijas Krievijas energoresursiem

© Pixabay / HermannЗдание Парламента в Будапеште, Венгрия
Здание Парламента в Будапеште, Венгрия - Sputnik Latvija, 1920, 22.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts negatīvi attiecas pret sankcijām, kas apdraud tās energoapgādes drošību.
RĪGA, 22. marts — RIA Novosti. Budapešta neatbalsta sankcijas pret Krievijas energoresursu piegādēm un uztver tādus pasākumus kā sarkano līniju, paziņoja Ungārijas ārlietu ministrs Pēters Sījārto pēc Eiropas Savienības dalībvalstu ārlietu ministru tikšanas.
Viņš norādīja, ka valsts negatīvi attiecas pret sankcijām, kas apdraud tās energoapgādes drošību.
Сенатская площадь в Хельсинки - Sputnik Latvija, 1920, 21.03.2022
Pasaulē
Krievijas importa pārtraukšana draud ar transporta kolapsu Somijā
Pēc Sījārto teiktā, Ungārija "vēlas palikt malā" un uzstāj uz kopējas NATO nostājas. Viņš atzīmēja, ka Ukrainas gaisa telpas slēgšana palielina "gaisa kara" risku un "par to jārunā atklāti un godīgi Ārlietu ministrijas vadītājs uzsvēra, ka Budapešta iebilst pret šādiem pasākumiem.
"Citas dalībvalstis arvien biežāk piedāvā, lai Ukrainā tuvākajā laikā būtu arī sauszemes misija, tā saucama "miernešu". <... > Sauszemes spēku sūtīšana uz Ukrainu <... > rāda sauszemes kara risku. Mums no tā jāizvairās," viņš piebilda.
Sījārto uzsvēra, ka Ungārija nepiegādās Ukrainai ieročus un nepieļaus letāla ieroča tranzītu caur valsts teritoriju.
Московский Кремль и здание МИД РФ - Sputnik Latvija, 1920, 21.03.2022
Pasaulē
Krievija gatavo atbildi uz Rietumu sankcijām: sekas būs neatgriezeniskas
21. februārī Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja dekrētus par LTR un DTR atzīšanu, bet 24. februārī agri no rīta Krievija sāka kara operāciju Ukrainas demilitarizācijai un denacifikācijai. Uzrunā Krievijas iedzīvotājiem valsts prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka apstākļi prasa apņēmīgus un tūlītējus soļus, Donbasa tautas republikas vērsušās ar palīdzības lūgumu. Aizsardzības ministrija uzsvēra, ka Krievijas Bruņotie spēki nepieļauj nekādas raķešu un artilērijas apšaudes vai aviācijas uzlidojumus Ukrainas pilsētām – ar precīzajiem šāviņiem tiek izsista no ierindas militārā infrastruktūra. Civilos iedzīvotājus nekas neapdraud.
Ziņu lente
0