Viedoklis

Mariupoles katls – Ukrainas armijas un NATO sakāves modelis

© Sputnik / Иван Родионов / Pāriet pie mediju bankasEvakuētie Mariupoles iedzīvotāji
Evakuētie Mariupoles iedzīvotāji - Sputnik Latvija, 1920, 20.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Bruņoto spēku nevainojamā stratēģija un taktika iznīcina NATO daudzgadīgās paplašināšanās koncepciju un tās rezultātus.
Mariupoles – pilsētas ar pusmiljonu iedzīvotāju – akurātā tīrīšana no nacistiskā bruņotā grupējuma "Azov" un UBS vienībām atspoguļo Krievijas smalko pieeju visas Ukrainas teritorijas demilitarizācijai un denacifikācijai, stāsta militārais analītiķis Aleksandrs Hroļenko.
Uzbrukums Mariupolei turpinās, militārās saskarsmes līnija tuvojas pilsētas centram. Lielo zaudējumu dēļ "Azov" kaujinieki kopš 17. marta pamet pozīcijas pilsētā un cenšas civilā apģērbā aiziet pa humanitārajiem koridoriem. Melekino ciemā pamanītie "Azov" dezertieri atņēma vietējiem iedzīvotājiem autotransportu un degvielu. Tik un tā viņi nekur tālu netiks (viņi atrodas Krievijas BS kontrolētajā teritorijā). Visi nacistisko formējumu locekļi un pārējie ukraiņu kara noziedznieki tiks aizturēti un nodoti tiesai.
Pēc vairāku Mariupoles mikrorajonu atbrīvošanas sākās civiliedzīvotāju masveida evakuācija, - "Azov" nacisti un UBS vienības viņus izmanto kā "dzīvo vairoju". Diennakts laikā Krievijas spēkiem izdevās izvest no pilsētas 42 992 cilvēkus.
Situācija Mariupoles apkaimēs - Sputnik Latvija, 1920, 01.03.2022
Donbass: Mariupole gandrīz ielenkta, nacionālisti par 500 dolāriem uzbrūk UBS tehnikai
Mariupoles katls demonstrē UBS likvidācijas modeli. Krievijas spēku nobloķētā Harkova neizbēgami atkārtos demilitarizācijas pieredzi Mariupolē. UBS Ģenerālštābs nesekmīgi pūlas atjaunot apgādi karaspēku grupējumam – 70 tūkstošiem karavīru, kuri atrodas "operatīvajā ielenkumā" valsts austrumos.
UBS un Nacionālās gvardes vienībām, teritoriālās aizsardzības bataljoniem beidzas degviela, artilērijas munīcija. Arsenāli un noliktavas ir likvidēti.
Tomēr Kijevas režīms vēl rāda zobus – 17. marta naktī UBS no Zaporožjes dienvidaustrumu nomales mēģināja apšaudīt atbrīvotās Melitopoles dzīvojamos kvartālus ar "Tochka U", raķetēm ar kasešu lādiņiem (aptuveni 100 km attālumā). Krievijas PGA līdzekļi uzbrukumu atvairīja. Pēc tam OTRK "Iskander M" vienība likvidēja ukraiņu nacistu starta iekārtu,
Vienlaikus 18. marta rītā demilitarizēta aviācijas remonta rūpnīca Ļvovas apkaimē, kur tika atjaunoti iznīcinātāji MiG-29.

Nenovēršama uzvara

Krievijas atsevišķie un masveida precīzie raķešu, aviācijas un bezpilota lidaparātu triecieni pa militārajiem objektiem visā Ukrainas teritorijā neatstāj pretiniekam operatīvo aizmuguri, reģionus bruņoto spēku pārgrupēšanai un aizsargātai loģistikai (atsaucam atmiņā NATO bruņojumu piegādes no Polijas). Tikpat efektīvi darbojas lielo pilsētu bloķēšanas un pakāpeniskas atbrīvošanas algoritmi.
Trīs nedēļu laikā Krievijas BS pārņēmuši kontroli pār vairāk nekā trešo daļu Ukrainas teritorijas, atbrīvojuši Hersonu un virkni citu pilsētu, bloķējuši Kijevu, Čerņigovu, Sumus, Harkovu.
No denacificētās Hersonas Krievijas spēki sāka virzīties uz Vozņesensku, lai vienu pēc otra bloķētu no ziemeļiem apgabalu centrus – Nikolajevu un Odesu, kur UBS un Nacionālā gvarde jau trīs nedēļas gaida Krievijas Melnās jūras flotes desantu.
Фрагмент украинской ракеты Точка-У возле Дома правительства в Донецке - Sputnik Latvija, 1920, 18.03.2022
Viedoklis
Rietumu mediju žurnālistikas līmenis samaitājies līdz pēdējam
Centrālo apgabalu militārais potenciāls nav acīmredzams, bet rietumos tradicionāli pārspēks pieder ukraiņu nacisma ideologiem. Šajā fona UBS atzīmēja ukraiņu elites lavīnveidīgo bēgšanu uz Krieviju.
Amerikāņu izlūkdienesti jau vairākas dienas brīdina savus "audzēkņus" Kijevā: Krievija gatavojas ielenkt UBS "austrumu fronti" (saskaņā ar dažādiem datiem – no 45 līdz 70 tūkstošiem karavīru) un sašķelt to vairākos katlos. Tomēr Ukrainas Ģenerālštābam nav ne stratēģijas, ne līdzekļu pretestībai. Spēku pietiek vienīgi Dņepropetrovskas un Pavlogradas lokālai nocietināšanai kā atbalsta punktus UBS hipotētiskajiem prettriecieniem.
"Prezidenta ofiss" dzīvo virtuālo panākumu pasaulē līdz ar Vladimira Zeļenska teatralizētajām uzrunām ASV un NATO, Lielbritānijai un ES.
Vienlaikus karadarbības rezultāts Ukrainā ir skaidrs, Krievijas uzvara nav novēršama. Kijevas režīms nepaspēs saņemt ASV un NATO apsolīto bruņojumu, organizēt divus mobilizācijas viļņus un sarīkot "otru Afganistānu" Eiropas centrā. UBS grupējuma sakāve Donbasā ļaus sākt Ukrainas tālāko atbrīvošanu, ieslēgs "domino principu".
Visi NATO mēģinājumi pārapbruņot Kijevas režīmu un mainīt situāciju sev par labu ne pie kā laba nenovedīs – agresīvais militārais bloks uzstājīgi tuvojas fiziskai "pašlikvidācijai". Jāpiezīmē, ka Krievijas Bruņotie spēki var likvidēt jebkuru pretinieku. Autonomi un vairākkārtīgi.
Pretēji Rietumu gaidām, Krievijas speciālā militārā operācija Ukrainā ļoti saliedējusi sabiedrību Krievijā. Aptaujas liecina, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina lēmumus pozitīvi vērtē 77,6% pilsoņu.
Разбитая техника ВСУ в районе Северодонецка - Sputnik Latvija, 1920, 18.03.2022
Pasaulē
Melu ziņas un patiesība
NATO neprātīgā paplašināšanās uz austrumiem nesusi iespaidīgus rezultātus: Krievijas pašaizsardzība – speciālā militārā operācija Ukrainā, Kijevas režīma un UBS sistemātiskā un ciniskā "dzīvā vairoga" izmantošana, Pentagona biolaboratoriju atmaskotais un sagrautais tīkls, Trešā pasaules kara (bioloģiskā un kodolkara) sākuma milzīgais risks, trīs miljoni ukraiņu bēgļu ES un NATO valstīs, eiropiešu smagais slogs – militārie budžeti ilgiem gadiem, ekonomikas un dzīves līmeņa krišanās, bada draudi, kā arī Rietumu acīs "katastrofālā" Krievijas un Ķīnas militārās mijiedarbības stiprināšanās.
Ķīnas Ārlietu ministrijas oficiālais pārstāvis Čžao Licjans paziņoja, ka letālā bruņojuma piegādes Kijevai liek apšaubīt miera un stabilitātes atjaunošanos. Viņš brīdināja: ASV mēģinājumi vērsties pret Ķīnu ar spiedienu Ukrainas dēļ ir bezatbildīgi un bezjēdzīgi.
Globālās turbulences un konfrontācijas apstākļos globālistu izdevums "The Economist" atzīmēja: "Putins un Sji iecerējuši jaunu pasaules kārtību, kurā lielvalstīm ir savas ietekmes sfēras, bet visi pārējie zina savu vietu hierarhijā." Tā ir pārlieku vienkāršota pieeja, tomēr globālās "amerikāņu kārtības" pagrimums ir acīmredzams. Līdztiesīgas starptautiskās drošības veidošana ir neizbēgama un nepieciešama cilvēces atveseļošanai.
Lasiet militārā analītiķa Aleksandra Hroļenko kanālu Telegram https://t.me/AKhrolenko
Ziņu lente
0