Video

Krievijas GKS pilotam izdevies nosēdināt Su-25 pēc ukraiņu raķetes trāpījuma

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Apakšpulkvedis Deniss Ļitvinovs pastāstīja, kā viņa padotā lidmašīnai trāpījusi ukraiņu zenītraķešu kompleksa raķete, taču pilots nepameta lidmašīnu. Viņam izdevies atgriezties aerodromā pēc kaujas uzdevuma izpildes.
Pēc Krievijas Aizsardzības ministrija stāsta, kā trieciennieka Su-25 pilotam izdevies nosēdināt lidmašīnu pēc ukraiņu pārnēsājamā zenītraķešu kompleksa raķetes trāpījuma.
"Izpildot kaujas uzdevumu speciālās militārās operācijas zonā trieciennieks Su-25, kurš pārī lidoja kā padotais, saņēma PZRK raķeti, ko no zemes palaida Ukrainas bruņoto spēku kareivis," stāstīja resors.
AM norādīja, ka pilots, novērtējis situāciju, nolēma atslēgt bojāto dzinēju un lidmašīnu nepamest. Vadošā trieciennieka pilots Deniss Ļitvinovs pastāstīja, ka viņa biedrs aukstasinīgi un vīrišķīgi izlīdzinājis mašīnu un izvirzījies priekšā.
"Izejot priekšā, kad es viņu sameklēju aizmugures spoguļos, kreisajā pusē pamanīju, ka palaista otra raķete, un sāku izšaut infrasarkanās lamatas, piesedzot viņu no aizmugures," atzīmēja Ļitvinovs.
Atgriežoties aerodromā, pilots ar norādījumiem palīdzējis pāriniekam izlīdzināt lidojumu. "Viņam izgāja no ierindas visas iekārtas, pārstāja darboties kontroles iekārtas," paskaidroja Ļitvinovs.
AM piebilda, ka, pateicoties aukstasinīgām un prasmīgām darbībām, Ļitvinovs saglabājis dzīvību savam biedram un kara lidmašīnu. Abi piloti ieteikti valsts apbalvojumiem.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu.
Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Bruņotie spēki vēršas tikai pret militāro infrastruktūru un Ukrainas armiju, civiliedzīvotājus nekas neapdraud.
Ziņu lente
0