Pasaulē

Baltkrievijas Aizsardzības ministrija: dati par baltkrievu ciema apšaudēm ir izdomāti

© Sputnik / Виктор Толочко / Pāriet pie mediju bankasГосударственный флаг Беларуси, архивное фото
Государственный флаг Беларуси, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 12.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas Aizsardzības ministrija atklāja, ka mediju izplatītās ziņas par to, ka ciems pie Baltkrievijas un Ukrainas robežas apšaudīts ar raķetēm, ir atklāti murgi.
RĪGA, 12. marts – Sputnik. Informācija par raķešu triecienu pa ciemu pie Baltkrievijas un Ukrainas robežas ir nepatiesa, konstatēja Baltkrievijas Aizsardzības ministrija, vēsta Sputnik Baltkrievija.
Piektdien vairākos Telegram-kanālos sāka izplatīties ziņas par to, ka kara lidmašīnas esot apšaudījušas Kopani ciemu Pinskas rajonā, netālu no Baltkrievijas un Ukrainas robežas.
"Aizsardzības ministrija nepārprotami informē, ka ziņas par raķešu triecienu pret Baltkrievijas ciemu ir atklāti murgi," apliecināja Baltkrievijas AM oficiālā pārstāve Inna Gorbačova.
Iepriekš arī Krievijas AM komentēja Rietumu mediju nepatiesās ziņas, piemēram, par to, ka aviācija trešdien "apšaudījusi" Mariupoles slimnīcu Nr. 3:
"Krievijas AM izsludināja "klusuma režīmu" pilsētas mierīgo iedzīvotāju drošai evakuācijai. Krievijas aviācija neizpildīja absolūti nekādus uzdevumus mērķu likvidācijai uz zemes.
Чернобыль - Sputnik Latvija, 1920, 12.03.2022
Pasaulē
Krievijas AM: nacionālisti sabojājuši elektrības padevi Černobiļas AES
Kijevas nacionālistiskā režīma pārstāvju paziņojumu, kā arī fotomateriālu analīze neatstāj ne mazākās šaubas. It kā notikušais "aviācijas trieciens" ir režisēta provokācija Krievijai naidīgās ažiotāžas uzturēšanai Rietumu auditorijas vidū.
Mēs ne vienu vien reizi jau esam ziņojuši, ka Mariupoles ārstniecības iestādes, arī slimnīca Nr. 3 pārtrauca ikdienas darbu jau februāra beigās. Nacionālisti padzina personālu un pacientus.
Ņemot vērā slimnīcas ēkas izdevīgo taktisko izvietojumu netālu no pilsētas centra, tā tika pārveidota par nacionālistiskā bataljona "Azov" (atzīts par ekstrēmistisku organizāciju, tā darbība Krievijā aizliegta – red.) atbalsta punktu. Par to plaši stāstīja pilsētas iedzīvotāji, kam izdevies izkļūt gan Kijevas, gan Doņeckas Tautas Republikas kontrolētajos rajonos.
Slimnīcas teritorijas fotouzņēmumos redzamas divu atsevišķu inscenētu sprādzienu pēdas līdzās slimnīcai – padziļināta pazemes sprādziena un vēl viena mazjaudas sprādziena pēdas, kas vērsts pret slimnīcas korpusu.
Lielkravu automašīnas  - Sputnik Latvija, 1920, 05.03.2022
Pasaulē
Baltkrievu šoferiem Ukrainas teritorijā atņemtas kravas automašīnas
Ēkas ārējo un iekšējo bojājumu raksturs var maldināt masveida neprofesionālo auditoriju Eiropā un ASV, kam domāts šis inscenējums. Taču ne ekspertus. Aviācijas fugasa lādiņš, pat ar mazāku jaudu, vienkārši neko nebūtu atstājis no ēkas ārējām sienām.
Visus šos un citus kara noziegumus Mariupolē pastrādā pilsētā ieslēgtie bendes. Mēs jau esam brīdinājuši, ka, savelkoties aplenkumam, nacistu provokāciju skaits pieaugs. No turienes viņiem vairs nav iespēju aizbēgt," konstatēja Aizsardzības ministrija.

Krievijas speciālā operācija

Krievija sāka speciālo operāciju Ukrainā 24. februārī pēc Donbasa tautas republiku vadītāju lūguma sniegt palīdzību cīņā ar Ukrainas Bruņoto spēku agresiju. Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzsvēra: operācijas mērķis ir Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija.
Krievijas AM informēja, ka bruņotie spēki vēršas tikai pret militāro infrastruktūru un UBS, civilliedzīvotājus nekas neapdraud. Krievijas un Ukrainas delegācijas jau trīs reizes tikušās Baltkrievijas teritorijā ar mērķi apspriest ceļus miera panākšanai.
Eiropas padome - Sputnik Latvija, 1920, 02.03.2022
Pasaulē
ES vēstnieki apstiprinājuši jaunas sankcijas pret Baltkrieviju
Ziņu lente
0