Latvijā

Latvijā novērtēja kravu pārvadājumu apjoma samazinājumu uz Krieviju un Baltkrieviju

© Sputnik / Vladimir Kornev / Pāriet pie mediju bankasФуры на границе
Фуры на границе - Sputnik Latvija, 1920, 15.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas kravu pārvadājumu nozare novērtē zaudējumus no Rietumu ieviestajām sankcijām.
RĪGA, 15. marts — Sputnik. Kravu pārvadājumi ar autotransportu uz Krieviju un Baltkrieviju būtiski samazinās, turklāt kravu pārvadātājiem nākas pavadīt ļoti ilgu laiku uz robežas, norāda Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš Latvijas Televīzijasēterā.
Viņš atzīmēja, ka pagājušajā nedēļā kravu pārvadājumu atļauju skaits uz Baltkrieviju samazinājās par 20%, bet uz Krieviju - par trešdaļu.
Klaipēdas osta - Sputnik Latvija, 1920, 14.03.2022
Baltijā
Zaudējumi sasniegs simtiem miljonu: Klaipēdas ostas darbības prognozes pasliktinās
"Šāda tendence, visticamāk, turpināsies," sacīja K.Godiņš, norādot, ka pārsvarā notiek tranzīta kravu pārvadājumi vai arī pasta pārvadājumi.
Tāpat kravu pārvadātājiem nākas pavadīt ļoti ilgu laiku uz robežas ar Krieviju un Baltkrieviju, tostarp, iebraucot Latvijā no Krievijas, rindā uz robežas nākas pavadīt pat 10-12 dienas Terehovā un 8-10 dienas Grebņevā, savukārt, iebraucot no Baltkrievijas, Silenes robežkontroles punktā rindā nākas pavadīt sešas dienas, bet Pāterniekos - četras dienas.
Pēc Godiņa teiktā, tas apgrūtina un sadārdzina pārvadājumus.
Kravas automašīnu rindas uz Baltkrievijas robežas ar ES valstīm - Sputnik Latvija, 1920, 13.03.2022
Eiropa ir bīstams virziens: par ko runā autovadītāji rindā pie robežas
Iepriekš "Latvijas Auto" asociācijas valdes loceklis Aleksandrs Černovs stāstīja, ka Latvijas uzņēmumi, kuri nodarbojas ar kravu pārvadājumiem, balansē uz bankrota robežas, jo teju nepalika kravu, ko atļauts vest austrumu virzienā.
Turklāt runa nav tikai par kravu neesamību, bet arī par problēmām ar darbaspēku. Lielākajai daļai Latvijas transporta kompāniju vairāk nekā 50% autovadītāju bija no Krievijas, Baltkrievijas, Uzbekistānas un Ukrainas.
Tāpat pastāv problēmas ar pakalpojumu apmaksu. Turklāt ne tikai par tagadējiem, bet arī par iepriekš veiktiem pārvadājumiem.
Железная дорога - Sputnik Latvija, 1920, 10.03.2022
Latvijā
Latvija var zaudēt 85% kravu no Krievijas
Ziņu lente
0