Latvijā

Kā Latvijas kūkas ir iekarojušas britu pilsētu

© Sputnik / Sergey MelkonovЗнаменитый латышский открытый овощной пирог из ржаного теста - скландраусис
Знаменитый латышский открытый овощной пирог из ржаного теста - скландраусис - Sputnik Latvija, 1920, 22.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijā dzīvojošā latviete ir gatava runāt ar visiem pircējiem no Austrumeiropas
RĪGA, 22. marts — Sputnik.Lielbritānijas izdevums Nottinghamshire Live apmeklēja vienu no populārākajiem pilsētas Mansfilda veikaliem, lai nogaršotu populāras Latvijas kūkas.
Veikalu "Justina" pārvalda 45 gadus vecā latviete Ina Strovalda. Viņa pārcēlās uz Angliju pirms 17 gadiem kopā ar vīru lietuvieti. Veikalā tirgo daždažādu pārtiku, taču pastāvīgie pircēji nāk pēc noteiktas preces.
Kūkas ved no Latvijas uz attālumu vairāk par divarpus tūkstošiem kilometru. Tikai pēdējais cepšanas posms notiek Mansfīldā. Spriežot pēc atsauksmēm, Latvijas kūkas iegaršojušās vietējiem pircējiem.
Панорама Риги - Sputnik Latvija, 1920, 11.08.2021
Latvijā
"Nesanāk piestāt pat nieka bulciņas nopirkt": lauciniece šausminājās par Rīgu
"Mēs tās saņemam no Latvijas, cepam pusstundu, un tas ir gatavas. Ļoti daudzi cilvēki nāk pie mums pēc kūkām," stāsta Ina.
Agrāk viņa nekad nav vadījusi savu biznesu, ideja atvērt veikalu piederēja viņas vīram. Neskatoties uz to, kā tas nebūt nav viegli, viņai patīk pārvaldīt bodīti.
"Sākumā bija grūti, joprojām ir grūti, jo cenas aug un viss mainās. Nevar atslābināties, visu laiku mēs izdomājam kaut ko jaunu, kas varētu iepatikties pircējiem, interesējamies par to, ko viņi vēlētos nopirkt. Mani pārdevēji sūdzas, ka katru mēnesi mēs visu mainām, taču esmu pārliecināta, ka tas ir pareizi.
Es runāju lietuviešu, latviešu, angļu un poļu valodā, tāpēc man ir viegli atrast kopīgu valodu ar pircējiem. Tagad es mācu arī rumāņu valodu, jo mums ir daudz pircēju no Rumānijas. Man šķiet, ka daudzi nāk pie mums, lai vienkārši aprunātos, un tas arī nav slikti," stāsta Ina.
Ziņu lente
0