Pasaulē

Ukrainas nacionālisti notur teju septiņus tūkstošus ārzemnieku

© REUTERS / GLEB GARANICHУкраинские военнослужащие на мосту в Киеве, 25 февраля 2022 года
Украинские военнослужащие на мосту в Киеве, 25 февраля 2022 года - Sputnik Latvija, 1920, 21.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Krievijas Aizsardzības ministrija datiem Ukrainas nacionālisti neļauj pamest valsti 6838 ārzemnieku.
RĪGA, 21. marts - Sputnik. Ukrainas nacionālisti piespiedu kārtā notur 6838 ārzemnieku valsts teritorijā, svētdien paziņoja Nacionālā aizsardzības pārvaldes centra priekšnieks ģenerālpulkvedis Mihails Mizincevs.
"Neskatoties uz atklātajiem humanitārajiem koridoriem, ukraiņu neonacisti, kā "dzīvu vairogu" turpina noturēt vairāk nekā četrarpus miljonus civiliedzīvotāju, kā arī 6 838 ārvalstu pilsoņus no 18 valstīm Kijevā, Harkovā, Čerņigovā, Sumos un citās apdzīvotajās vietās," viņš teica.
Evakuētie Mariupoles iedzīvotāji - Sputnik Latvija, 1920, 20.03.2022
Viedoklis
Mariupoles katls – Ukrainas armijas un NATO sakāves modelis
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Bruņotie spēki vēršas tikai pret militāro infrastruktūru un Ukrainas armiju, civiliedzīvotājus nekas neapdraud. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Taču nav ne runas par Ukrainas okupāciju, uzsvēra Putins.
Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis - Sputnik Latvija, 1920, 19.03.2022
Pasaulē
Amerikāņi asi uzbruka Zeļenskim pēc viņa vārdiem par trešo pasaules karu
Ziņu lente
0