Pasaulē

Krievijas importa pārtraukšana draud ar transporta kolapsu Somijā

© Sputnik / Владимир Родионов / Pāriet pie mediju bankasСенатская площадь в Хельсинки
Сенатская площадь в Хельсинки - Sputnik Latvija, 1920, 21.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mūsdienīgi dīzeļautomobiļi nevar braukt bez speciālās degvielas ar piejauktu karbamīdu.
RĪGA, 21. marts - Sputnik.Eiropas Savienības ieviestās sankcijas pret dažiem Krievijas ķīmiskās rūpniecības ražošanas uzņēmumiem draud ar dīzeļautomobiļu apturēšanu Somijā, raksta laikraksts "Helsingin Sanomat".
Mūsdienīgi dīzeļautomobiļi nevar braukt bez speciālās degvielas ar piejauktu karbamīdu, ko izmanto emisiju samazināšanai.
Naftas sūknis  - Sputnik Latvija, 1920, 20.03.2022
Pasaulē
Ķīnā stāsta: ASV krīt izmisumā pēc atteikšanās no Krievijas naftas
Saskaņā ar Somijas piegādes drošības centra datiem, Transporta un komunikāciju ministrija apspriež ar Somijas transporta un sakaru aģentūru "Traficom" un ES ekspertiem pasākumus situācijas atrisināšanai.
9. martā ES ieviesa sankcijas attiecībā uz dažiem Krievijas uzņēmumiem mēslošanas un ķīmiskās rūpniecības jomā. Pēc tam lielākais Norvēģijas minerālmēslu, tostarp karbamīda ražotājs "Yara" un Somijas lielākais minerālmēslu ražotājs "Arom-Dekor" paziņoja, ka pārtrauc sadarbību ar sankcijas sarakstā iekļuvušajām Krievijas kompānijām.
"Patlaban situācija ir tāda, ka karbamīds ir kļuvis par deficītu. Nav paredzams, ka (problēma) tiks atrisināta tuvākajā laikā," saka "Arom-Dekor" ģenerāldirektors Jari Makkonens.
Turklāt iepriekš kompānija "Yara" jau ziņojusi par ražošanas samazināšanu dabasgāzes cenu palielināšanas dēļ. Dabasgāze ir nepieciešama slāpekļa mēslojumu ražošanai.
Rīgas domes akcija Ukrainas atbalstam - Sputnik Latvija, 1920, 19.03.2022
Viedoklis
Eiropa pārvēršas par Ukrainu. Ko darīt Krievijai?
Ziņu lente
0