Baltijā

Lietuva nekompensēs uzņēmējiem izdevumus biznesa nacionalizācijas gadījumā Krievijā

© Sputnik / Алексей ВитвицкийФлаг Литвы
Флаг Литвы - Sputnik Latvija, 1920, 21.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas valdība aicina uzņēmējus ierobežot darbību Krievijā, pie tam neviens īsti nezina, kāds tieši bizness varētu būt viņiem Krievijā.
RĪGA, 21. marts - Sputnik. Lietuva nemaksās saviem uzņēmējiem kompensācijas biznesa nacionalizācijas gadījumā Krievijā, paziņojusi Lietuvas ekonomikas un inovāciju ministre Aušrine Armonaite, ziņo RIA Novosti.
"Ja izvēlies veikt uzņēmējdarbību tur, Krievijā, tātad izvēlējies risku, ka kādreiz... tava manta tiks nacionalizēta. Tāda gadījumā, piedodiet, Lietuvas nodokļu maksātājiem droši vien par to nav jāmaksā," sacīja Armonaite televīzijas kanāla LRT ēterā.
Промышленно-металлургический холдинг - Sputnik Latvija, 1920, 17.03.2022
Pasaulē
Ekonomiste paskaidroja, bez kādām Krievijas precēm Rietumi neizdzīvos
Pēc LRT rīcībā esošās informācijas Lietuvas valdība aicina uzņēmējus ierobežot darbību Krievijā, pie tam neviens īsti nezina, kāds tieši bizness varētu būt viņiem Krievijā, "šādi dati nekad nav bijuši vākti".
Iepriekš Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte paziņoja, ka neizslēdz fosfātu ražošanas uzņēmuma "Lifosa" nacionalizāciju, jo tā konti ir iesaldēti sakarā ar pret Krievijā ieviestajām sankcijām.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Грузовики, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 17.03.2022
Latvijā
"Tā ir katastrofa": kravu pārvadātāji stāsta, ka tranzīts izsīkst
Savukārt rietumvalstis uzsākušas jaunu sankciju spirāles loku, kas tiek plests plašumā kopš 2014. gada. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādīja, ka sankcijas ir nopietnas, taču atgādināja – Krievija tām gatavojusies savlaicīgi. Viņš piebilda, ka kompetentie resori analizē ierobežojumus un koordinē darbu, izstrādājot atbildes pasākumus, kas atbilst Krievijas interesēm.
Ziņu lente
0