Krievijā

Kijeva ierosina valsts demilitarizāciju pēc Austrijas vai Zviedrijas parauga

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasПомощник президента России Владимир Мединский отвечает на вопросы журналистов после завершения российско-украинских переговоров, 28 февраля 2022 года
Помощник президента России Владимир Мединский отвечает на вопросы журналистов после завершения российско-украинских переговоров, 28 февраля 2022 года - Sputnik Latvija, 1920, 17.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidenta palīgs Vladimirs Medinskis pastāstīja, ka pārrunās Kijeva ierosina radīt Ukrainā demilitarizētu valsti atbilstoši Austrijas vai Zviedrijas variantiem.
RĪGA, 17. marts — Sputnik. Kijeva pārrunās ar Maskavu ierosinājusi radīt Ukrainā demilitarizētu valsti pēc Austrijas vai Zviedrijas parauga, kam ir savas armijas, pastāstīja Krievijas delegācijas vadītājs, Krievijas prezidenta palīgs Vladimirs Medinskis, vēsta RIA Novosti.
"Ukrainas neitrālā statusa saglabāšana un attīstība, Ukrainas demilitarizācija – tiek apspriests vesels jautājumu komplekss, kas saistīts ar Ukrainas armijas apmēriem," viņš atklāja.
Ukrainas un Krievijas sarunas - Sputnik Latvija, 1920, 08.03.2022
Politika
Krievijas un Ukrainas pārrunu trešais raunds nav devis jūtamus rezultātus
Medinskis precizēja, ka tas tiek apspriests abu valstu aizsardzības resoru vadības līmenī.
Tāpat Krievijas delegācijas vadītājs atgādināja, ka Kijevai jau ir neitrāls statuss.
"Tieši ar neitralitātes noteikumu Ukraina izstājās no Padomju Savienības 1991. gadā, un neitralitāte iekļauta Deklarācijā par Ukrainas suverenitāti," viņs uzsvēra.
Cita starpā prezidenta palīgs piezīmēja, ka Krievijas acīs vissvarīgākie ir jautājumi par Krimas un Donbasa statusu, krievvalodīgo iedzīvotāju tiesībām un denacifikācija. Viņš noliedza no Kijevas puses izskanējušās runas par to, ka denacifikācija būtu svītrota no pārrunu dienaskārtības.
"Nē, tas neatbilst patiesībai. Denacifikācija un stingrāks sods, likumdošana jautājumā par sodu, kas paredzēts par nacisma glorifikāciju, neonacismu, ekstrēmismu, - tas joprojām ir svarīgs punkts dienaskārtībā," teica Medinskis.
Президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Latvija, 1920, 04.03.2022
Pasaulē
Valsts domē ieteica Zeļenskim iemācīties trīs vārdus
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Bruņotie spēki vēršas tikai pret militāro infrastruktūru un Ukrainas armiju, civiliedzīvotājus nekas neapdraud. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Taču nav ne runas par Ukrainas okupāciju, uzsvēra Putins.
Колонна российской военной техники в окрестностях Херсона - Sputnik Latvija, 1920, 15.03.2022
Krievijā
Aptauja: Krievijas iedzīvotāju attieksme pret speciālu militāro operāciju Ukrainā
Ziņu lente
0