Pasaulē

Šaura vieta: Vācija lūdz nesūtīt ukraiņu bēgļus

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasСитуация на польско-украинской границе
Ситуация на польско-украинской границе - Sputnik Latvija, 1920, 15.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uz Vāciju devās mazāk nekā pieci procenti no Polijā nonākušajiem ukraiņu bēgļiem
RĪGA, 15. marts - Sputnik. Vācija lūdza Poliju apturēt vilcienu nosūtīšanu ar ukraiņu bēgļiem, paziņoja Polijas Iekšlietu un administrācijas ministra vietnieks Pāvels Šēfernakers televīzijas kanāla TVN ēterā.
"Vakarvakarā ar mums sazinājās vācu IeM, un palūdza apturēt speciālos vilcienus, kas brauc uz Vāciju, jo tur jau izveidojusies šaura vieta," stāsta Šēfernakers.
"Tas liecina, ka ES nebija gatava šādai situācijai. Ko nozīmē "šaura vieta"? Trīs dienu laikā ar speciālajiem vilcieniem no Varšavas, Krakovas un Katovices izbraukuši 28 tūkstoši cilvēku. Taču pie mums ir 1,5 miljoni cilvēku," uzsvēra IeM vadītāja vietnieks.
Turklāt viņš cer, ka arī citas ES valstis turpinās uzņemt ukraiņu bēgļus.
"Mums visiem ir jāsniedz atbalsts viens otram, es paļaujos uz Eiropas solidaritāti," sacīja Šēfernakers.
Ukrainas bēgļi - Sputnik Latvija, 1920, 14.03.2022
Latvijā
Ukraiņu bēgļi var nonākt verdzībā
Kopš Krievijas speciālās operācijas sākuma vairāk nekā pieci miljoni Ukrainas pilsoņu bijuši spiesti pamest savas mājas, vairāk nekā puse no viņiem pametuši valsti, paziņoja ANO Augstais komisārs bēgļu jautājumos Filipo Grandi.
Pēc Polijas robežsardzes datiem Polijā no Ukrainas ieradušies gandrīz 1,8 miljoni bēgļu.
Vācijas Ārlietu ministrijas pārstāvis paziņoja, ka valstī atrodas gandrīz 147 tūkstoši ukraiņu bēgļu.
Pēc viņa vārdiem, Vācijā "nespēja paredzēt tādu Ukrainas bēgļu pieplūdumu, tāpēc, valstī neesot resursu, lai dažu dienu laikā pieņemtu 146 000 bēgļu vienīgi valsts spēkiem".
Pagājušajā nedēļā Vācijas Ārlietu ministre Annalēna Bērboka informēja, ka Vācija jau pieņēmusi 110 000 bēgļu no Ukrainas un pirmā soļa kārtā pieņemšot vēl 2500 cilvēku no Moldovas.
Флаги стран участников Евросоюза - Sputnik Latvija, 1920, 03.03.2022
Pasaulē
EK ierosina izsniegt uzturēšanās atļauju bēgļiem no Ukrainas
Pēc Moldovas IeM datiem, kopš specoperācijas sākuma valstī iebraukuši aptuveni 300 000 Ukrainas pilsoņu, turklāt ap 200 000 Ukrainas bēgļu jau pametuši Moldovu.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Bruņotie spēki vēršas tikai pret militāro infrastruktūru un Ukrainas armiju, civiliedzīvotājus nekas neapdraud. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Taču nav ne runas par Ukrainas okupāciju, uzsvēra Putins.
Массовая эвакуация на Украине: как мирные жители бегут от бомбёжек ВСУ   - Sputnik Latvija, 1920, 09.03.2022
Video
Masu evakuācija Ukrainā: kā civiliedzīvotāji bēg no UBS apšaudēm
Ziņu lente
0