Pasaulē

Zaharova atbildēja uz Vācijas aicinājumu ēst mazāk gaļas cīņai pret Krieviju

© Sputnik / Пресс-служба МИД РФ / Pāriet pie mediju bankasОфициальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija, 1920, 21.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zaharova ar ironiju atbildēja uz Vācijas aicinājumu ēst mazāk gaļas, lai veicinātu cīņu pret Krieviju.
RĪGA, 21. marts - Sputnik. Vācijas lauksaimniecības ministrs Džems Ezdemirs, kurš aicinājis tautiešus "cīņai ar Krieviju ēst mazāk gaļas", varētu arī viņiem "mazāk elpot" šā paša mērķa dēļ, paziņojusi Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova.
"Un tas ir tikai daļa no patiesības. <...> Tāpat viņiem mazāk jāelpo, kas kļūstu par ieguldījumu ekoloģijā un, protams, cīņā pret Krieviju," raksta viņa savā Telegram kanālā.
Промышленно-металлургический холдинг - Sputnik Latvija, 1920, 17.03.2022
Pasaulē
Ekonomiste paskaidroja, bez kādām Krievijas precēm Rietumi neizdzīvos
Intervijā žurnālam "Spiegel" Ezdemirs apstiprinoši atbildēja uz jautājumu, vai Krievija izmanto pārtikas piegādi kā ieročus. "Acīmredzami, tā ir," paudis ministrs, kurš ir pārliecināts, ka Krievija "izmanto savu eksporta spēku". Pēc viņa vārdiem, vāciešiem vajadzētu "iepirkties apzināti un izmest mazāk pārtikas."
Iepriekš Starptautiskā Enerģētikas aģentūra (SEA) iesaka eiropiešiem mazāk kurināt, lai tādējādi sekmētu Eiropas atkarības samazināšanos no Krievijas gāzes. Eiropas Savienībai izstrādātajā plānā SEA norādīja: "veicināt patērētāju termoregulatoru uzstādīšanu ar laika programmēšanas iespēju". Tiek uzskatīts, ka šāds pasākums ļaus samazināt gāzes patēriņu par desmit miljardiem kubikmetru gadā par vienu grādu, savukārt pērn no Krievijas uz Eiropas valstīm tika piegādāti aptuveni 155 miljardi kubikmetri gāzes.

Speciālā militārā operācija

24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Упаковка гречневой крупы в руке покупателя - Sputnik Latvija, 1920, 16.03.2022
Baltijā
Lukašenko: Lietuva lūdz Baltkrievijai "nedaudz miltu, grieķu un sāls"
Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Bruņotie spēki vēršas tikai pret militāro infrastruktūru un Ukrainas armiju, civiliedzīvotājus nekas neapdraud. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Taču nav ne runas par Ukrainas okupāciju, uzsvēra Putins.
Rietumvalstis ieviesa pret Krieviju jaunas sankcijas, tostarp pret Krievijas bankām un uzņēmumiem. Daudzas kompānijas paziņoja par aiziešanu no Krievijas tirgus un ražotņu slēgšanu valstī. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs atzīmēja, ka daži Rietumu uzņēmumi atsakās strādāt ar Maskavu milzīga spiediena dēļ, bet Krievija risinās visas Rietumu radītas problēmas ar ekonomiku. Kā norādīja Vladimirs Putins, Krievijas savaldīšanas un vājināšanas politika ir Rietumu ilgtermiņa stratēģija, turklāt sankcijas radījušas nopietnu triecienu visai pasaules ekonomikai.
Ziņu lente
0