Doņeckas vadītājs: Donbasa pusē vēlas karot pat brīvprātīgie no ASV

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasDoņeckas Tautas Republikas vadītājs Deniss Pušiļins
Doņeckas Tautas Republikas vadītājs Deniss Pušiļins  - Sputnik Latvija, 1920, 20.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Doņeckas Tautas Republikas vadītājs Deniss Pušiļins atklāja, ka brīvprātīgie no ASV vēlas cīnīties Donbasa republiku pusē.
RĪGA, 20. marts — Sputnik. Vairāk nekā 20 tūkstoši brīvprātīgo, tostarp – arī no Savienotajām Valstīm, ir gatavi piedalīties operācijā Donbasā, Doņeckas Tautas Republikas vadītājs Deniss Pušiļins atklāja raidījuma "Soloviev Live" ēterā, vēsta RIA Novosti.
Pie valdības nama Doņeckas centrā notriekta raķete Tochka U - Sputnik Latvija, 1920, 14.03.2022
Ukraina izmantojusi aizliegtu bruņojumu Doņeckas apšaudei. Gājuši bojā civiliedzīvotāji
"Patlaban tiekam galā saviem spēkiem ar Krievijas artilērijas atbalstu. Brīvprātīgo skaits tagad pārsniedz 20 tūkstošus – tie ir tie, kas iekļauti mūsu centrālajā aparātā, lai būtu iespējams vērsties pēc viņu atbalsta, kad tas būs vajadzīgs," paskaidroja republikas vadītājs.
Viņš atklāja, ka valstu saraksts, no kurām brīvprātīgie piedāvā atbalstu, ir visnotaļ plašs. DTR vadītājs uzsvēra, ka atbrīvošanas operācija Donbasā noslēgsies tuvā nākotnē, tad sāksies atjaunošanas darbs.
Pušiļins sarunā atgādināja arī to, ka Doņeckas teritorija nav maza Eiropas valstu mērogā, turklāt tai ir piekļuve jūrai.
Situācija Mariupoles apkaimēs - Sputnik Latvija, 1920, 01.03.2022
Donbass: Mariupole gandrīz ielenkta, nacionālisti par 500 dolāriem uzbrūk UBS tehnikai
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Bruņotie spēki vēršas tikai pret militāro infrastruktūru un Ukrainas armiju, civiliedzīvotājus nekas neapdraud. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Taču nav ne runas par Ukrainas okupāciju, uzsvēra Putins.
Krievijas karavīri pie Krievijas un Ukrainas robežas - Sputnik Latvija, 1920, 27.02.2022
Pasaulē
Denacifikācija nozīmē Ukrainas atbrīvošanu
Ziņu lente
0