Latvijā

Daži veikali Latvijā nav atteikušies no Krievijas un Baltkrievijas precēm

© Sputnik / Sergey MelkonovTirdzniecības tīkla "Mere" veikals Rīgā
Tirdzniecības tīkla Mere veikals Rīgā - Sputnik Latvija, 1920, 20.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zemo cenu veikali nav atteikušies no Krievijā un Baltkrievijā ražotiem produktiem, - tie ir lētāki.
RĪGA, 20. marts — Sputnik. Tīklu "Mere" un "Fix-Price" veikali Latvijā vēl aizvien tirgo Krievijā un Baltkrievijā ražotu produkciju, raksta Latvijas Avīze.
Iepriekš tīkli "Rimi" un "Maxima" paziņoja, ka atsakās no Krievijas un Baltkrievijas precēm, pēc tam viņiem pievienojās "Narvesen", "Elvi", "top!", "Citro", "Mego" un "Aibe", kā arī "Stockmann". Tomēr žurnālisti atraduši Krievijā un Baltkrievijā ražotu produkciju pašos lētākajos veikalos.
"Mere" tīkla veikalos pieejamas Krievijā ražotas ziepes, atkritumu maisi, gaisa atsvaidzinātāji, gultas veļa, bērnu autiņi un gludināmie dēļi. Pieejami arī saldumi – konfektes, vafeles, zefīrs no austrumu kaimiņvalstīm.
Pirmais zemo cenu tīkla "Mere" veikals Rīgā sāka darbu pirms gada, tagad tam ir seši veikali visā valstī – arī Liepājā, Tukumā, Jelgavā un Ogrē. Tie strādā pašapkalpošanās formātā ar minimālu tirdzniecības zāles noformējumu.
Фабрика оснащена по последнему слову - Sputnik Latvija, 1920, 11.03.2022
Latvijā
Vai saglabāsies šokolādes ražotne Ventspilī
Krievijā tirdzniecības tīkls strādā kopš 2009. gada ar zīmolu "Svetofor". Kompānijas kontrolpakete pieder uzņēmējiem no Krasnojarskas – Sergejam un Andrejam Šnaideriem. Dzimtenē firma ierindojusies starp desmit lielākajiem produktu mazumtirgotājiem.
Tāpat Krievijā un Baltkrievijā ražota produkcija atrodama arī "Fix-Price". Veikali tirgo Krievijā ražotas preces mājām, higiēnas preces un pārtikas produktus – konfektes, sendviču pastas, cepumus, pastilas, sāli. Arī "Fix-Price" tīkls nāk no Krievijas.
Iespējams, tomēr, runa nav par veikalu īpašnieku izcelsmes valsti, - abi tīkli piedāvā zemas cenas. Krievijā un Baltkrievijā ražotās preces ir relatīvi lētākas nekā ES produkcija. Šķiet, tas ir galvenais iemesls, kura dēļ tirgotāji vēlas piedāvāt tās patērētājiem.
Ziņu lente
0