Pasaulē

Die Welt: Eiropā radušās šaubas par ASV spēku

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент США Джо Байден во время встречи с президентом РФ Владимиром Путиным в Женеве
Президент США Джо Байден во время встречи с президентом РФ Владимиром Путиным в Женеве - Sputnik Latvija, 1920, 11.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācu preses izdevums stāsta, ka Eiropa pieprasījusi drošības garantijas, kamēr Baidens risina iekšējās problēmas.
RĪGA, 11. marts — Sputnik. Eiropa sākusi šaubīties par iespējām uzticēties ASV līderim, kamēr Džo Baidens pūlas atrisināt problēmas valsts iekšienē un izcīnīt "svārstīgo" štatu uzticību, stāsta RIA Novosti, atsaucoties uz vācu preses izdevumu "Die Welt".
"Vai 79 gadus vecais Baidens, pats vecākais prezidents ASV vēsturē, var būt Rietumu pasaules līderis? Vai viņš spēj aizsargāt Eiropu?" lauzīja galvu raksta autors.
Viņš atgādināja, ka nesenajā braucienā uz vienu no ASV štatiem Baltā nama saimnieks pūlējās parādīt pilsoņiem, ka tagad viņam jārisina starptautiski jautājumi, taču "viņš rūpējas arī par viņu problēmām".
Taču jūtams: agrāk iekšpolitiskās problēmas saliedēja cilvēkus ap līderi, taču mūsdienu pasaulē tas nestrādā, secināja izdevums.
Добыча нефти в Татарстане - Sputnik Latvija, 1920, 11.03.2022
Pasaulē
Vācijā kritizē ASV plānu atteikties no Krievijas naftas
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Viņš uzsvēra, ka šiem nolūkiem plānota Ukrainas demilitarizācija un denacifikācija, nepieciešams tiesāt visus kara noziedzniekus, kuri atbildīgi par asiņainajiem noziegumiem pret Donbasa mierīgajiem iedzīvotājiem.
Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Bruņotie spēki vēršas tikai pret militāro infrastruktūru un Ukrainas armiju, civiliedzīvotājus nekas neapdraud. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Taču nav ne runas par Ukrainas okupāciju, uzsvēra Putins.
Savukārt rietumvalstis uzsākušas jaunu sankciju spirāles loku, kas tiek plests plašumā kopš 2014. gada.
Автозаправочная станция - Sputnik Latvija, 1920, 11.03.2022
Pasaulē
ASV prognozē "milzīgus zaudējumu" Krievijai naidīgās politikas dēļ
Ziņu lente
0