Pasaulē

Zviedrijas premjerministre: valsts iestāšanās NATO destabilizēs Eiropu

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasЛоготип НАТО перед штаб-квартирой Организации Североатлантического договора (НАТО) в Брюсселе
Логотип НАТО перед штаб-квартирой Организации Североатлантического договора (НАТО) в Брюсселе - Sputnik Latvija, 1920, 12.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zviedrijas premjerministre ir pārliecināta, ka Stokholmas pieteikums dalībai NATO šobrīd būtiski destabilizēs situāciju Eiropā.
RĪGA, 12. marts – Sputnik. Zviedrijas premjerministre Magdalēna Andersone paziņoja, ka Stokholmas pieteikums dalībai NATO šobrīd vienīgi destabilizēs situāciju Eiropā, vēsta RIA Novosti.
"Ja Zviedrija nolems iesniegt pieteikumu (uzņemšanai NATO), tas vēl vairāk destabilizēs šo Eiropas daļu un audzēs spriedzi. Tādā gadījumā Zviedrija veicinātu situācijas destabilizāciju," Andersone paskaidroja preses konferencē.
Национальный флаг Украины и флаг Организации Североатлантического договора (НАТО) - Sputnik Latvija, 1920, 09.03.2022
Pasaulē
Zeļenskis: "Mums kļuva skaidrs, ka NATO nav gatava uzņemt Ukrainu"
Vienlaikus, pēc politiķes domām, Krievijas radītie "draudi" ietekmējuši lēmumu par bruņojuma piegādēm Ukrainai, Krievijas operācija "kaitējusi drošībai". Acīmredzams, ka draudi Zviedrijai arī ietekmēja mūsu lēmumu nosūtīt ieročus uz Ukrainu," teica Andersone.
Iepriekš Zviedrijas ārlietu ministre Anna Linde paziņoja, ka Zviedrija nosūtījusi Ukrainai piecus tūkstošus prettanku ieroču, tikpat lielu skaitu bruņu vestu, 135 tūkstošus sauso uztura devu un 52 miljonus dolāru.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens  - Sputnik Latvija, 1920, 08.03.2022
Pasaulē
Blinkens vēsta: Krievijas armija var "samalt" Ukrainas spēkus, ASV ievēros NATO 5. pantu
Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Bruņotie spēki vēršas tikai pret militāro infrastruktūru un Ukrainas armiju, civiliedzīvotājus nekas neapdraud. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Taču nav ne runas par Ukrainas okupāciju, uzsvēra Putins.
Ziņu lente
0