Viedoklis

Amerikāņu kareivji izmantoja ukraiņus bioieroču pārbaudei. Krievija bija nākamā

© REUTERS/Yves HermanBiolaboratorija
Biolaboratorija  - Sputnik Latvija, 1920, 14.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lai kā krievi un ukraiņi strīdētos, kur pirmo reizi izvārīts borščs, mūsu stratēģisko pretinieku acīs tā vēl aizvien ir viena tauta. Pareizāk sakot, viens likvidējams mērķis.
Krievijas Aizsardzības ministrija publicēja Ukrainas slepenajās biolaboratorijās atrastos dokumentus, kad no turienes aizmuka amerikāņu speciālisti. Kā jau bija sagaidāms, tur bija pilns sortiments: Sibīrijas mēra, holeras, mēra, dizentērijas patogēni. Viss pieejams teju vai vairumtirdzniecības apjomos un steigšus tika likvidēts pirms bēgšanas. Lietā tika liktas gan vecās, padomju laiku laboratorijas, gan būvētas jaunas. Amerikāņu kompānijas "Black and Veatch" vietnē lepni aprakstīta trešā bīstamības līmeņa biolaboratorija, ko amerikāņi nesen uzbūvēja Odesā. Firma to dēvē par "īstu mākslas darbu", portālā RIA Novosti stāsta Viktorija Ņikiforova.
"Black and Veatch" nav nekāds prastais Pentagona apakšuzņēmējs. Tā ir liela korporācija ar miljardiem dolāru apgrozījumu, kas jau vairāk nekā gadsimtu strādā amerikāņu armijas labā. Ko tik tā nav uzbūvējusi ASV Aizsardzības ministrijas vajadzībām – tiltus un ceļus, armijas bāzes un leģendārās laboratorijas Losalamosā, kur tapa kodolieroči.
Американские военнослужащие в костюмах биологической защиты. Архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 11.03.2022
Viedoklis
Draudi pie durvīm. ASV izveidojušas desmitiem biolaboratoriju Ukrainā
Mūsdienās "Black and Veatch" specialitāte ir biolaboratorijas un – fantastiska sakritība! – cīņa ar koronavīrusu.
Ar "Black and Veatch" plecu pie pleca par ukraiņu drošību rūpējās vēl viena amerikāņu biokorporācija – "Metabiota". Precīzi pēc Maidana Kijevā tajā vairākus miljonus dolāru iepludināja tagadējā prezidenta dēls Hanters Baidens, kam Ukraina kļuva par dzimtas ienākumu avotu.
"Metabiota" vadītājs Edvards Rubins cieši sadarbojas ar "EcoHealth Alliance" bosu Pīteru Dašaku. Viņi uzstājas vienās un tajās pašās konferencēs, drukājas vienos un tos pašos zinātniskajos izdevumos, kopā vada jauno ambiciozo projektu bīstamu vīrusu apkopošanai "Global Virome".
Protams, tas ir tas pats Dašaks, ko amerikāņi tur aizdomās par koronavīrusa konstruēšanu vai izlaišanu brīvībā. Arī mēs par viņu esam stāstījuši.
Nav nekāds brīnums, ka laboratorijās Ukrainā ritēja aktīvs darbs ar sikspārņu koronavīrusu. To sponsorēja ASV Aizsardzības ministrijas pārvalde DTRA militāro draudu mazināšanai – visu bijušajās PSRS republikās būvēto biolaboratoriju galvenais aizbildnis un pasūtītājs.
Ukrainā, tāpat kā visā postpadomju teritorijā, amerikāņi organizēja eksperimentus, sludinot drošības lozungus. Rezultāts bija paradoksāls. 2014. gadā Baidena, juniora, kompānija "Rosemont Seneca" līdz ar citiem investoriem pārskaitīja "Metabiota" kontā 30 miljonus dolāru.
Летучая мышь - Sputnik Latvija, 1920, 11.03.2022
Pasaulē
ASV biolaboratorijās Ukrainā eksperimentēja ar sikspārņu koronavīrusu
Tūlīt pat Ukrainā sākās kaut kādi nesaprotami aizmirstu slimību uzliesmojumi, kam punktu sen jau bija pielikusi padomju vara. Masalas, difterija, tuberkuloze, poliomielīts. Ukraiņu karavīru bojāeja kaut kādas nesaprotamas infekcijas dēļ. Vārdu sakot, gluži kā pie gruzīniem, kur Lugara laboratorijā eksperimentos gāja bojā 73 cilvēki.
It jā jau pēc tādiem trikiem Kijevas varai būtu nācies to visu izbeigt. Nekā nebija, Ukrainas medicīnas un amerikāņu karavīru sadarbība kļuva tikai ciešāka. ASV vēstniecības vietnē vēl nebija nodzēsta lapa, kurā stāstīts, kā Pentagons palīdzot ukraiņiem cīnīties ar koronavīrusu. Izklausās tīri vai kā melnais humors.
Viktorija Nulande, visnotaļ augsta persona Vašingtonā, atklāti apstiprināja: amerikāņu biolaboratorijas Ukrainā ir. Taču viņas teikto steigšus sāka noliegt Baltā nama pārstāvji. Viņi taču redz, ka slepenie eksperimenti ar bīstamiem vīrusiem un baktērijām, nāvējoša satura konteineru pārvietošana un iznīcināšana liek pētīt, kā ASV ievēro Konvenciju par bioloģisko ieroču aizliegumu.
Pēkšņi iezīmējas jaunas problēmas. Pirmkārt, ASV nevienam neļauj kontrolēt, vai viņi vispār ievēro konvenciju. Tā ir vienīgā valsts no visām, kas atklāti paziņoja: nevienu savās laboratorijās nelaidīs. Un viss. Otrkārt, Pentagons apzināti izvieto laboratorijas valstīs "no malas", kur var parūpēties par slepenību – kā tas bija Ukrainā – un atbrīvoties no jebkādām kontrolējošām iestādēm.
Un, visbeidzot, konvencijai, ko ievēro visas pieklājīgās valstis, šogad aprit 50. jubileja. Tā ir bezcerīgi novecojusi. Pa šolaiku parādījies milzums iespēju apiet konvencijas noteikumus.
Nevienam nav zināms, ar ko nodarbojas biolaboratorijas pie Krievijas robežām - Sputnik Latvija, 1920, 03.02.2022
Video
Nevienam nav zināms, ar ko nodarbojas biolaboratorijas pie Krievijas robežām
Ne velti amerikāņu militārpersonas iemīļojušas eksperimentus ar vīrusiem. Pirms piecdesmit gadiem nebija nekādas gēnu modificēšanas, tāpat kā iespēju rediģēt vīrusu tā, lai tas no dzīvniekiem pārietu pie cilvēka. Tā nu Pentagons sāka sūtīt pa pasauli savus kara zoologus un virusologus. Viņi meklē jaunus bīstamus vīrusus savvaļas dzīvnieku organismos, turklāt pirms tie pārgājuši pie cilvēka. Pēc tam vīrusi nonāk laboratorijā, un sākas "redaktūra".
Šajā gultnē iekļaujas visa operācija ar sikspārņu koronavīrusu, lai ko tur mums iestāstītu par antisanitāriem apstākļiem ķīniešu tirgū. Krievijas karavīri nesen ieguvuši pierādījumus: tādi bīstami eksperimenti notika arī laboratorijās Ukrainā. Tas taču nav vienkāršs bioloģisko ieroču konvencijas pārkāpums. "Laboratorijas žurku" lomā bija Ukrainas iedzīvotāji, ko no koronavīrusa "ārstēja" Pentagons, tātad patiesībā jau var runāt par Ninrbergas konvencijas pārkāpumu? Par noziegumiem pret cilvēci?
Ukrainas teritorijā ir trīsdesmit amerikāņu biolaboratorijas. Tās apmetušās valsts lielākajās pilsētās – Kijevā, Odesā, Harkovā, Ļvovā. Amerikāņu kareivji "nomīnējuši"Ukrainas teritoriju, pakļaujot baismīgam riskam visu cilvēki. Kas notiks ja tādā par nekaitīgu nepadarītā laboratorijā trāpīs viens vienīgs šāviņš?
Par risku, kam pakļauta visa pasaule, vajadzētu runāt no pašām augstākajām tribīnēm. Pie tam elles mašīna vēl tikai uzņem apgriezienus. Pentagons finansē aizvien jaunus un aizvien plašākus eksperimentus, meklējot nāvējošus vīrusus savvaļā un pastiprinot to funkcijas.
Paskatieties uz to pašu Pīteru Dašaku, paskatieties, cik plaša ir kompromitējošā informācija par viņu. Patiesībā ar viņu vajadzētu strādāt ASV kompetentajām iestādēm, bet viņš pat nav atstādināts no darba ar patogēniem. Nesen Pentagons viņam piešķīra jaunus grantus tālākiem dzīvnieku vīrusu meklējumiem.
Krievijas Aizsardzības ministrijas ēka - Sputnik Latvija, 1920, 07.03.2022
Pasaulē
Krievijas armijas operācijas sākumā Ukraina likvidējusi bīstamus patogēnus
Vēl vairāk, viņš ķēries pie projekta "Global Virome" un nospraudis mērķi sameklēt veselus piecsimt tūkstošus jaunu, vēl neizpētītu vīrusu. Miljoniem dolāru šiem nolūkiem nāk no ASV militārajiem resoriem.
Tagad jau paši amerikāņi nobijušies no tā, ko viņiem no savām ekspedīcijām ved uzplečotie virusologi. "Vīrusu medību – ārkārtīgi bīstamu patogēnu meklējumu, transportēšanas, glabāšanas un eksperimentu – apoloģēti apgalvo, ka tas viss notiek ar mērķi novērst epidēmijas, - piesardzīgi spriež "Intercept" žurnālisti. – Citi brīdina, ka centieni atrast nāvējošus vīrusus, kas vēl nav nodoti no dzīvniekiem cilvēkam, nepalīdz mums novērst epidēmijas vai apkarot tās. Gluži pretēji, viņš tās provocē."
Iepriekš valdīja uzskats: bioloģisko ieroču lietošanu nepieļauj apsvērums, ka pašu iedzīvotājiem tie nodarīs tikpat lielu ļaunumu, kā svešiem. Taču, šķiet, amerikāņu kareivji vairs nelauza galvu par tādiem niekiem. Kopš paša sākuma bija skaidrs: letāla iznākuma risks koronavīrusa infekcijas rezultātā ir sirmgalvjiem, slimniekiem, trūcīgajiem. Vai tad tādus ir žēl? Baltās un melnās pabiras, pabalstu tērētāji, geto iemītnieki. Nav nekāds brīnums, ka no koronavīrusa miruši vairāk nekā miljons amerikāņu. Lielākā daļa viņu vidū bija sociālais balasts, kuru amerikāņu elite labprāt izmanto eksperimentiem.
Sikspārnis  - Sputnik Latvija, 1920, 26.11.2021
Viedoklis
"Mēs finansējām". ASV pastāstīja par Covid-19 izcelsmi
Tagad amerikāņu militāristu eksperimentu galvenais virziens Ukrainā bija vietējo iedzīvotāju ģenētiskā koda izpēte. Priekš kam? Nu protams, mūsu ārstēšanai! Vai tad par to var būt kaut mazākās šaubas?
Visā šajā stāstā slēpjas kaut kāda traģiska ironija. Lai kā krievi un ukraiņi strīdētos, kur pirmo reizi izvārīts borščs, mūsu stratēģisko pretinieku acīs tā vēl aizvien ir viena tauta. Pareizāk sakot, viens likvidējams mērķis.
Ziņu lente
0