Krievijā

Krievija atsakās sekmēt Eiropas padomes pārvēršanos par Rietumu paštīksmināšanās formātu

© Sputnik / Владимир Федоренко / Pāriet pie mediju bankasЗдание Совета Европы в Страсбурге, архивное фото
Здание Совета Европы в Страсбурге, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 11.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrija paudusi viedokli, ka ES un NATO valstis pūlas sagraut Eiropas humanitāro un tiesisko telpu.
RĪGA, 11. marts — Sputnik. Krievija nevēlas piedalīties procesā, kura rezultātā Eiropas padome kļūst par vietu, kur skan burvju vārdi par Rietumu pārākumu un paštīksmināšanās, teikts Krievijas Ārlietu ministrijas paziņojumā, kas publicēts ministrijas vietnē.
Paziņojuma tekstā norādīts, ka Krievijai nedraudzīgās Eiropas Savienības un Ziemeļatlantijas alianses valstis, ļaunprātīgi izmantojot absolūto vairākumu EP Ministru komitejā, turpina graut Eiropas vecāko organizāciju un Eiropas humanitāro un tiesisko telpu. Pie tam šie notikumi ir neatgriezeniski.
Krievijas prezidents Vladimirs Putins  - Sputnik Latvija, 1920, 08.03.2022
Krievijā
Kijevai jāciena humanitārās tiesības: Putins apsprieda situāciju ar EP priekšsēdētāju
Krievija nevēlas samierināties ar kolektīvo Rietumu kaitnieciskajiem soļiem "uz noteikumiem pamatotas kārtības" uzspiešanas gultnē – tā nomaina starptautiskās tiesības, ko kājām mīta ASV un to satelīti, paziņoja ĀM.
Diplomāti uzsvēra, ka Krievija nepiedalīsies Eiropas padomes pārvēršanā par Rietumu paštīksmināšanās formātu un ieteica "izbaudīt savstarpējo saziņu bez Krievijas".
Senatore Olga Kovitidi, komentējot Ārlietu ministrijas paziņojumu sarunā ar aģentūru RIA Novosti, norādīja, ka haoss un bezjēdzība, kas pastāv Eiropas padomē, neļauj Krievijai tajā strādāt. Viņa uzsvēra, ka Eiropas padome ir pārkāpusi programmas dokumentus ar saviem soļiem pret Kreiviju.
"Izsīkst jekbādas pacietības rezerves. Izejot no EP, ieekonomēsim Krievijas naudu un kļūsim stiprāki," paziņoja Kovitidi.
UBS apšaudē bojā gājušās sievietes mirstīgās atliekas Gorlovkā - Sputnik Latvija, 1920, 02.03.2022
Viedoklis
Genocīds, par kuru smejas Eiropa. Noziegumam vienmēr seko sods
Savukārt Federācijas padomes Konstitucionālās likumdošanas komitejas priekšsēdētājs Andrejs Klišass paziņoja, ka Krievijas izstāšanās no Eiropas padomes nekaitēs KF pilsoņu tiesību ievērošanai.
"ECT vienmēr ir bijis subsidiārs institūts un bieži vien pieņēma politizētus lēmumus, nepārprotami pārsniedzot savas pilnvaras," norādīja Klišass.
Federācijas padomes Valsts suverenitātes aizsardzības komitejas priekšsēdētājs Andrejs Kļimovs norādīja, ka Krievijas iespējamā izstāšanās no Eiropas padomes neietekmēs jautājumu par nāves soda moratoriju Krievijas Federācijā – šīs problēmas nav saistītas. "Nāves soda moratorijs ir Krievijas suverēns jautājums un nekādi nav atkarīgs no mūsu darba starptautiskajās organizācijās," uzsvēra senators.
Iepriekš Eiropas padome paziņoja, ka Krievijas tiesības organizācijā ir apturētas, taču tas ir pagaidu pasākums, un valsts joprojām ir organizācijas locekle. Pie tam sūdzības pret Krieviju Eiropas cilvēktiesību tiesā vēl aizvien tiks izskatītas pēc KF tiesību apturēšanas Eiropas padomē.
Krievijas bruņoto spēku militārās mācības - Sputnik Latvija, 1920, 23.02.2022
Viedoklis
"Šoks un šausmas" Ukrainā, NATO šņuksti un pukstēšana. Kas notiks tālāk?
Ziņu lente
0