Pasaulē

Eiropā konstatēts jauns koronavīrusa paveids: cik tas ir bīstams

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasЗдание штаб-квартиры Всемирной организации здравоохранения в Женеве.
Здание штаб-квартиры Всемирной организации здравоохранения в Женеве.  - Sputnik Latvija, 1920, 17.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Virusologi uzskata, ka tas ir vairākas reizes vīrulentāks nekā iepriekšējie paveidi, taču nav bīstamāks par "omikronu".
RĪGA, 17. marts — Sputnik. Eiropā konstatētajam koronavīrusa paveidam jau piešķīra nosaukumu "deltaktrons", raksta Press.lv.
Tas ir "omikrona" un "deltas" hibrīds. Patlaban apstiprināti tikai daži inficēšanās gadījumi ar jaunu paveidu, un tas nav pietiekami izpētīts. Saslimšanas gadījumi konstatēti Francijā, Dānijā, Nīderlandē. Pirmo reizi tas tika atklāts 2022. gada janvāra sākumā.
Koronavīruss SARS-CoV-2 - Sputnik Latvija, 1920, 18.02.2022
Covid-19: zinātnieki brīdina par "superpaveida" rašanos
Izraēlas Veselības ministrija ziņoja, ka veic pētījumu, kura mērķis ir izpētīt visas jaunā paveida īpatnības un saprast, cik tas ir bīstams cilvēkiem. Patlaban ir zināms, ka deltaktrons ir tikpat lipīgs kā masalas, kas ir vislipīgākā slimība pasaulē. Bijušais Pasaules Veselības organizācijas epidemiologs, Dienvidaustrālijas Universitātes Biostatistikas un epidemioloģijas katedras profesors Adrians Estermans norādīja, ka, par spīti augstai kontagiozitātei, deltakrons nav bīstamāks par "omikroni".
PVO ģenerāldirektors Tedross Gebreiesuss atgādināja, ka Covid-19 pandēmija vēl nav beigusies.
"Un tā nekur nebeigsies, kamēr nebeigsies visur," noradīja Gebreiesuss.
Ziņu lente
0