Ukraina izmantojusi aizliegtu bruņojumu Doņeckas apšaudei. Gājuši bojā civiliedzīvotāji

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasPie valdības nama Doņeckas centrā notriekta raķete "Tochka U"
Pie valdības nama Doņeckas centrā notriekta raķete Tochka U - Sputnik Latvija, 1920, 14.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Doņeckas Tautas Republikā izsludinātas sēras par apšaudē bojāgājušajiem cilvēkiem. Ukrainas spēki Doņeckas apšaudei izmantojuši kasešu lādiņu, ko aizliedz starptautiskas konvencijas.
RĪGA, 14. marts - Sputnik. Divdesmit cilvēki gājuši bojā, vairāk nekā 30 ievainoti, kad Doņeckā nokrita Ukrainas raķete "Tochka U" ar aizliegtu kasešu lādiņu, informēja Doņeckas Tautas Republikas vadītājs Deniss Pušiļins. Kremlis uzsvēra – raķete raidīta pa civiliedzīvotājiem.
Pirmdien pēcpusdienā Doņeckas mērs Aleksejs Kuļemzins paziņoja, ka pie valdības nama Doņeckas centrā notriekta raķete "Tochka U". Triecienā gājuši bojā 20 cilvēki, 33 ievainoti. Viņu vidū ir arī bērns.
Ukrainas vienības pielietoja raķešu kompleksu "Tochka U" ar kasešu tipa lādiņu. Uzbrukuma mērķis – DTR galvaspilsētas administratīvais centrs. Pie tam šāviņa sprādziena rādiuss sasniedzis 500 metrus no valdības nama, ziņoja Uguns pārtraukšanas režīma kontroles un koordinācijas kopīgais centrs.
"Neliels precizējums: "Tochka U" nesa kasešu lādiņu, aizliegtu, kā mums zināms. Ja tā nebūtu notriekta, upuru skaits būtu neizmērojami lielāks," Deniss Pušiļins atzīmēja telekanāla "Rossija 1" ēterā.
© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasDoņeckas centrā Ukrainas BS palaistās raķetes "Tochka U" apšaudē bojāgājušie cilvēki
Тела горожан, погибших в центре Донецка в результате обстрела ракетой Точка-У со стороны ВСУ - Sputnik Latvija, 1920, 14.03.2022
Doņeckas centrā Ukrainas BS palaistās raķetes "Tochka U" apšaudē bojāgājušie cilvēki
Pušiļins uzsvēra – tas ir briesmīgs Kijevas režīma noziegums.
"Mūsu rīcībā ir informācija, kas ļaus precīzi identificēt tos, kuri iesaistīti mierīgo iedzīvotāju slepkavībā, fiksēti konkrētā kompleksa numuri. Vainīgie no soda neizbēgs," piebilda DTR vadītājs.
Krievijas AM oficiālais pārstāvis ģenerālmajors Igors Konašenkovs paziņoja, ka taktiskās raķetes "Tochka U" trieciens pa pilsētu, kurā nav nekādu bruņoto spēku pozīciju, ir kara noziegums.
Viņš paskaidroja, ka lēmumu par tāda tipa raķešu bruņojuma pielietojumu pieņem vismaz Ukrainas grupējuma komandieri un apstiprina BS vadība Kijevā. "Tas viss vēlreiz apstiprina šodien Ukrainā valdošā režīma nacistisko, necilvēcīgo būtību," norādīja Konašenkovs.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Bruņotie spēki vēršas tikai pret militāro infrastruktūru un Ukrainas armiju, civiliedzīvotājus nekas neapdraud. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Taču nav ne runas par Ukrainas okupāciju, uzsvēra Putins.
Ziņu lente
0