Pasaulē

ASV biolaboratorijās Ukrainā eksperimentēja ar sikspārņu koronavīrusu

© Sputnik / Владимир Федоренко / Pāriet pie mediju bankasЛетучая мышь
Летучая мышь - Sputnik Latvija, 1920, 11.03.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis pastāstīja, ka ASV biolaboratorijās Ukrainā notika eksperimenti ar sikspārņu koronavīrusu.
RĪGA, 11. marts — Sputnik. Bioloģiskajās laboratorijās, ko ASV radīja un finansēja Ukrainas teritorijā, notika eksperimenti ar sikspārņu koronavīrusu, žurnālistiem pastāstīja Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis ģenerālmajors Igors Konašenkovs, vēsta RIA Novosti.
"Dokumenti liecina, ka Ukrainā radītajās un finansētajās biolaboratorijās notika eksperimenti ar sikspārņu koronavīrusa paraugiem," viņš stāstīja.
Militārpersona atklāja, ka īpaši interesanta ir detalizētā informācija par to, kā ASV īstenojušas projektu ar mērķi izpētīt patogēnu pārnešanu ar savvaļas putnu starpniecību, kas migrē starp Ukrainu, Krieviju un citām kaimiņvalstīm.
Konašenkovs atzīmēja, ka Savienotās Valstis plānojušas pētīt putnu, sikspārņu un rāpuļu slimību ierosinātājus un iespējas ar šo dzīvnieku starpniecību izplatīt Āfrikas cūku mēri un Sibīrijas mēri.
Конашенков об успехах спецоперации и открытии гуманитарных коридоров   - Sputnik Latvija, 1920, 09.03.2022
Video
KF Aizsardzības ministrijā pastāstīja par speciālās operācijas norisi
"Šo un citu Pentagona finansēto bioloģisko pētījumu Ukrainā mērķis bija nāvējošu patogēnu slepenas izplatīšanas mehānisma radīšana," piebilda ģenerālmajors.
Iepriekš ASV Valsts departaments apgalvoja, ka ASV nav laboratoriju Ukrainā, taču pirms tam resora vadītāja vietniece Viktorija Nulande pastāstīja, ka valstī ir bioloģisko pētījumu objekti. Pēc viņas vārdiem, Kijeva un Vašingtona patlaban cenšas nepieļaut to nokļūšanu Krievijas spēku rokas.
24. februārī Krievija sāka Ukrainas demilitarizācijas un denacifikācijas militāro operāciju. Bruņotie spēki vēršas vienīgi pret militārās infrastruktūras objektiem un karaspēku. Abās pusēs ir upuri.
Krievijas Aizsardzības ministrijas ēka - Sputnik Latvija, 1920, 07.03.2022
Pasaulē
Krievijas armijas operācijas sākumā Ukraina likvidējusi bīstamus patogēnus
Ziņu lente
0