Baltijā

Lukašenko: Lietuva lūdz Baltkrievijai "nedaudz miltu, grieķu un sāls"

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasУпаковка гречневой крупы в руке покупателя
Упаковка гречневой крупы в руке покупателя - Sputnik Latvija, 1920, 16.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izveidojusies situācija, kad kaimiņvalstij ir nepieciešami pārtikas produkti no Baltkrievijas, norāda prezidents Aleksandrs Lukašenko.
RĪGA, 16. marts - Sputnik. Lietuva lūdz Baltkrieviju piegādāt miltus, grieķus un sāls, paziņoja Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko sanāksmes laikā ar valsts drošības iestādes vadošo un operatīvo sastāvu.
Pēc Sputnik Baltkrievija informācijas valsts vadītājs pieminēja to laiku, kad republikas iedzīvotāji devās uz Baltiju un Poliju pēc pārtikas un apģērbiem.
Гречневая крупа в упаковке - Sputnik Latvija, 1920, 15.03.2022
Baltijā
Lietuvieši masveidā iepērk pārtiku Baltkrievijā
"Paskatieties tik, kurš gan būtu domājis: uz kurieni visu laiku braukāja daži mūsu iedzīvotāji iepirkties? Uz Lietuvu, Poliju. Tur viss bija lēti. Pārtikas produkti lētāki, vēl kas. Jo Rietumi dempingoja, piegādājot produkciju Lietuvai, zinot, ka mēs to tur pirksim. Mēs izvedām valūtu," Lukašenko paskaidroja.
Baltkrievu prezidents atzīmēja, ka tagad izveidojusies pretēja situācija, kad jau kaimiņvalstij ir nepieciešami pārtikas produkti no Baltkrievijas.
"Kas šodien notiek... Robeža taču bija slēgta, jo baidījās no Baltkrievijas kovida. Bet jūs taču saprotat, ka runa nemaz nebija par kovidu. Robežu slēdza, lai mēs pie viņiem nebrauktu. Šodien viņi jau aizmirsuši par bēgļiem, par kovidu. Viņi atvēra robežu un lūdz: kaut nedaudz miltu, grieķu un sāls," sacīja Lukašenko.
Viņš atzīmēja, ka uzņēmums "Mozirsoļ" darbojas, un Baltkrievija var pārdot Rietumiem sāli "tonnām, tūkstošiem tonnu pārdot šo sāli".
"Tā arī ir mūsu iespēja, lai jūs zinātu. Viņi brauc, lai uzpildītu degvielu. Un vēl brauks," uzsvēra Lukašenko.
Линии электропередач - Sputnik Latvija, 1920, 11.03.2022
Latvijā
Latvija vēlas atbrīvoties no Krievijas elektroenerģijas
Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka Lietuvā pie Baltkrievijas robežas izveidojās mašīnu rindas - cilvēki steidzas uzpildīt lētu degvielu, iegādāties sāli, grieķus un miltus. Grodņas reģionālajā muitas iestādē atzīmēja, ka pēc tam, kad Lietuva mīkstinājusi ar koronavīrusu saistītos ierobežojumus, pasažieru plūsma no šīs valsts strauji palielinājusies.
Sākoties Krievijas speciālai operācijai Ukrainā, lieli Lietuvas tirdzniecības tīkli izņem no pārdošanas Krievijā un Baltkrievijā ražotās preces. Pēdējā nedēļā benzīns Lietuvā sadārdzinājās gandrīz par 25 procentiem, sasniedzot vēsturisko maksimumu.
Ziņu lente
0