Pasaulē

ES aizliedz luksusa klases automašīnu eksportu uz Krieviju

© Sputnik / Sergey MelkonovЕвропейский союз
Европейский союз - Sputnik Latvija, 1920, 16.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sankcijas vērstas pret turīgajiem Krievijas iedzīvotājiem, kas saistīti ar varu. Pārējiem gan jābūt iespējai iegādāties preces, atzīmēja ES.
RĪGA, 16. marts — Sputnik. Eiropas Savienība aizliegusi eksportēt uz Krieviju luksus priekšmetus, tostarp automašīnas, kuru vērtība pārsniedz 50 tūkstošus eiro, kā arī tehniku, juvelierizstrādājumus, smaržas, somas, dārgakmeņus, delikateses, dārgo alkoholu, teikts oficiālajā žurnālā publicētajā ES Padomes lēmumā.
"Tas ir mūsu vēstījums, kurā teikts par to, ka sankcijas vērstas pret turīgajiem Krievijas iedzīvotājiem, kas saistīti ar varu. Pārējiem gan jābūt iespējai iegādāties preces," norādīja ES.
Saskaņā ar lēmumu uz Krieviju tāpat aizliegts eksportēt mūzikas instrumentus, kas ir dārgāki par 1500 eiro, vērtīgo skaņu ierakstu aparatūru, sadzīves tehniku, kolekciju monētas, kā arī delikateses, alkoholu, smaržas, luksus klases somas.
Dokumentā tiek precizēts, ka eksportam uz Krieviju no ES ir aizliegtas preces, dārgākas par 300 eiro: ikri, vīns, ieskaitot šampaniešus, cits alkohols, cigāri, smaržas, kosmētika, parūkas, apģērbi. Aizliegts eksportēt mājas elektroniku, ieskaitot spēļu konsoles, dārgākas par 750 eiro. Tāpat nedrīkst eksportēt skaņu ierakstu aparatūru, fototehniku un projektorus dārgākus par tūkstoti eiro un mūzikas instrumentus, kuru vērtība pārsniedz 1,5 tūkstošus eiro. Transportlīdzekļi dārgāki par piecdesmit tūkstošiem eiro, izņemot ātrās medicīniskās palīdzības mašīnas, kā arī motocikli, kuru vērtība pārsniedz piecus tūkstošus eiro, tāpat aizliegti eksportam no Eiropas Savienības uz Krieviju. Aizliegums tāpat attiecas uz dārgiem traukiem, pulksteņiem ar dārgakmeņiem, luksusa klases somām, kolekciju aukstajiem ieročiem un citiem luksusa klases priekšmetiem.
Рабочие на стройке, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 15.03.2022
Viedoklis
Pret Krieviju vērstās sankcijas nogalina Eiropas ekonomiku
Saskaņā ar ES augstākā ranga avota sniegto informāciju ES luksus klases preču eksporta apjoms gadā sastāda 80 miljardus eiro, no tiem uz Krieviju eksportētā daļa svārstās ap 3,53 miljardiem eiro. "Tādējādi Eiropas Savienības zaudējumi nebūs ļoti nozīmīgi," viņš atzīmēja
Ziņu lente
0