Krievijā

Tiesa aizliedza "Facebook" un "Instagram" Krievijā

© Sputnik / Максим Богодвид / Pāriet pie mediju bankasМолоток судьи
Молоток судьи  - Sputnik Latvija, 1920, 22.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Meta kompānijas sociālo tīklu "Facebook" un "Instagram" darbība Krievijā atzīta par ekstrēmisku.
RĪGA, 22. marts - Sputnik. Ekstrēmiskas darbības dēļ Maskavas tiesa aizliegusi Krievijā "Facebook" un "Instagram", vēsta RIA Novosti. Lēmums izpildāms nekavējoties.
"Aizliegt Krievijas Federācijā kompānijas "Meta" darbību. Šis lēmums neattiecas uz "WhatsApp"," paziņoja Maskavas Tveras tiesas tiesnese Olga Solopova.
Pēc viņas vārdiem, tas ir saistīts ar to, ka atšķirībā no "Facebook" un "Instagram", ziņojumapmaiņas vietne "neizplata informāciju publiski".
Prasību par servisu īpašnieka - kompānijas "Meta" - atzīšanu par ekstrēmisku organizāciju Ģenerālprokuratūra izskaidrojusi ar vēlmi pasargat Krievijas iedzīvotājus no turpmākas viņu tiesību pārkāpšanas. "Instagram" ignorēja vairāk nekā 4,5 tūkstošus prasību izdzēst viltus informāciju par Krievijas speciālo operāciju Ukrainā un aicinājumus rīkot nesankcionētus mītiņus.
Сотрудники Facebook на фоне нового логотипа компании у ее штаб-квартиры в Менло-Парке, Калифорния - Sputnik Latvija, 1920, 16.03.2022
Pasaulē
Amerikāņi lūdz Putinu bloķēt "Facebook"
Pēc prokuroru domām, ekstrēmiska informācija apdraud gan atsevišķus cilvēkus, gan sabiedrību kopumā. Ģenerālprokuratūra uzsver, ka kompānijas pārkāpj pašu noteikumus, atļaujot publicēt aicinājumus nogalināt Krievijas militārpersonas.
Savukārt "Meta" pārstāve iebilda šim lēmumam, norādot, ka lietotāji no Krievijas uz paļaujas šīm vietnēm, kā uz sazināšanās platformām. Informācija, par kuru tika celtas pretenzijas, ir niecīga daļa no kopējās plūsmas, bet par pārkāpumiem uzņēmums jau ir samaksājis soda naudu. Turklāt bloķēšanas gadījumā kļūs nepieejams milzīgs "nepretrunīgas informācijas" apjoms, uzsver Meta.
Kā paskaidroja advokātu kolēģijas "Gribakovs, Poļaks un partneri" vadītājs Aleksandrs Gribakovs, pēc "Facebook" un "Instagram" aizliegšanas Krievijā Meta ir divi varianti: pārsūdzēt lēmumu augstākajās tiesas instances vai sakārtot savu saturu atbilstoši Krievijas likumdošanai.
Meta un Facebook logo - Sputnik Latvija, 1920, 14.03.2022
Viedoklis
Meta pieteikusi karu krieviem. Nāksies to denacificēt
Iepriekš "Meta Platforms" notikumu Ukrainā dēļ uz laiku atcēlusi aizliegumu publicēt "Facebook" un "Instagram" aicinājumus vardarbībai pret Krievijas militārpersonām, "taču ne pret Krievijas civiliedzīvotājiem". Pēc tam Krievijas Ģenerālprokuratūra ierosinājusi jautājumu par "Meta" atzīšanu par teroristisku organizāciju. Pamatojoties uz to, Krievijas pārraudzības iestāde "Roskomnadzor" ierobežoja piekļuvi Facebook.
"Meta" viceprezidents Niks Klegs vēlāk paskaidroja, ka jaunā politika tiks piemērota tikai Ukrainas teritorijā, un apliecināja, ka "Meta" "necietīšot rusofobiju".
Ziņu lente
0