Viedoklis

"Greznas" sankcijas. ES aizliegusi Krievijai dzīvot skaisti

© AFP 2023 / Justin TALLISBriljants
Briljants  - Sputnik Latvija, 1920, 19.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Agrāk viņiem bija bail pat domāt par aizliegumu luksusa priekšmetu piegādei uz Krieviju. Ja nu vienīgi tiem, kuri nespēj ne domāt, ne investēt. Tagad viņi visi ir vienādi. Baltiskoti.
Veselu stundu Vladimirs Putins pieklājīgi, pacietīgi un pamatīgi skaidroja Makronam un Šolcam visus Ukrainas krīzes apstākļus. Skaidroja jau kuro reizi. Un pēc tam? Viņi noteikti pat pateicās par tik pamatīgu skaidrojumu. Un pēc pāris stundām Elizejas pils izsludināja kārtējās sankcijas. Viņi atkal apliecinājuši, ka krievu pērles nav domātas cūkām, atzīmēja radio Sputnik autors Mihails Šeinkmans.
Galu galā "tagad jau visi Eiropā tur azotē mums domātu akmeni un gaida pirmo sadursmi. Ko īsti esam guvuši no Eiropas, tik ilgi viņiem kalpodami? Vienu vienīgu naidu!"
Nē, ne velti viņi tur domā, kā aizliegt Fjodoru Dostojevski. Viņš jau pirms krievu-turku kara (starp citu, arī tā bija atbrīvošana) visu zināja un bija ļoti sašutis, redzot, ka Krievijas pasludinātais cēlais kara mērķis Eiropā tiek uzskatīts par "atpalikušas, zvēriskas un tumsonīgas nācijas barbarismu, kas spējīga vien uz zemiskumu un muļķību".
Savu ceturto "akmeni" no azotes viņi izvilkuši ātri. Tātad bez diskusijām un līderu sarunām. Iztika vien ar vēstniekiem ES mītnē Briselē. Īsts konveijers.
Pie tam sperts neredzēts solis. Agrāk viņiem bija bail pat domāt par aizliegumu luksusa priekšmetu piegādēm un atteikšanās no investīcijām naftas nozarē Krievijā. Ja nu vienīgi tiem, kuri nespēj ne domāt, ne investēt. Tagad viņi visi ir vienādi. Baltiskoti. Iespējams, pat noUBeSkoti – gluži kā ukronacisti, viņi cenšas kaitēt civilajiem
Tukšs naudas maks - Sputnik Latvija, 1920, 28.02.2022
Latvijā
Cik maksā solidaritāte? Sankciju sekas Latvijas ekonomikai
Eiropieši ir varen viltīgi! Velti pūloties pacelt krievu tautu "pretkara" dumpim, viņi nolēmuši pie viena pameklēt Brutu starp sibarītiem – aizliegt viņiem skaistu dzīvi.
Jā, par naftu – tas ir nopietni. Nē, pagaidiet. Vai jūs to nopietni? Ar to taču pietiek, lai pateiktu "Ak šitā gan!" un piegrieztu ventili. Skaidrs: ja nav investīciju, nav arī naftas. Ministrs Novaks taču teica, ka mums ir kam to pārdot. Tikai viņiem nav, ar ko aizvietot. ES nav astoņi procenti kā ASV, tur ir visi četrdesmit. Tā ka rēķiniet vien paši.
Bet viņi, neskatoties uz visu savu apsūnējušo, tumsonīgo rusofobiju, kas lien laukā pa visām šķirbām, tomēr uzskata, ka esam godīgi un prātīgi, ka tādās galējībās neiegrimsim. Un tāpēc trako vēl vairāk. Jo "mēs viņus nomelnojam, nomelnojam, pat personīgi". Vēl viens sveiciens no Dostojevska.
Белый дом в Вашингтоне - Sputnik Latvija, 1920, 17.03.2022
Pasaulē
ASV apgalvo, ka "totāli sagrāvušas" Krievijas ekonomiku
Viņi nolēmuši sašķaidīt Krievijas ekonomiku ar asfalta rulli. Kā nu ne. Vai atceraties multeni "Nu, pagaidi!", kurā vilks uz ceļaruļļa mēģināja panākt zaķi? No kalna lejā braucot, nespēja apstāties, izkrita, pats muka no ceļaruļļa. Bet ES diplomātijas vadītājs Borels jau pagājušonedēļ atzina, ka nupat ir viss – sankcijās pret Krieviju sasniegta robeža. Tātad tagad tā pārieta. Sācies haoss.
Vārdu sakot, ja tas patiešām ir viņu "ellīgo sankciju" variants, laikam jau tās nāk no Dantes elles septītā loka otrās joslas, kur pašnāvnieki mitinās. Vai varbūt daži būtu trešajā joslā ieskatījušies? Pie savējiem, pie sodomītiem aci iemetuši.
Ziņu lente
0