Krievijā

Aptauja: Krievijas iedzīvotāju attieksme pret speciālu militāro operāciju Ukrainā

© SputnikКолонна российской военной техники в окрестностях Херсона
Колонна российской военной техники в окрестностях Херсона - Sputnik Latvija, 1920, 15.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociologi veica aptauju, lai uzzinātu, cik Krievijas iedzīvotāju atbalsta prezidenta Putina uzsākto operāciju Ukrainā.
RĪGA, 15. marts - Sputnik. Arvien pieaug cilvēku skaits, kuri atbalsta Krievijas speciālu militāro operāciju Ukrainā, liecina Sabiedriskā viedokļa fonda (SVF) aptauja.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu.
Pie valdības nama Doņeckas centrā notriekta raķete Tochka U - Sputnik Latvija, 1920, 14.03.2022
Ukraina izmantojusi aizliegtu bruņojumu Doņeckas apšaudei. Gājuši bojā civiliedzīvotāji
Sestajā martā 68% aptaujāto nosauca par pareizu Krievijas prezidenta Vladimira Putina lēmumu uzsākt speciālu militāro operāciju Ukrainas teritorijā. Pirms nedēļas operāciju atbalstīja 65% respondentu. 15% aptaujāto neatbalsta prezidenta lēmumu, 27. februārī šādu cilvēku bija 17%.
Tāpat SVF prasīja krieviem, kāds, viņuprāt, ir Ukrainas demilitarizācijas un denacionalizācijas operācijas mērķis.
62% respondentu uzskata, ka Krievijas galvenais mērķis ir pasargāt savas robežas. Nākamā populārā atbilde ir aizsargāt Doņeckas un Luganskas Tautas Republiku iedzīvotājus. Šāds viedoklis ir vairāk nekā pusei aptaujāto - 59%.
Vairāk nekā trešdaļa aptaujāto - 39% - uzskata, ka speciālu operāciju mērķis ir pievienot Donbasu Krievijai. Aptuveni katrs sestais respondents - 16% - uzskata, ka speciāla operācija uzsākta ar mērķi mainīt politisko iekārtu Ukrainā.
Meta un Facebook logo - Sputnik Latvija, 1920, 14.03.2022
Viedoklis
Meta pieteikusi karu krieviem. Nāksies to denacificēt
Visnepopulārākais izrādījās apgalvojums, ka speciālas operācijas Ukrainā mērķis ir likvidēt tās valstiskumu un pievienot to Krievijai. Tam piekrita tikai 9% aptaujāto.
SVF aptauja norisinājās 5. un 6. martā 104 Krievijas Federācijas pilsētās. Pētījumā piedalījās 1,5 tūkstoši respondentu vecumā no 18 gadiem. Statistiskā kļūda nepārsniedz 3,6%.
Vladimirs Putins uzsvēra, ka speciālas operācijas mērķis ir Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Ziņu lente
0